reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmimy...

Kurcze blade musialam cos zjesc bo malego starsznie wysypalo na buzce:-:)-(
Pierwszego dnia mial na czole tylko wiec myslalam ze to potowki, drugiego bylo ich juz wiecej i przechodzilo to paskudztwo na policzki, no i dzis jakby te krotki znikaja ale buzka nadal taka jakas czerwona :-(
Musialam cos zjesc... tylko teraz pytanie co?
ani ja ani maz nie jestesmy alergikami wiec jadlam jak wczesniej
na top liscie sa : dzem truskawkowy, mleko, galka lodow truskawkowych, cherbata ??, jajka, pomidory, jablka, banan, mak??,maslo, kisiel truskawkowy
kurde w zasadzie wszystko...
i co mam teraz robic?? na sniadanie zjadlam 2 tosty z Rama zeby nie urzywac masla i teraz boje sie cokolwiek do ust wizac.
Czytalam mase o alergiach pokarmowych i zasadach diety eliminujacej jedzenie ktore moze uczulac, ale to za dlugo jak dla mnie, Mam eliminowac 2 skadniki co 2 tygodnie? I wprowadzac nowe raz na 5 dni?
Juz myslalam ze skoro szkodze malemu to moze przestane karmic piersia i zaczne karmic sztucznie,ale z kolei gdzies przeczytalam ze mleko matki jest dla alergika najlepsze,
Jejku, co robic??
Czy istnieja jakies rzeczy ktore na 100% nie uczulaja??

reklama
Iza&Marcin ja bym stawiała na pomidory teraz maja dużo chemi zawartej zreszta kazdy produkt z tej listy moze uczulac:baffled:

Iza - truskawki sa uczulajace:baffled:i to baardzo unikaj takich sztucznie barwionych rzeczy jak ten kisiel truskawkowy (nie barwia go truskawkami rpzecież) i w ogóle z owocami to ostroznie.Ja jem banany ale jabłka juz tylko gotowane (na razie) lub takie któe sa mocno dojrzałe i nie kwaśne:sorry2:masz racje ze mleko matki jest najzdrowsze ale to zę mały ma wysypkę nie oznacza od razu alegrii.Po prostu trzeba sie jednak troszke poświecic przez te kilka tygodni i jeśc ostrożnie.Potem to już znacznie lepiej wygląda.Mól Marcel tez dostał wysypki na buziaku ale położna zdiagnozowała rómien noworodkowy a profilaktycznie radziła ograniczyć nabiał tylko to przetworów mlecznych.
moje dzisiejsze menu: na śniadanie grahamka z szyneczką drobiową, potem to nieszczęsne gotowane jabłko (i z tego miałam kompocik), na obiad ryżówka z połową piersi kurczaka, jeszcze planuje serek waniliowy wciagnąć i banana.póki co na takim odzywianiu jadę i małemu nic nie jest:happy:

Iza-Podpisuję się pod niekat. Czytałam, że truskawki strasznie uczulają no i ten kisiel. Pomidory teraz też lepiej nie, bo to sama chemia. No i podobno też niektóre dzieci mają uczulenie na białko kurze (jest silnym alergenem).

Polecam tą ściągawkę:tak:
Dieta karmiącej mamy - arykuł

Niekat dziekuje i za wszystkie rady ! Jadlabym suchy chleb i wode gdyby to tylko mialo pomoc.Zaczne gotowac jablka

Ninja, Mrowa - pomidory, truskawki tez eliminuje.
Podobnie jak mleko i jego przetwory

PM- dzieki za sciage, napewno sie przyda. A co do smazonego to jadlam w niedziele schabowego juz drugi raz, ale jak widzisz jestem ostatnia osoba od ktorej chcialabys rad zywieniowych :zawstydzona/y:

Przyszlamamusiu- ja smazonego nie jem, ale tez specjalnie nie tesknie..:-)
Iza&marcin- obserwuj ta wysypke, jak nie zejdzie, to moze warto byloby sie zastanowic, czy nie za duzo mleka? A co do pomidorow, to chyba bardziej sama ta chemia, niz pomidor, u nas na poloznictwie pomidorowke dawali i sos pomidorowy...

reklama