reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

no własnie mi kazali wkładac , bo ze dziecko nie obejmie tak brodawki:-(
tyle ze jedna jak mmi kazała wkładac to było ok a później inna no i chyba od tego się zaczęło,
a teraz jak chce tym pierwszym sposobem to mała ciągne , ale teraz boli strasznie mocno bo mam już pdrażnione

no bo mnie boli strasznie jakby mi urywało sutki

Cos jest z laktatorem. Polozna mowila w szpitalu, ze sa rozne laktatory i roznie odciagaja - czasem mocno boli. Wtedy trzeba sie zastanowic nad zmiana sposobu odciagania.
Polecala recznie - ale ja sobie tego nie wyobrazam, ale ponoc jak sie wprawisz to idzie super. No i ze laktatory reczne sa lepsze od elektrycznych, te drugie sa polecane tylko jak trzeba masowo sciagac pokarm.

A smarujesz bepanthenem? Bo mi z kazdym dniem lepiej. A drugiego dnia plakalam z bolu, dzis juz prawie nic nie boli :tak:

reklama
ja jak pierwszy raz przyłozylam laktator to az zawylam z bólu ale za chwile juz bylo ok
tak samo jest np po nocy jak maly dlugo nie ciagnei cycy i przyssie sie to takie nie przyjemne uczucie...
a pozatym jak pisala IzaBK ze jej córa to na łatwizne idzie i chyba wlasnie moj tak samo zauwazylam ze podraznia piers zeby lecialo i on se łyka tylko nie czuje zeby ssal :) cfaniak jeden dopiero pozniej jak "cisnienie" w piersi sie zmniejszy to musi pociagac :) no i czasem to mu sie nie chce to drze sie ma piers w buzi otwiera ją szeroko i macha glowa na boki :)

Kamcia
Ja z początku sutki az mialam popekane i strupki mi sie na nich robiły bo Mała cyckała a ja ani grama pokarmu nie miałam. W szpitalu dostałam maść która nazywa się tu LANOLIN BP Ultra Pure, Hypo-Allergenic firmy Ovelle - w ciągu 48h sutki były jak NOWE!! :tak:

Cos jest z laktatorem. Polozna mowila w szpitalu, ze sa rozne laktatory i roznie odciagaja - czasem mocno boli. Wtedy trzeba sie zastanowic nad zmiana sposobu odciagania.
Polecala recznie - ale ja sobie tego nie wyobrazam, ale ponoc jak sie wprawisz to idzie super. No i ze laktatory reczne sa lepsze od elektrycznych, te drugie sa polecane tylko jak trzeba masowo sciagac pokarm.

A smarujesz bepanthenem? Bo mi z kazdym dniem lepiej. A drugiego dnia plakalam z bolu, dzis juz prawie nic nie boli :tak:
no właśnie ja ręczny mam laktato bo nie chciałam kupoiwać elektrycznego,
a bepnthenu używam i troszkę przynosi ulgę,.. ale nie dużo
Kamcia
Ja z początku sutki az mialam popekane i strupki mi sie na nich robiły bo Mała cyckała a ja ani grama pokarmu nie miałam. W szpitalu dostałam maść która nazywa się tu LANOLIN BP Ultra Pure, Hypo-Allergenic firmy Ovelle - w ciągu 48h sutki były jak NOWE!! :tak:
chyba kupię tą maść... ona jest w takiej fioletowej tube co nie??

ja jak pierwszy raz przyłozylam laktator to az zawylam z bólu ale za chwile juz bylo ok
tak samo jest np po nocy jak maly dlugo nie ciagnei cycy i przyssie sie to takie nie przyjemne uczucie...
a pozatym jak pisala IzaBK ze jej córa to na łatwizne idzie i chyba wlasnie moj tak samo zauwazylam ze podraznia piers zeby lecialo i on se łyka tylko nie czuje zeby ssal :) cfaniak jeden dopiero pozniej jak "cisnienie" w piersi sie zmniejszy to musi pociagac :) no i czasem to mu sie nie chce to drze sie ma piers w buzi otwiera ją szeroko i macha glowa na boki :)
Zośka też głową macha i robi to z takim impetem, że czasami się boję czy ta głowa jej się nie ukręci :errr::oo::-D

a ja nestety zastanawiam sie czy nie przejsc na butle...mala ciagle jest glodna i ciagle placze przez to i spi pol godz max godzina a ja jestem juz poprostu wykonczona....dzis dalam jej mleko z butli na probe i spi juz 1,5h chociaz zjadla tylko pol porcji....myslalam, ze moze sie sciaga wystarczajaco mleka z cyca ale jak sama sciagnelam i jej podalam w butli to zjadla wszystko i dalejbylo to samo..poprostu nie jest syta po moim mleku...polozna oczywiscie mozwi, ze to normalne bo karmic na zawolanie itp ale raz ze ja juz nie wyrabiam bo zero snu i w ogole a dwa, ze az ciezko patrzec jak ona sie tak meczy i ciagle placze.....

reklama
ja nie mowie, ze jest zle ale chcialam katmic piersia, no ale co zrobic....;-) a co twoj brzdac tez ci zyc nie daje...?
no moja mała nie umie złapać głęboko cyca:-( denerwuje sie strasznie.. zresztą ja też..
i mam już całe sutki obrzęknięte od pogryzienia... a czuję jakby na była niedokarmiona bo nie ma jak złapać..
a gdy już złapie ja przeżywam katorgę:-( i płaczę z bólu

Do góry