reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią

reklama
Renatka,ale wiesz,od Ciebie tylko (i Boryska ,oczywiście) zależy,ile chcesz karmic i będziesz:tak:.No i chyba jeszcze jakieś dziewczyny karmią,ale one juz bardzo rzadko tu zaglądają:-(
(mam nadzieję,ze nie odwykłaś od nas na wakacjach- wieczorkiem wpadaj na główny i opowiadaj:tak::-))

KAHAAA a jaki niekapek macie? U nas jest tak, że Alicja strasznie się zalewa jak cos pije i nieważne czy z niekapka, czy bidonu. Po prostu bierze za duże łyki i to co jest ponad jej sily do połknięcia wypluwa, więc np. po każdym posiłku kompletnie do przebrania jest :eek: a jak już jej mm wleję do czegokolwiek to jest łyk i fontanna i więcej niet. Dzisiaj jej jakieś mleko nestle junior waniliowe kupiłam i niby wzięła kilka razy łyka ale wątpie żeby cokolwiek z tego polknęła.
DAWIDOWE krowiego czystego jeszcze się boje dawać, bo ona alergik i jak z nabialem przesadze to od razu krostki jej wyskakują.
RENATA podobne dania jak na śniadanię: jajecznica/ kaszka/ kasza manna/ jogurt z owocami etc. i HAPPY ma rację z ta dlugościa karmienia. U nas to już ewidentnie byl czas na pożegnanie z cycem ;-)

Zobacz załącznik 411731 takie
ten niebiski musi byc na soczek i wode. i jest fajniejszy bo dziecko musi pociagnac, zeby lecialo. ten fioletowy dziala tak, ze leci juz po scisnieciu smoczka, wiec nie jest fajny, ale tomcio nie zgodzil sie na wymiane :baffled: no i dla mojego ksiecia smoczek musi byc miękki silikonowy, bo wczesniejsze proby z takimi plastikowymi obciągnietymi guma skończyły się fiaskiem...

wyglądają fajnie. tylko gdzie ja takie u nas znajdę :sorry: jaka to firma? Bo znaczek na "smoczkach" trochę TT mi przypomina.

A u nas Munchkin jest bardzo popularny :-) I Adas tez takich wlasnie uzywa bezproblemowo. Podobaja mi sie wlasnie te miekkie silikonowe ustniki. Zaczelismy od tych z uchwytami, a teraz juz pije z takiego jak ten Twoj fioletowy, Kahaaa :happy:
Zreszta my tez mamy kilka fioletowych i kilka niebieskich, dokladnie takie same rodzaje. Wczoraj jeszcze dwa dokupilam, zeby wymienic tez "zlobkowe" bo panie maja jeszcze te z uchwytami dla niego. Ja w ogole lubie produkty Munchkin. Mamy i troche miseczek i lyzeczki.

w PL to jakaś mało znana firma a z tego co piszecie wnioskuję, że jest dobra, więc tym bardziej żaluję, że u nas ogólnodostępne ich produkty nie są :crazy:

reklama
A ja Amelce kupiłam zwykły plastikowy kubeczek z uszkiem z Canpola i ona bardzo chętnie z niego pije.Oczywiście nalewam jej po odrobince- tak 5 mm na dnie,ale ładnie z taka ilością sobie radzi.Ale to tylko jak je w krzesełku,bo w innych sytuacjach wciąż pije z buteleczki.
Chłopaków moich tez tak uczyłam- niby były wtedy te "kubki dla dzieci" z pokrywką i sztywnym dzióbkiem,ale jakoś ich nie lubiłam i szybko przeszliśmy na "normalne" kubeczki.

Do góry