reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

anulka śliczności te twoje maleństwo:-) a jakie fajne szczuplutkie:-) Tymek na tym etapie to było taka mała okrągła kulka:-) oby kochana tak dalej się pięknie rozwijało:-)

monooke ze zwolnieniem tak jak piszesz pójdziesz kiedy będziesz chciała ale z doświadczenia powiem Ci tak: nic tak dobrze nie robi dzidziusiowi i mamusi jak SWIĘTY SPOKÓJ a taki masz nie chodząc do pracy;-) a poza tym w ciąży (co napewno potwierdzą te kobitki które są i te które były) jednego dnia czujesz się extra a drugiego nie masz siły wstać z łóżka i wtedy fajnie jest mieć świadomosć ze NIC NIE MUSISZ:-)

blonplatyna za tydzień mam wizytę:-) kupiłam mutsy na stelażu urban rider:-) mamaFFiaja też chciałam gondolkę w której zmieści się większe dziecko niż 5 miesięczne ale babka w sklepie i zaprzyjaźnione mamuśki uświadomiły mi że jak tylko dziecko zaczyna się podność i siadać to wożenie w gondolce jest średnio wygodne i bezpieczne... nie wiem pewno przekonam się na własnej skórze:-)

martusia koniecznie daj znać jak po rozmowie:-)

właśnie zadzwoniła moja siostra że nie mogła sie opanować i kupiła dwie reklamówki ciuszków dla Tymka:-D

reklama
Mamaffia ja właśnie myślałam o x-landerze bo są ok no i w przystępnej cenie, ale każdy inaczej radzi i masz tu babo placek. Też mi się wydaje że większa gondola jest wygodniejsza, ale znów te małe są bardziej praktyczniejsze.

kamila jak dziecko jest w stanie podniesc sie z lezacej pozycji do siedzacej ma zazwyczaj 10-11 mies bo to ze sie dzwiga albo ze siedzi stabilnie jak je sie posadzi nie znaczy ze samo siada... wiem z autopsji ze dziecku niesygodnie spi sie w wieku 6-8 mies w spacerówce ja nie mialam wyjscia i kacper musial tak spac... dlatego głeboka i długa gondola jest podstawa... wozek i tak sie rozkłada ze mozna go spokojnie spakowac do bagażnika a dziecku jest wygodnie...
wiadomo ze kazdy ma swoje zdanie ja powiedzialam swoje:)

blondi:) ale z czym te mniejsze sa praktyczniejsze??? i tak na poczatku jak jedziesz na zakupy bierzesz przekładki i nosidełko... tylko ze w x-landerze pod plecki trzeba dziecku podlozyc troche np kocyk złożony zeby dziecko lezalo a nie poł siedziało... jak idziesz na spacer z dzieckiem to duza gondola od twojej strony staje sie torebka,,, portwel butelki:) gazetka:) hahaha masz miejsce na zabawki i kieszonke na zapasowy smiczek:)

Ostatnia edycja:
mamaFFia no pewno:-) tylko że właśnie większość mam z którymi rozmawiałam twierdziła że jak ich maluchy zaczynały się podność to już nie chciały leżeć płasko w gondolce, kule i bądź tu mądry jak każdy mówi co innego:-D a no nic i tak już kupiłam, to teraz nie będę się zastanawiać:-D ale dzięki za radę:-)

blondplatyna wiesz co ci też powiem? musisz w sklepie się przymierzyć jak Ty się czujesz przy wózku:-) wiesz o co mi chodzi? ja np jestem niewysoka i raczej szczupła i jak próbowałam wozić takie większe wózki to wydawało mi się, ze są ogggromne a ja za nich nic nie wiedzę:-D a przykładowo mutsy jest dla mnie taki akurat w sam raz:-) tzn nie wyglądam jak z wózkiem dla lalek ale też nie czuję się, ze wózek mnie przerasta:-D

kamila wozek jest dla dziecka nie dla ciebie:pP hahaha

ja x-landera polecam aczkolwiek jest kilka mankamentów wlasnie dosyc krótka gondola i to ze spacerówka jest przodem do kierunku jazdy i nie ma mozlwosci zmienienia tego
ale np jest sprężysty, ma fajne wygodne koła, szybko sie słada i rozkłada i przedewsztkim cena... jak na wózek z nosidełkiem(fotelikiem) gondola i spacerówka cena jest fajna
jest lekki zwrotny

anulka w 20-22 tyg lekarze podejmują się przepowiedzenia płci:)
pamietaj jednak ze z dziewczynki zawsze moze jeszcze "zrobic" sie chłopiec:)

No i widzicie bądź tu mądry.
Mamaffia
małe gondolki są praktyczniejsze dla mnie (zajmują mniej miejsca) np w bagażniku.
Kamia ja też do dużych nie należę (wzrost i waga kurczakowa) i te wszystkie ogromne gondole mnie przerastają. Też wyglądam z wózkiem jak duże dziecko, a masa niektórych mnie przerasta, nawet nie miałam siły do góry podnieść.

Wiecie ja nie mogę się już doczekać USG, a jeszcze dwa tygodnie.

kamila wozek jest dla dziecka nie dla ciebie:pP hahaha

przede wszystkim tak ale to ja jestem jego siłą napędową;-) więć ważne jak mi się go prowadzi i jak się przy nim czuje:-) tak jak pisałaś każdy ma soje zdanie i nic nie poradzę ze dla mnie równie ważne jak wygoda dziecka było to jak ja się czuje pchając ten wózek. dokładnie tak jak pisze blonplatyna:-)

anulka w 22 tygodniu bo wcześniej mały krzyżował nóżki:-)

blondi musisz isc do sklepu posiedziec tam z godzine minimum;) i popatrzec potrzymierzac posprawdzac pamietaj ze masz prawo złożyc rozłożyc wózek wymacac wyjeździc a pozniej kupic na allegro taniej;) hahaha
ja musze kupic wózek ale kupie śmigany bo zalezy mi na tym zeby byl tani... w sierpniu rodzi sie dziecko rodzicom od których pozyczylismy wózek wiec nie mam wyjscia.... w lipcu zaczne szalec i szukac... zastanawiam sie czy kupic sama spacerówke nie uzywana czy 3 etapowy ( dla drugiego dzicka) uzywany.... jak myslicie???

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie moja koleżanka z pracy jest w tym samym tygodniu co ja i była ostatnio na usg. Za żadne skarby nie chciała wiedzieć co nosi pod serduszkiem, a tu się okazuje, że lekarz przykłada sondę do brzuszka a na ekranie wielki siusior - no trudno wtedy nie wiedzieć co się ma.
Mamaffia ja bym chyba kupiła samą spacerówkę, taką składaną jak parasolka - wygodna i lekka.

Ostatnia edycja:
Do góry