reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

reklama
Witajcie, drogie mamy. Zostałam mamą 21.11.2009. Córcia ma się dobrze, karmie ją piersią. Jako świeżo upieczona mama kupiłam sobie laktator. Zielona w tych sprawach, kupiłam na allegro ręczny laktator Drewexu. Nie mam porównania z innymi ale ten jest świetny. Szkoda, że nie wiele sie przydaje bo moja kruszynka nie chce pic z buteleczki. A szkoda bo tata mógłby pokarmic. W związku z tym mam pytanko czy któraś z mam spotkała się z tym że dziecko nie che pic z butli a smoczka (gryzaka ssie namiętnie:-)). Mała ma czasem kolki i podałabym herbatkę, ale nie ma jak. Pozdrawiam

Martolinka - jestem mega zadowolona z laktatora i wszystich innych poduktów Tommee Tippee mam na ich punkcie lekką obsesję wszysko musi być tej firmy;-).
Edii29 a może spróbój poić z kubeczka dla niemowląt Medeli albo Avenu można ich używać od narodzin

Witajcie, drogie mamy. Zostałam mamą 21.11.2009. Córcia ma się dobrze, karmie ją piersią. Jako świeżo upieczona mama kupiłam sobie laktator. Zielona w tych sprawach, kupiłam na allegro ręczny laktator Drewexu. Nie mam porównania z innymi ale ten jest świetny. Szkoda, że nie wiele sie przydaje bo moja kruszynka nie chce pic z buteleczki. A szkoda bo tata mógłby pokarmic. W związku z tym mam pytanko czy któraś z mam spotkała się z tym że dziecko nie che pic z butli a smoczka (gryzaka ssie namiętnie:-)). Mała ma czasem kolki i podałabym herbatkę, ale nie ma jak. Pozdrawiam

Moj brat ma 9 miesiecy, mimo wszelkich prob za chiny ludowe nie wezmie ani butelki, ani kubka do ust. Jest na piersi i tym mlekiem zaspokaja pragnienie - do jedzenia ma obiadki, kaszki, deserki. Pediatra mowila ze w porzadku, skoro je deserki to nie musi pic soczkow. A jak bedzie lato to juz czas najwyzszy na wprowadzenie normalnego kubka, na poczatku ze slomka.
A czemu chcesz ja dopajac herbatka?

OOOOO urodzilysmy w ten sam dzien :)

Idzie jak burza! Złamał już 4 z przodu:-D

brawo dla synka ;-)poczekamy jeszcze trochę i wszystkie maluchy przegoni;-)

Witamy na naszym forum:happy2:niestety w tej kwestii nic nie poradzę. Ale pewnie inne mamy pomogą:happy2:

eddi, u nas bylo tak samo, az kolezanka poradzila mi, bym kupila butelke z identycznym smoczkiem jakki ssie moja coreczka - w moim przypadku NUKA i faktycznie nagle okazalo sie, ze Kianka ssie z butelki bez wiekszych problemow ( troche sie krztusi i leci jej bokiem, ale w koncu dopiero uczy sie jesc z butli ). innych butelek dalej nie toleruje.

cos w tym jest co pisze mirian, moj maluch dostal pierwszy smoczek aventu i tylko ten ssie, mam nuka, tomi, loveli i nic :no: z butla to samo tylko avent :-) nic nam nie przecieka i nic sie z butelka nie dzieje.

Moj brat ma 9 miesiecy, mimo wszelkich prob za chiny ludowe nie wezmie ani butelki, ani kubka do ust. Jest na piersi i tym mlekiem zaspokaja pragnienie - do jedzenia ma obiadki, kaszki, deserki. Pediatra mowila ze w porzadku, skoro je deserki to nie musi pic soczkow. A jak bedzie lato to juz czas najwyzszy na wprowadzenie normalnego kubka, na poczatku ze slomka.
A czemu chcesz ja dopajac herbatka?

OOOOO urodzilysmy w ten sam dzien :)
Dziękuję wszystkim mamą za dobre rady.
Chciałam podac małej herbatkę ze wzg. straszne koleczki. Mam herbatkę z hippa od 1 m i myślałam, że złagodzę małej ból. Używamy espumisanu ale czasem chyba nie pomaga.

reklama
Chciałam jeszcze dodac, że mam butelkę LOVI, tak polecaną przez moje koleżanki. Moja mała jej nie ciągnie, wiec podałam jej butelkę z kompletu z laktatora i też nic.
Musiałabym kupic taki kubeczek do pojenia, tyle że nie wiem jak mąż sobie z nim poradzi (tzn. kiedy będzie karmił córcię :-)). Nie martwiłabym się tym, że mała nie chce nic oprócz piersi, ale czasem muszę zostawic ją z mężem i pojawia się problem z karmieniem.
Co do smoczka to mamy z Canpola anatomiczny (taki zaokrąglony na końcu a nie ścięty), więc nie wiem czy są takie smoczki do buteleki.

Do góry