reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

a ja wczoraj bylam u fryzjera (pasemka) 3 godz i maly zostal z tata. Jadl to co sciagnelam 90ml i potem jeszcze 50ml rozmrozil i maly jeszcze chcial jesc. Jak przyjechalam to sie tylko przytulil do cyca, ale jak potem zaczal ulewac..... szoook rdopiero po godzinie sie uspokoilo. Moze to przez to ze pierwszy raz z butli, nie wiem, napewno za duzo. Butla niby dobra aventu

reklama
my dokarmiamy aptamilem ale dla glodnych dzieci bo tym zwyklym sie nie najadala.Sa juz gotowe w kartonikach rozrobione po 200 ml wiec mozesz sobie kupic na probe.Na opakowaniu jest napisane jak dawkowac.

Kupilam mniejsza puszke SMA 1, taka mi polecili w aptece, wiec w razie awarii jestem gotowa. Wiem, ze kryzys trzeba probowac przetrwac z dzieckiem przy cycu, ale ja karmie jedna piersia na jedno karmienie i boje sie, ze jak dam druga, to za 2 godziny jak mala bedzie znow glodna moge nie miec pokarmu ani tu ani tu. Dlatego teraz moge poprobowac, moze pokarm sie jednak wytworzy a jak nie, to w razie awarii dokarmie tym mlekiem.
A widzialam te kartoniki, ale nie wiem czy to to samo? Kupowala ktoras z was?

Kupilam mniejsza puszke SMA 1, taka mi polecili w aptece, wiec w razie awarii jestem gotowa. Wiem, ze kryzys trzeba probowac przetrwac z dzieckiem przy cycu, ale ja karmie jedna piersia na jedno karmienie i boje sie, ze jak dam druga, to za 2 godziny jak mala bedzie znow glodna moge nie miec pokarmu ani tu ani tu. Dlatego teraz moge poprobowac, moze pokarm sie jednak wytworzy a jak nie, to w razie awarii dokarmie tym mlekiem.
A widzialam te kartoniki, ale nie wiem czy to to samo? Kupowala ktoras z was?
tak to jest to samo...tylko juz gotowe, nie trzeb rozrabiac tylko do butli i jz...dobre jak np gdzies wychodzisz bo maszgotowe:tak:

moje piersi nie produkują wystarczająco dużo mleka :-( Mimo, że dużo piję, piję herbatki laktacyjne... Małą muszę dokarmiać. ostatnio coraz mniej mam mleka i martwię się co będzie dalej, bo planowałam karmić małą do 8 miesiąca... A tu... Może nawet do drugiego nie wyrobię :zawstydzona/y: Dopiero po całej nocy jak piersi się napełnią to mała się tym najada. I po moim mleku nie ulewa w ogóle, a po NAN ulewa i to bardzo.

moje piersi nie produkują wystarczająco dużo mleka :-( Mimo, że dużo piję, piję herbatki laktacyjne... Małą muszę dokarmiać. ostatnio coraz mniej mam mleka i martwię się co będzie dalej, bo planowałam karmić małą do 8 miesiąca... A tu... Może nawet do drugiego nie wyrobię :zawstydzona/y: Dopiero po całej nocy jak piersi się napełnią to mała się tym najada. I po moim mleku nie ulewa w ogóle, a po NAN ulewa i to bardzo.
spróbuj nan ar albo bebilon ar
moj synek wllasnie zjadl 60 mleka z butelki i odrazu usnal tak mu dobrze z pełnym brzuszkiem :)
olica ty kupujesz mleko ar ono jest tylko w aptece? i jaka jest jego cena?

mam pytanie do mam co podaja swoj pokarm sciagniety... w jaki sposob go podgrzewacie?

mam niby podgrzewacz dostalam ale nie wiem jak go urzywac... tam trzeba wlac wody i wtedy butelke? nie mam pojecia eh

kasiula mozesz w podgrzewaczu, ja tak robie... wlewasz wody i nastawiasz temperature czy jaka tam masz funkcje i gotowe. sprobuj sobie nalac wody do butli i podgrzac to zobaczysz jak to dziala. mozesz tez nalac goracej wody do kubka czy garnuszka i do niego wstawic butle z pokarmem ale to troszku wiecej roboty i dluzej trwa, no i musisz co chwila sprawdzac czy juz gotowe i czy nie za cieple... jak przegrzejesz to zas chlodzic trzeaba ;-) ja w podgrzewaczu trzymam butle na stalej temp. i tylko jak sie budzi moj glodomorek to wyciagam i moze szamac :-)

kasiula mozesz w podgrzewaczu, ja tak robie... wlewasz wody i nastawiasz temperature czy jaka tam masz funkcje i gotowe. sprobuj sobie nalac wody do butli i podgrzac to zobaczysz jak to dziala. mozesz tez nalac goracej wody do kubka czy garnuszka i do niego wstawic butle z pokarmem ale to troszku wiecej roboty i dluzej trwa, no i musisz co chwila sprawdzac czy juz gotowe i czy nie za cieple... jak przegrzejesz to zas chlodzic trzeaba ;-) ja w podgrzewaczu trzymam butle na stalej temp. i tylko jak sie budzi moj glodomorek to wyciagam i moze szamac :-)
o dzieki :) i powiedz ile sciagasz ml na jedno karmienie ?:)
ja wlasnie siedzialam z laktatorem bo moj synek cos nie chce cycy ciagac za bardzo :( i chyba bede robila tak jak ty ... i sciagnelam z jednej cycki 120ml :o a z drugiej ledwo 20ml :( dziwne i zastanawia mnie ile ty podczas jednego karmienia sciagasz ogolnie i w jakich poracjach dajesz dla synka

Ostatnia edycja:
reklama
o dzieki :) i powiedz ile sciagasz ml na jedno karmienie ?:)
ja wlasnie siedzialam z laktatorem bo moj synek cos nie chce cycy ciagac za bardzo :( i chyba bede robila tak jak ty ... i sciagnelam z jednej cycki 120ml :o a z drugiej ledwo 20ml :( dziwne i zastanawia mnie ile ty podczas jednego karmienia sciagasz ogolnie i w jakich poracjach dajesz dla synka
ja w wwekand mam zjazd wiec dzis pierwszy raz sciagnelam pokarm, al ja zrobiłam tk: najpierw prawa piers 7 minut póxniej lewa tez 7 minut, nastepnie powrót do prawej na 5 minut, później znowu lewa 5 minut i następnie to samo przez 3 minuty! Sciągnęłm na 1 porcję karmienia-120 ml.

Do góry