reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

własnie biore sie za Michała bo ma juz 10 zebow i trzeba ograniczac to nocne jedzenie szcególnie ze on nie chce jesc rano wiec mysle ze to czas najwyzszy, dzis w nocy dałam mu na 150 mleka a nie na 180 jak do tej pory i chyba bede tak zmniejszac. Juz wprowadzilismy pare produktów i Michał znowu je jak smok
od 8 do 9 - 150-200 ml mleka z kaszka i owocami
11.00 - jabluszko z kleikiem ryzowym
15 - zupa
17 - owoce 130 ml
20 - kolacja 240 ml takie jak rano
To mysle ze mu kurde starczy!

reklama
od 8 do 9 - 150-200 ml mleka z kaszka i owocami
11.00 - jabluszko z kleikiem ryzowym
15 - zupa
17 - owoce 130 ml
20 - kolacja 240 ml takie jak rano
u nas prawie identycznie tylko rano 210ml samego mleka (nie chce z kaszka) i to samo wieczorem...i wiecej owockow bo bardzo lubi...tez myslalam ze wystarczy i noca juz nie musialby jesc ale nie moge oduczyc :-(probowalam zmniejszac jak Ty Gluszku to budzi sie za godzine i dopomina o jeszcze:baffled:a jak probuje oszukac woda smokiem czy czymkolwiek to jest taki placz az sie zanosi...juz nie mam pomyslow na wyeliminowanie tego nocnego karmienia:-(

Wilmku a o której twoj je w nocy?
ostatnio ok 12 i 1-2 jak dawalam mniej (wczesniej 3) 11a potem spi do rana tzn 6-8 bo moje dziecko nie wstaje o stalej porze tylko jeden dzien 8 a drugi np 5:30 zeby sie mama nie przyzwyczaila przypadkiem ;-)
jakby mi sie udalo wyeliminowac chociaz to drugie jedzenie to bylabym szczesliwa:tak:

widzisz mój młody śpi mi do 4-5 wiec w sumie duzo godzin przesypia ale jak by jadl caly posilek rano to bym sie nie czepiala a on ewidentnie nie jest wtedy glodny. I dzis mi kurde brzydka kupe zrobił i pierdzi go teraz przez sen. ciekawa jestem co tym razem bedzie..... Czy gazy moga byc objawem alergii? Kurde rano wygżebał skąś i pojadł ciastoliny kawałek :wściekła/y: - chyba to od tego takie sensacje teraz.

widzisz mój młody śpi mi do 4-5 wiec w sumie duzo godzin przesypia ale jak by jadl caly posilek rano to bym sie nie czepiala a on ewidentnie nie jest wtedy glodny. I dzis mi kurde brzydka kupe zrobił i pierdzi go teraz przez sen. ciekawa jestem co tym razem bedzie..... Czy gazy moga byc objawem alergii? Kurde rano wygżebał skąś i pojadł ciastoliny kawałek :wściekła/y: - chyba to od tego takie sensacje teraz.
to ladnie Michal spi...ale rzeczywiscie moglby sobie przesunac to jedzenie jak i tak rano nie chce...moze uda sie go szybko przestawic...tego zycze :tak:
bruno wstaje rano bardzo glodny ;-)
moze nie bedzie innych efektow uczulenia na ciastoline oprocz tej jednej brzydkiej kupki..bruna kiedys wysypalo po kawaleczku "newsweeka":-ptak to jest jak sie zjada wszystko co sie znajdzie na podlodze:-p

reklama
A u nas brzydkie kupy zielone.....może dlatego że Antoś nie je stałych pokarmów od kilku dni, tylko mleczne ksze i nutre. Wcześniej były zbite takie pomarańczowo brunatne Co jak myślicie? Głuszku specjalisto?

Ostatnia edycja:
Do góry