reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie

reklama
basiekk, ja dziś właśnie taką działkową marchew ugotowałam i blenderem rozdrobniłam na jednolitą, lekką masę. Ostatnio Maja jadła delikatną marchewkę z bobovity i pisało na opakowaniu, że zawierała troszkę ryżu. Ale dziś zrobiłam samą marchewkę.

my narazie ostrożnie z wprowadzaniem, owoce sobie darujemy póki co... był ziemniak, była marchew i jutro może chapsniem marchewke z ziemniaczkiem ... wszystko zajadane ze smakiem ... kaszka malinowa ulubiona też!

Basiek jeśli chcesz zachować jak najwięcej witamin ugotuj marchewe na parze, zupełnie inny smak ma i jest pyszniasta ... a taka swojska to już na 100% z butów wyrywa :)

jaipur poki co chyba jesteś skazana na przeciery, ale możesz np wyłożyć juniorowi troche przecieru na stoliczek i niech łapkami sprawdza konsystencje, niech sam ta upaprana łapką trafi do buzi itd... chyba dobre wprowadzenie do blw ... no i wszystko łyżeczką podawaj niech uczy sie memłać.

Dziewczyny moje dziecko oszalało... Igorowi odechcialo sie jesc z butelki chociaz je prawie od pierwszego miesiaca zycia. Zadna butelka mu nie pasuje i wszystkie posilki je tylko z lyzeczki, daje mu dwa razy kleik dzis marchewke dostanie nie wiem co mu jeszcze dawac bo mleko z lyzeczki to tylko rozlewa

jaipur ja nawet nie wiedziałam, że istnieje cos takiego jak blw :)
ciekawa sprawa, ale wymaga samodyscypliny :) nie jestem pewna, czy chciałoby mi się sprzątać i myc wszystko po każdym posilku :) ale pomyslę :)

Warzywa można też rozetrzeć łyżeczką na drobnym sitku a owoce skrobać łyżeczką do kawy.

Jaipur jak ty liczysz, dziecko skończy 4 miesiące nie 3 :-D I nie skończy jeszcze, bo miesiąc nie ma 4 tygodnie jak się niektórym wydaje :-p

Jaipur :-D może się nie znam, ale moja mała urodziła się 22 maja i 22 czerwca skończyła m-c, 22 lipca - dwa mieszki, 22 sierpnia - trzy, a 22 września 4 miesiące .
Dzięki dziewczyny za rady:-) Już za dwa dzionki klusek dostanie marchewę :-D

22 września będzie miała 4mce, co nie znaczy,że je skończy tylko zacznie:-D a 22 października zaczyna 5,czyli kończy 4:)

jezu ale upierdas jestem ha ha

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry