reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Współczuję wszystkim dzieciaczkom które są podatne na uczulenia,mojego pasibrzuszka nic nie uczula!!Wszystko je (oczywiście co dozwolone),wszystko smakuje,mamy dużo szczęścia:-)!!Dzisiaj po raz pierwszy jadł kluski śląskie mam nadzieję,że też nic nie będzie.Aż piszczał z radości tak smakowały:-D:-D

reklama
Mata ale seler jest bardzo silnym alergenem. Mowie ci mojego Wojtka nawet po słoiczkowych sypalo a tam tyle co nic . Tu dalas niby malo ale to juz widocznie za duzo.
Gluszku u nas buraczek przeszedl bezproblemowo. i w zupkach i sam utarty tez.

Spróbuję malej ugotowac jeszcze zupke z sama pietruszką, bez selera i wtedy zobaczymy...

Znalazłam na słoiczku z obiadkiem, że dodaja koncentrat pomidorowy. Ciekawe czy mozna ugotowac pomidorówkę z ryżem na koncentracie dla naszych szkarbików :dry: a jeśli tak, to jake proporcje :sorry2:

Mata a czemu nie dajesz innych warzyw? Groszek, brokuł, dynia, fasolka szparagowa, brukselka, kalarior, burak - przeciez masz tyle mozliwosci?

Ja bym tez z porem uwazała u alergików i z kapustą - bo ona sama w sobie zawiera duzo histaminy.

A mnie juz wkurzają te alergie pokarmowe...:wściekła/y::wściekła/y: Tylko sie ciesze że na zachowanie Michała to nie wpływa, nie swedzi go, nie jest niespokojny, nie odparzają go kupy. Chociaż tyle ze nie cierpli z tegi powodu jak moja Marysia. No ale ona ma do tego AZS wiec to co innego jescze.

Mata a czemu nie dajesz innych warzyw? Groszek, brokuł, dynia, fasolka szparagowa, brukselka, kalarior, burak - przeciez masz tyle mozliwosci?

Głuszku mała jadła juz wszytsko co wymieniłas oprócz buraka, a teraz po prostu zrobiłam jej taka zupke i jej cos na poliku wyskoczyło ;-) no i przeciez nie będę wszystkich warzyw na raz dawać ;-)

Dziadkowie przywieźli dużo bananów,muszę coś z nimi zrobić, bo się zepsują. Można banany ugotować np z jabłkiem , zmiksować i porobić takie deserki do słoiczków i zamrozić???

buuuuuuu kolejny raz próbuje pasteryzować zupki małej i zazwyczaj załapuje tylko jeden słoiczek :crazy: no i denko powinno się wciągać, a mi wybrzusza, a czasem słoik podskakuje na zakrętce i cała kuchnia w zupce :wściekła/y: jak Wy pasteryzujecie obiadki:confused: czyżbym była az takim antytalentem kuchennym :zawstydzona/y:

Patyczku mozesz zrobic tak jak mowisz.
Mata co do pasteryzacji ja gotuje tylko na 2 dni bo tez niestety nie chca mi słioczki zalapywac nie wiem co robie zle.
Głuszku u nas jest podobnie.Wojtek jakos nie cierpiz powodu alergii ale ma zdiagnozowane AZS podobnie jak Kinga. Wiejm ze bedzie mial wiecej opgraniczen nioz ona co d jedzenia ale ze wszystkim da sie zyc. Teraz walczymy z buzia Na razie smaruje mu tylko emolium nie chce streydow . Noo i tak jak pisalam najprawdobpodobniej to byl rumianek.

Dziewczyny mam pytanko, bo widzę że buraka podajecie dzieciaczkom, a gotujecie go oddzielnie czy razem z innymi warzywami? :zawstydzona/y::confused2:

reklama
Dziewczyny mam pytanko, bo widzę że buraka podajecie dzieciaczkom, a gotujecie go oddzielnie czy razem z innymi warzywami? :zawstydzona/y::confused2:
Daunia u nas to roznie nie raz razem z innymi i wytedy wychodzi taka zupka buraczna a nie raz samego buraczka w skorce i wtedy scieram tak jak dlanas na cwikle tylko nie doprawiam niczym. Do tego osobno miesko ugotowane i zmiksowane

Do góry