reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Odstawienie dziecka od piersi to bardzo trudna decyzja.
Głuszku masz do przemyślenia poważna sprawę - z jednej strony mleko matki , choć nie wielka ilość jednak chroni malca przed chorobami , tym bardziej, że i w twoim przypadku jest podejrzenie alergii a z drugiej strony męczenie na siłę siebie i dziecka też nie jest dobrym wyjściem.
Jesteś dobrą mamą i na pewno się z tym uporasz :-)

Gluszku ja cie bardzo dobrze rozuimieim. Moj maly juz w szpiatlu nie chcial ciagnac cycusia. Niestety zostal od razu dokarmiony bo bardzo z wagi lecial. a ze on nie ciagnal ja tez nie mialam pokarmul. teraz jestesmy na nutramigenie. Na poczatku byl enfamil ale ze wyszla skaza diostalismy nutra dzisiaj bylam opo kolejna recepte i dostalam nutra 1 na dzien a nutra 2 na noc. Zobaczymy jak to bedzie ze spaniem w nocy.

Kasiau-moja mala tez strasznie kopie o dno wanny,ochlapuje siebie,mnie,lazienke-i sie cieszy:-)Ale tez sie obawiam czy jej te pietki nie bola....

Wczoraj podałam małemu gruszke williamsa ze słoika i zjadł pół:-) Chyba mu smakuje:tak:

Oj za szybko się ucieszyłam,na drugi dzień zjadł trzy łyżeczki,które następnie znalazły się na mnie....
Teraz znowu mu nic nie podaje bo znowu obraził się na łyżeczke:dry:po ostatnim przeziębieniu,łyżeczka mu się tylko kojarzy z lekarstwami:no:
Za jakieś pół miesiąca zaczne znowu ale od marchewki.Może dla Filipa jeszcze za wcześnie na zmiane diety:dry:

dzięki kochane, wiecie co robię? Sciągam mleczko, dosładzam troszke glukozą i pije. Myślę ze się za bardzo przyzwyczaił do dosładzanego sztucznego mleka (wcześnije pił NAN HA SENSITIVE i tez miał dosładzane). A dziś nawet dwa razy jadł pełny posiłek z cycusia. Może jakoś to bedzie.

reklama
Głuszku to super wieści :tak: oby Misiek polubił znów Twoje mleczko :tak: a swoją drogą to cwaniaczek, skoro mało słodkie, to nie je ;-):-D

u nas dalej nieciekawie z mleczkiem... już go jest ciut więcej, ale bynajmniej nie z powodu przejścia kryzysu laktacyjnego... mała jakby zapomniała jak się dossać :baffled:
płacze, wije się, pręży, a cycuś w buzi, tylko zassać się... a głodna jest na pewno, bo mocno cmoka piąstkę i moje palce, a nawet ciągnie policzek jak jej podstawię i to tak mocno, że robi mi prawie malinkę :szok:
muszę się nieźle nagimnastykować, żeby się zassała, a jak mi się już uda, to mała ciągnie bez końca, a jak się oderwie niechcący, to znów płacz i cała zabawa od początku...
do tego uwielbiała karmienie na leżąco, a teraz ciągle na rączkach i nie ma mowy o odłożeniu po karmieniu, bo płacz niesamowity, najchętniej to spałaby jak dawniej przy cycusiu...
już nie wiem o co chodzi :-:)confused:

Do góry