• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Katar u dwutysięcznego maluszka

D

dom848

Gość
Drogie Mamusie poradźcie coś.
Moje dzieciątko ma 2 miesiące i 2 tygodnie. Od 2 tygodni walczymy z katarkiem 😭 byłam u pediatry zalecił inhalacje z soli fizjologiczne i odciaganie gilków - pomaga na chwilę. Przez 3 dni rowniez Aromactiv. Udałam się po tygodniu znów, bo rezultatów brak , więc Kazała podawać Nasivin baby - niestety też sobie nie poradził 😣. Smarujemy się maścią majerankiową ,ale też nie widzę aby pomagała. Może witamina C? Sama już niewiem jak pomóc mojemu Szkrabowi 😥
Pomaga tylko leżenie na brzuszku i chłodne powietrze, ale tak też nie dobrze 😑

reklama
Hej. Mój mały pierwszy katar dostał gdy miał nie całe 2m. Utrzymywał się 2tyg był gęsty. Nic nie pomagało więc p doktor przepisała nam biodacyne krople na receptę które są i do oka i do noska. Zakraplalam i po 3dniach już ewidentna poprawa katar znikł.
Czym odciągasz? Najlepszy aspirator do odkurzacza, oczyszcza wszystko.

synek pierwszy katar dostał jak miał miesiąc i trwało to równo 3 tygodnie. Stosujesz według mnie wszystko co można i trzeba.
Inhalacje, odciąganie (aspirator do odkurzacza) i aromactive to podstawa. Takim maliznom przechodzi długo bo dużo leża, wszystkie te kanaliki są malutkie.
Należy tylko obserwować maluszka, żeby nie zrobiło się z tego nic gorszego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry