reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszkow

Mój maluch dostał dzisiaj prawię całe jajko :-) Miałam mu dać tylko żółtko, które bardzo lubi i to pod każdą postacią (ale najbardziej chyba na miękko) tak się zajadał że stwierdziłam iż ryzyk fizyk. Jeśli wystąpi jakaś reakcja to więcej nie dostanie a jeśli nie to czemu mam odmawiać dziecku czegoś co mu smakuje i jest zdrowe :-)

reklama
anecznik jak mu nic nie wyskoczy to pewnie niech je już całe jajko, ja jeszcze troszkę odczekam ale już też się przymierzam do całego jajka :)

dziewczyny ile razy dziennie wasze dzieci dostaja mleko?? mój to piłby tylko samo mleko. co dajecie na śniadanie i kolację??

anecznik jak mu nic nie wyskoczy to pewnie niech je już całe jajko, ja jeszcze troszkę odczekam ale już też się przymierzam do całego jajka :)
kuba od jakiegos czasu tez je cale:) bardzo je lubi
dziewczyny ile razy dziennie wasze dzieci dostaja mleko?? mój to piłby tylko samo mleko. co dajecie na śniadanie i kolację??
moj dwa razy,po maks 150ml
rano i na dobranoc

Mój o godzinie 7 pije 210 mleka, potem ok 13 godziny jakieś 180 i o 19 wypije 210.
W zasadzie pierwszy posiłek u niego to mleko zaraz po przebudzeniu, ale tylko dlatego że za nim bym zrobiła kaszkę to byłaby awantura na maksa, o 9 dostaje kasze. Czasami na kolacje jeśli mu się odwidzi i nie chce mleka to też dostaje kasze, ale wtedy tą najzwyklejszą mannę.

Mój je o 6 kaszkę (180ml), między 9 a 10 mleczko (120ml) lub kromeczkę chlebka z masełkiem i szyneczką, o 13 obiadek (przeważnie z jednego dania (mięsnego) jakieś 190g), o 15 deserek lub jabłuszko, 17 mleczko (120ml) i 20 kaszka (260ml)

reklama
Do góry