reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Cześć dziewczyny!

Ale dzisiaj fajna pogoda,u nas świeci słoneczko i przestało wiać:-)
Dzięki za odpowiedzi na moje pytanka.

magdalenkakol- z tym piciem mleka w nocy w sumie niepotrzebnie się na chwilkę zmartwiłam,przecież prawie każde dziecko je pije.Ja tylko zwracam na to uwage ze względu na dużą wage małej i nocne budzenia- bo ciężko do pracy wstać i dzień też najchętniej skończyłabym o 20.00 hihi
Julia!Dziękiza wyjaśnienie sytuacji z nerkami twojej pociechy.

Jeśli chodzi o rybę to my też jeszcze nie wprowadzałyśmy,moja Milenka jest typem alergicznym,mleka jej nie podaję tzn. oprócz bebilonu pepti a kiedyś przed chrztem małej zjadłam łososia i na drugi dzień była z nią taka "jazda" że chrzciny odbyły się prawie bez nas,bo mała płakała i gl.chciała być noszona na rączkach.Także ja mam złe skojarzenia z rybą nawet w formie przetworzonej przeze mnie i podanej w mleczku:-)Poczekam jeszcze troche z jej wprowadzaniem

reklama
a my odstawiliśmy ziemniaka i to chyba on uczulał. Oby!
Jakos mnie doły łapia ostatnio przez ta aleregie. Tak sie dobrze trzymałam a tu normalnie tak mnie dopadło. Kurde Michał je teraz 10 produktów i po prostu mi sie serce kraje jak on sie garnie do jedzenia dorosłego jedzenia. Jak był mniejszy to ta dieta mnie tak nie dobijała. A teraz jeszcze trzeba uciekac sie do sposobów zeby nie widzł jak Marysia cos je. Nagroda za to jest jego coraz ładniejsza buźka i swiadomosc ze za jakis czas bedzie mógł jesc wszytsko ale po prostu jakias taka mnie złosc ogarnia ze to niesprawiedliwe!!! Szczególnie ze przez ta chorobe od 4 tygodni praktycznie nie rozszerzałam diety..... Mamy alergików macie tak jak ja?

głuszek spokojnie,ja też tak mam jako mama alergika,nagrodą największą jest czysta buźka mojej małej:-)ale momenty zwątpienia i złości też mam:wściekła/y:liczę na nagrode i na to że w końcu to naszym dzieciaczkom przejdzie

Trzymaj się ciepło

Mała zrobiła mi dziś 2 ciemnozielone kupki i się zastanawiam dlaczego... wczoraj jadła kaszkę z jogurtem jagodowym, może byc od jagód:confused: bo cały dzień szoruje po podłodze a zmino jest trochę i nie wiem czy nie za bardzo zimno :dry:

Kubalo przekonał się do doroslego jedzonka. Słoiczki przestały go interesować, i jedzonko gotowane dla niego typowo też nie jest zjadliwe;-). Póki co nic mu nie jest, ale też nie przesadzam z eksperymentami:-):-). Najważniejsze, że zjada obiadeki a nie tylko kaszki i deserki

Marlenko mam nadzieję, że to po jagodach... dzis wieczorem dostala drobnej wsypki, takiej kaszki lekko czerwonawej na brzuszku i nie wiem od czego... dziś w słoiczkowym jedzonku dostała pierwszy raz czosnek (fuuuuujjjjjjjjjjjj nie znoszę, ale mała jadła ze smakiem, dziwne dziecko mi się trafiło :rofl2: ), no i u teściówki skubnęła domowej roboty pączka :zawstydzona/y: a może mała miala 3-dniówkę (ostatnio nie mierzyłam jej temp. a taka lekko cieplawa była :dry:)

Ola je obiadki ze słoika i nic jej nie jest , poza tym dziś jadła rybkę ode mnie z talerza i jej smakowała , tak jej dajemy po troszku jak sami jemy obiad i skubie

reklama
Ja ostatnio dawalam Mai po troszku chlebka i szyneczki z mojej kanapki,bo az ja pochlaniala wzrokiem ;-) I baaardzo jej smakowalo:-)

Do góry