reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

Nie mam czasu na BB:crazy: :confused2::confused2:

Nie wiem czy mój mały się najada na tym moim cycu i nawet nie wiem skąd mam to wiedzieć.
Na początku jeszcze w szpitalu + 1 tydz w domu leciało ze mnie jak z kranu :tak: i mały zasypiał przy cycku a w kapturku jeszcze mleko a zdrugiego cyca leciało ciurkiem.
A teraz słysze tylko na początku jak mały połyka aż się czaami zakrztusi ale to trwa minute a poźniej już leci bardzo wolno baaaaaardzo... :confused2: albo wcale no i mały już nie zasypia przy cycku - wypluwa trochę pofika i idzie spać przy cycku obok ale nie w buzi.I jesze te prukanie go męczy ehhh
A może mój mały idzi spac ze zmęczenia, no bo jak tak sie nacmoka a tam nic nie ma to opada z sił??
:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

reklama
Iza NFZ juz nie ma u mnie na osiedlu zapisów do końca roku!! Szukam prywatnego gdzieś tu w okolicy.Nie mam samochodu więc chciałabym jak najbliżej.Znasz może jakiegoś?

nigdy nie miałąm potrzeby.. nie znam żadnego... a ci nfz-owi nie przyjmują w tej samej przychodni za pieniądze??

oj, to niedobrze... była u mnie polożna i mówila, że jak to jest wysypka odpokarmowa, to jest na całym ciele. A jak tylko twarz to niekoniecznie już od pokarmu.

nie zawsze... moja starsza miala poczatkowo zmiany wyłącznie na czole!!! :sorry:
niestety z alergiami jest podobnie jak z cukrzycą ciążową - ile ludzi tyle teorii, także co do sposobów leczenia, norm i objawów :confused2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nigdy nie miałąm potrzeby.. nie znam żadnego... a ci nfz-owi nie przyjmują w tej samej przychodni za pieniądze??
Dziś przyjmował od 8:30- do 10:00 całe 1, 5 h WoW!ogóle
Pytałam babay w przychodni w rejestracji w piątek czy zna jakiegoś prywatnie lekarza jakiegokolwiek dermatologa żeby mi pomogła.Powiedziałą że nie może mi pomóc.Jakaś pokraka.Pracuje w przychodni i nie zna lekarzy żadnych.Albo się nie chciało i tyle.
Bo w ogóle pediatra powiedział że mam iść normalnie do przychodni i powinien lekarz normalnie przyjąć .Czyli wyglada to tak że czekam aż wszyscy z zapisu wejdą , na końcu ja z zapytaniem czy " Szanowna Pani/Pan doktor przyjmie"?
Może nad takim maluszkiem się ulituję ale pewności nie mam.
Dziś miałam iść ale mąż musiał wyjechać, a mam ciężki cholernie wózek i zawsze przed pracą mi znosi ale wczoraj wyjechał , na noc nie zostawię na klatce.
Jutro rano sie wybiorę do przychodni...
Jak myślicie przyjmie ???

nie zawsze... moja starsza miala poczatkowo zmiany wyłącznie na czole!!! :sorry:
niestety z alergiami jest podobnie jak z cukrzycą ciążową - ile ludzi tyle teorii, także co do sposobów leczenia, norm i objawów :confused2:
U nas jest tak że mały ma krostki na całym ciele i buzce.I druga sprawa to sucha skóra na główce i tam gdzie brwi i czółko, za uszkami też miał.Ale przemywam przegotowaną wodą i ładnie znika ( za uszkami).Dopiero się urodziło i już problemy:-(

Ja własnie wszystko jadłam i wysypka na całym ciele i sucha skóra na buzi:-(
Odstawiłam nabiał...bo może alergia ...ale mądra Pani DOKTOR nic nie wie...też mi lekarz:sorry:

Jesli chodzi o skaze bialkowa to pytalam sie poloznej czym sie objawia. A wiec przede wszystkim jest charakterystyczna sucha skora na policzkach pod oczkami, potem pojawia sie za uszami. I moze wlasnie wyjsc dopiero po np miesiacu od urodzenia.

Nie wiem jak bedzie u mnie, ale jem nabial w ogromnych ilosciach i na razie, odpukac, jest ok.

