reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie

Lwiapaszczka ja nie zauważyłam zmiany w kolorze... Ale u mnie Igor zjada tego wszystkiego takie ilości,że może nie mają wpływu na kolor kupki.

Bra no to gratulujemy pierwszego jabłuszka.

U mnie dziś Igor posmakował pierwszego dania z mięskiem.. Też mu smakowało. Zjadł najwięcej z tych wszystkich posiłków do tej pory

reklama
Jaipur zgadzam się w 100%, to jest takie cudowne przeżycie, że chyba napiszę hymn pochwalny o karmieniu piersią :-D, a tak na poważnie moja też ostatnio się często budzi w nocy na papu i ja też idę do niej zadowolona, ona się wtula, obejmuje cycusia dwoma rączkami, a ja się rozpływam normalnie :-)

Kamcia bo cycuś jest the best :-D

Jolek widać, że prawdziwy facet Ci rośnie:-) mięcho musi być :-D

Ostatnia edycja:
bra, moja tak samo. Jadła dziś marchewkę i chwytała łapkami za łyżkę, brudząc przy tym ręce. Jak sięgałam po kolejną porcję do miseczki, to kopała nóżkami z niecierpliwości. W sumie zjadła 3/4 słoiczka i bałam się dać jej więcej, a Ona chciała.

Moja też jak pije, patrzy mi w oczy tak słodko, ale ostatnio zaczęła mnie przygryzać. Zębów nie ma, ale jak zaciśnie to boli okropicznie.

U mnie też jest podgryzanie :) Dziewczyny mój mały wczoraj zwymiotował mi po mieszance mleka modyfikowanego i mojego i dziś na moim mleku ulewa mi co wcześniej nigdy się nie zdarzało i nie zjadł dużo. Jutro idę do lekarza na szczepienie, to zapytam czy to przypadek czy coś może być nie tak ale co Wy na to?

adiaps mogło to być z przejedzenia (mleko modyf ponoć bardziej syte)
albo to samo co u nas było że mała miała zalegającą flegmę i takie gęste mleczko jej się pokleiło i nie mogła tego przełknąć i też zwymiotowała a póxńiej kilka razy ulała..

możesz spytać lekarza , ale myślę że nic poważnego

U nas największym powodzeniem cieszy się morela. Po prostu szał ciał, nagada się przy jedzeniu morelek aż uszy bolą :-D Jutro ruszamy z dynią :tak:

Laski pewnie pomyślicie, że melepeta ze mnie:-D, ale niestety taka prawda, ale powiedzcie mi jak mam podać kluchowi marchewkę. Mam na działce swoją i co mam ją ugotować a potem zblenderować ?? Czy zetrzeć na drobniutkiej tartce bez gotowania, żeby witamin nie straciła?? Oświećcie mnie ciemnotę bo kluch pojutrze kończy 4 mieszki i chciałabym jej marchew zaserwować, tylko ciemna masa nie wiem jak :-D

Basiekk raczej gotowaną na początek

Hope
kurde to ja też muszę mojemu dać.Jak Karolq napisała,że jaj mała dostała wysypki po kaszce z morelami to u nas słoiczek z morelą dalej stoi nietknięty . Dziś jedliśmy jabłuszko z jagódkami :-p Igorito krzyczał o więcej :-)

Ostatnia edycja:
reklama
biasiekk Twoja mała kończy jutro 3mieszki:) nie 4:)
marchewkę to ugotuj i wrzuć do blenderka, albo innego ustrojstwa

dzisiaj pediatra mi powiedziała,że jak chce wprowadzać jedzonko, to..żeby darować sobie te deserki, bo to to je każde dziecko, tylko zacząć od warzyw. A jak chce dawać owoce to w proporcji 2 do 1(czyli 2 porcje warzyw na 1 owoców), przed wszystkim warzywka, najlepiej zupka warzywna z kaszką manną.I tak myślę jak tu wprowadzać metodą BLW,ale na razie nie mam pomysłu

Do góry