reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

to forum to prawdziwe zbawienie:-):rofl2:
a ja myslałam że wraz z moją Jessi zaliczamy się do jakiejś 5 % grupy gdzie dzieci nienawidzą spac w ciągu dnia:rofl2:,dobrze wiedziec że ktoś ma podobne problemy:happy:, jednak aż tak żle u nas nie ma jak ma Celinka:happy:, moja śpi łącznie ze 2-4 godz w ciągu dnia, za to budzi się w nocy przynajmniej ze 2 razy, a u Celinki w ogóle-coś za coś:-D

reklama
moj Krystianek w ciagu dnia je z cyca co 2h, odejmujac przewijanie i zabawe, na spanie zostaje niewiele czasu... moze w sumie jakies 3h! za to za noc uwaza czas od 19-20 do 6-7 rano, wtedy je srednio co 4h...

Klaudia moja Ola podobna do Twojego Filipka jest :-) bo też i w dzień lubi sobie pospać no i w nocy obowiązkowo :-) tylko co do bawienia się to średnio nam to wychodzi póki co, najdłużej po nocy jest aktywna, godzinkę jeszcze sobie leży i gaworzy, uśmiecha itd, ale w ciągu dnia jak wstanie to już nie chce leżeć spokojnie, tylko się wierci i marudzi, więc jest przewijanie, cyc i znów spanko :sorry2:

Moja malutka w dzień śpi ok 3-4 godzin ciagiem (choc nie zawsze) , a spac chodzi ookoło 23 - 24!!!! nie zaśniw wcześniej za nic w świecie:no:.
Poza tym w dzień baaardzo rączkowa co ja coraz boleśniej odczuwam...

mamjakty ja uwielbiam te poranki Filipek tez wtedy bardzo aktywny jest..."gurzy", uśmiecha się wyma****e rączkami..więc ja wariuje razem z nim hihi :-D

W dzień po spanku próbujemy choć na chwilę "pogadać" ale faktycznie szybciutko mu się to nudzi, wiec an chwile go ponosze poopowiadam co w domku jest ;-) i daję mu cyca i idzie dalej spać!

Moja corcia w ogole nie chce w dzien spac:dry:. Czasem na spacerku zasypia ale tylko na chwilke. W nocy przesypia 7-8 godzin.

mój misiu też najfajniej gaworzy rano po nocy. a w dzień to najwięcej śpi na spacerku i zaraz po nim. najczęściej idziemy ok. 12 na spacerek tak na 1-2 godzin i pozniej spi mi najczęściej do 3-4. a tak to śpi w dzień ale tak po 0,5 godziny do godziny.

Moj synek w dzień przesypia ok. 3-4 godzin ale tylko jak go nakarmię piersią innego sposobu nie zna chyba że idziemy na spacer to zaśnie w wozku . Natomiast w nocy budzi się tak co 2,5 godziny i domaga się mleka. Boję się że nie dam rady odzwyczaić go od piersi przynajmiej na początek w nocy. Ma on już ponad rok. Raz spróbowałam podać butelkę wody zamiast piersi. Napił się trochę ale kiedy odkładałam go do łóżeczka wadł w chisterię że go nie chcę nakarmić. Jak zdołałam go ululać na rękach to znów kładąc do łóżeczka już płakał i domagał się mleka. Co robić? Czy dalej synka karmić piersią i czekać? Ma dokładnie 13 m-cy.</p>

reklama
A u nas różnie...Jeśli mały śpi w dzien to w nocy mam 2 pobudki....I tak, idzie spać o 22 potem 2 i potem 6....A jeśli w dzien nie śpi w ogóle to w nocy przesypia 6-7 godzin :-) Obudzi sie czasem ok 5 żeby coś zjeść i śpi do 7...ogólnie nie narzekam....tylko że w dzien czasem bywa ciężko bo Zarazek sie szybko nudzi :dry:

O właśnie grucha sobie do karuzelki :-D

Do góry