Co do jedzenia to uwazajcie tez na wolowine bo mocno uczula. Najlepiej zostac przy drobiu i wieprzowinie.

Witajcie, mam do WAS pytanie i BAAARDZO proszę o Wase rady bo nigdzie na necie nie znalazłam na interesujący mnie temat informacji.
Otóż karmie moje maluszka wyłącznie piersią i w nocy mój szkrab bardzo czesto sie budzi na jedzenie. Często, czyli co 2 godz, czasem nawet co 1,5 godz !
Wydaje mi sie ze to bardzo często, mały przez to nie śpi jak nalezy-tak mi sie wydaje-skoro sen jest co chwila przerywane-pomijając fakt ze to jest tez dla mnie wyczerpujące.
I tu moje pytanie. Jak myślicie ?
Czy mogłabym mu w nocy albo wieczorem przed spaniem podać mu jakies inne, modyfikowane mleko, dla niemowląt, i czy są takie ktore spowodują dłuższy sen ?
Bo dla starszych maluchów są mleka tzw"na dobranoc".
co radzicie ???

Witajcie, mam do WAS pytanie i BAAARDZO proszę o Wase rady bo nigdzie na necie nie znalazłam na interesujący mnie temat informacji.
Otóż karmie moje maluszka wyłącznie piersią i w nocy mój szkrab bardzo czesto sie budzi na jedzenie. Często, czyli co 2 godz, czasem nawet co 1,5 godz !
Wydaje mi sie ze to bardzo często, mały przez to nie śpi jak nalezy-tak mi sie wydaje-skoro sen jest co chwila przerywane-pomijając fakt ze to jest tez dla mnie wyczerpujące.
I tu moje pytanie. Jak myślicie ?
Czy mogłabym mu w nocy albo wieczorem przed spaniem podać mu jakies inne, modyfikowane mleko, dla niemowląt, i czy są takie ktore spowodują dłuższy sen ?
Bo dla starszych maluchów są mleka tzw"na dobranoc".
co radzicie ???

A jak spi w dzien? Bo moze w dzien zrobil sobie noc :tak:
Synek Cleo z tego co pamietam budzi sie w nocy rowno co 2 godziny wiec nie jestes sama ;-)
Ja Julce od 6 miesiaca dopiero dawalam wieczorem mleko z kaszka i wtedy spala dluzej, ale Twoj maluszek jest jeszcze na to za maly... a tak to nie wiem czy normalne mleko modyfikowane powoduje dluzszy sen...

czytam te wasze historie z karmieniem i az mi ulzylo,bo juz mam zalamke. Od 2 dni mala caly czas by jadla. Na cycku wisi 2 godz i jak ja odstawie to akcja raczki w buzie i ssanie i ryk.Moje piersi sa zmasakrowane wiec dokarmiam butla ale ona potrafi zjesc ok 90 ml uleje i znowu by jadla. Polozna mowi ze ok ale ja juz nie wyrabiam.Psychicznie i fizycznie.Lece znowu pokarmic bo juz smoka nie chce ssac:no:

czytam te wasze historie z karmieniem i az mi ulzylo,bo juz mam zalamke. Od 2 dni mala caly czas by jadla. Na cycku wisi 2 godz i jak ja odstawie to akcja raczki w buzie i ssanie i ryk.Moje piersi sa zmasakrowane wiec dokarmiam butla ale ona potrafi zjesc ok 90 ml uleje i znowu by jadla. Polozna mowi ze ok ale ja juz nie wyrabiam.Psychicznie i fizycznie.Lece znowu pokarmic bo juz smoka nie chce ssac:no:

Czyli witaj w klubie :tak: i ciesz sie ze tylko dwie godziny, bo moja potrafi przewisiec w ten sposob cztery :-D

reklama
Nie no to jest jakis obłed -to co opowiadacie-4 godziny wiszenia na cycu ?

Ja karmię butlą (70-90 ml) w czasie 10 minut i dziecko spi 2-3 godziny.
Budzę malą na karmienie co 3 godziny albo sama się budzi.

Miałam wyrzuty, że z karmieniem piersią mi nie wyszło, ale wiecie co to nie jest chyba normalne ani wygodne żeby miec dziecko przy cycku 4 godziny.
Podziwiam Was !!!!!!!!!!!!

Do góry