reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie sztuczne

dr.Witta nie próbowaliśmy......

ale muszę się pochwalić..... OLO zaczyna się do łyżeczki przekonywać i dziś pierwszy raz z uśmiechem na ustach"wtranżolił" cały słoiczek zupki jarzynowej.... mam nadzieję że jest to uwieńczenie moich prawie 3 tygodniowych starań nauki jedzenia łyżeczką..... i mam nadzieję że już tak zostanie.... O0 :o :o

reklama
Pycha jeśli piszesz o dyni z Bobovity to śpiesz się kochana i szukaj w sklepach tego słoiczka bo jak byłam u mie na osiedlu to przyjechał przedstawiciel i słyszałam jak mówił że dynię przestają robić bo mało schodziła... :mad: Mojej Julce też to bardzo smakuje więc nie mam pojęcia dlaczego to wycofują... ??? ???

mACIEK ZAJADAŁ SIE DYNIA Z ZIEMNIACZKAMI ALE Z HIPPA.

MUSZE SIE WYBRAC NA ZAKUPY BO SKONCZYŁ MI SIE ZAPAS OBIADKÓW A TU SWIATA IDA :(

estenskar pisze:
ithildin czytalam gdzies,ze jezeli cos jest czesto podawane dziecku laergicznemu,to moze w koncu zaczac uczulac. trzeba jak najbardziej rozserzac diete maluszka,zeby do tego nie dopuscic.

Świetnie, to ja mam w repertuarze tylko pietruszkę i buraczka na zmianę :mad: i też nie wiem co mam zrobić, bo na marchewkę Olko jest uczulony, a z warzyw, które mogę zrobić sama zostaje głównie por i seler - a to przecież bardzo uczulające, więc się boję... no nic, dziś chyba spróbujemy znów brokułow, a ta wysypka z buzi schodzi, jestem pewna, ze to była jednak skaza, tylko mnie zmyliło to, że policzki były czerwone... Estenskar, a czy myslisz, że mogę spróbować za jakiś czas jeszcze raz z marchewką, czy znowu będzie wysypka?
a w ogóle to jak z mięskiem? czy to już ? :)

rany,popsul mi sie komputer i pracuje w trybie awaryjnym :mad:
ithildin mysle,ze z marchewka dobrze byloby poczekac,moze znowu byc wysypka. a z alergikami to jest tak,ze wszystko zaczyna sie podawac o miesiac pozniej. my Filipowi wprowadzalismy deserki dopiero w 5 miesiacu.
jak to dynie chca wycofac?? :mad: Filipowi tak smakuje,ze az mu sie uszy trzesa ;D dostalam przedwczoraj paczke z Hippa i tam wlasnie byla dynia z ziemniaczkami i soczek jablkowy

reklama
estenskar a jaka jest definicja słowa "alergik"? :) ja nie wiem czy Olka mozna nazwać alergikiem, w sumie poza malutką skazą i wysypką po marchewce nic mu się nie dzieje... poza tym my musielismy podawać zupki nawet wcześniej, ze względu na obniżony poziom wapnia... w każdym razie po wczorajszych brokułach jest w porządku póki co, a ta niby skaza to zastanawiam się czy to nie jest reakcja tylko i wyłącznie na ser żółty. W końcu mój udział w karmieniu jest bardzo niewielki, więc dziwne że jak ja sobie pozwolę na nabiał to jest reakcja, a na mleko sztuczne (bebilon) nie ma żadnej... ???
poza tym ryzyko wystąpienia alergii u Olka jest tylko połowiczne - ja nie jestem alergikiem w żadnym wypadku, a tata Olka własciwie tylko na kurz...

Do góry