reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

Ze względu na "alergię" Antka (która może była tylko przesuszoną skórą?) jestem na diecie bez mlecznej - i dziś nie wytrzymałam kupiłam sobie waniliowy pudding sojowy - ojjjjjjjjjj TO NIE TO:no::-:)wściekła/y::no::baffled::baffled:
moja Ala tez ma taką suchą skórę na głowie od 1,5 miesiaca i nie daję juz z tym rady ciągle coś podjadam mlecznego i moze to z tego powodu,
mju w marketach są budynie sojowe do gotowania na wodzie, jadłam je przy Angelince ale paskudztwo takie ze szok musiałam słodzic bo inaczej wymioty mnie brały:no:

ja wyregulowałam sobie moje piersi:-) sciagam pokarm 2razy dziennie razem wychodzi ok 600ml i nie mam problemów z nawałem, tzn tak 2 razy w tygodniu jakbym miała wiecej ale to wtedy do zamrazalnika wkładam

Ostatnia edycja:
reklama
A ja właśnie do momentu aż nie wprowadziłam innego jedzenia miałam twarde piersi i dużo mleka a teraz rzadziej go przystawiam i mam miękkie :tak:
Też chętnie bym sprawdziła czy leci ściągając ale sprzedałam już laktator :baffled:

karincia przeciez wystarczy nacisnac piers zeby zobaczyc czy leci.
A maly sie najada czy tylko tak dajesz, odbija mu sie po piersi?

W takim wypadku doprowadzi to do zakonczenia karmienia:tak:Bo pokarm zacznie zanikac, znaczy na bank juz zaczal

Oj watpie jak juz zaczelam mateusza karmic tylko w nocy tak mleka bylo coraz mniej az w koncu samo zaniklo

pokarm moze,ale nie musi zanikać
w pewnym momencie produkuje sie go tyle ile maluszek zjada i nie czuje sie juz przepełnienia
ja tak miałam przy córach mniej karmiłam a mleczko było tylko dostosowalo sie do potrzeb dziecka dlatego karmiłam 1,5 roku

reklama
Do góry