reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Dżagud mnie też już kusi, żeby podać jedzonko ze słoiczka Karolce, ale postanowiłam poczekać do czasu aż pykną jej 4 miesiące, czyli jeszcze troszkę ponad tydzień. Ćwiczę cierpliwość :-D. Ale słoiczki już w sklepie oglądałam oczywiście :tak:;-). Już nie mogę się doczekać.

A u nas totalna zmiana w kupkach - jeszcze 2 tygodnie temu było co 2-4 dni, a teraz jest 2-4 razy dziennie - haha, jak nic malutka nadrabia te "stracone" 1,5 miesiąca :tak:. Także Jola czekaj cierpliwie, chyba nie musisz dawać Maksiowi czopków, na pewno w końcu unormuje mu się.

reklama
Dziewczyny jak poznajecie że dziecko się nie najada piersią? Ja od kilku dni walczę z pobudzeniem większej produkcji mleka, bo mam wrażenie że Czarek się nie najada - wcześniej rzadko jadł z dwóch cycusiów, a teraz po opróżnieniu dwóch ma minkę jakby mu było mało :-(

szopka, jak widzę że mój misiek już zaczyna się bawić cyckiem tj. wypluwa i wkłada , wypluwa i wkłada , albo liże , albo jak już śmieje się i gdy na siłę chce mu wcisnąć a on nie chce to uważam że się najadł.
Myśle że jakby był dalej głodny to by upomniał się o wiecej płaczem.

Mój czasami je 5 - 8 min. i też mnie to dziwi że tak krótko, ale wtedy za 1,5 - 2 godz. upomina się o kolejną porcje :-) i tak myślę sobie że jak dalej będe go tak często karmiła to mleka chyba mi nie zbraknie bo się naokrągło będzie produkować :-D ale taqk jest tylko w dzień bo w nocy to .... od 1-ej do 6-ej potrafi spać , a mi cycki rozrywa ...

SZopka mysle ze twoje dziecie upominalo by sie o papu placzem wlasnie.U nas roznie ... czasem jeden cyc na jedne karmienie,
a innym razem oba i minka nie tega ale nie plakusia wiecx sie nie martwie(znaczy martwie sie ale staram sie nie panikowac heheh) a dzidzia rosnie i tyje...
jeszce innym razem je po 5 -8 minut jak u Gozdziczka.
Ja sobie tak mysle ze te nasze dzidziusie to nie dadxza sobie krzywdy zrobic ale pomartwic sie nie zaszkodzi hahaha :)))

Szopka może to zwykły przyrost apetytu? Na pewno zaraz cycole nadgonią :tak:

U nas ostatnio jak u Goździczka - Piotruś je po 6-8 minut i co 2h... Niezbyt mi się to podoba, bo szans na regularność czy normalność nie ma za wielkich, no ale nie jestem w stanie go zmusić do dłuższego jedzenia - choć próbowałam...

Posucha osiągnęła swoją kulminację - wczoraj wieczorem Czarulek opróżnił oba cycusie co do kropelki i płakał o jeszcze, nie miałam sumienia go głodzić dalej i podałam butelkę ze sztucznym - wypił jednym tchem 50ml więc był głodny :-(
Nie wiem gdzie się podziało moje mleko... :dry:

Szopka-nie denerwuj sie, moze to ten kryzys laktacyjny i za kilka dni wszystko wroci do normy. U mnie jakby lepiej z mlekim, do tej pory karmilam 50/50 swoim i sztucznym, a teraz juz daje tylko 1-2 flaszki sztucznego takze jestem happy :-) No ale faktem jest ze mala wisi mi na cycu prawie caly dzien.

My dziś jadłyśmy zupkę marchewkową z warzywami. Mniam!, alllle to było pyszne. Magda rąbała jak jeszcze nic innego! Oczywiście pierwsza łyżeczka wykręci,ła buzię w chińskie osiem, ale potem buzia otwierała się tak szeroko że mało łyżki nie połknęła.

szopka
jak cofniesz sie kilka postow wstecz to zobaczysz że u mnie bylo to samo. A teraz zasikuje małą mlekiem. Tylko nie podawaj malemu sztucznego bo to ci jeszcze bardziej obnizy laktacje. Nic mu sie nie stanie jak sie nie obżre. Przystawiaj go czesciej i tyle. Będzie dobrze :tak:

reklama
szopka
jak cofniesz sie kilka postow wstecz to zobaczysz że u mnie bylo to samo. A teraz zasikuje małą mlekiem. Tylko nie podawaj malemu sztucznego bo to ci jeszcze bardziej obnizy laktacje. Nic mu sie nie stanie jak sie nie obżre. Przystawiaj go czesciej i tyle. Będzie dobrze :tak:

Efilo
normalnie bym się nie przejmowała, tylko zatkała dziobek smokiem, ale Czarek ostatnio marnie przybiera na wadze.
Wczoraj podałam sztuczne bo się poryczał strasznie, ale dziś już trochę lepiej bo dwa cycusie wystarczyły. Mam nadzieję że to tylko chwilowy kryzys.

Do góry