reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

odpoczywaj Lilith bedzie lepiej,przesylam duzo usmieszkow,zasmiej sie do mnie LILITH,wiedze oj wiedze jak konciki ust sie ruszaja,wiem ze moze ci nie do smiechu,ale pomysl o czyms przyjemnym,ze np.trzymasz juz dzidzi w ramionkach........nie lepiej usmiech prosze,
spij dobrze,ja tez chyba ide sie kapac i potem smigam do lozka ;D

reklama
M.A.L.I.N.K.A dziekuje za troske nie najgorze obecnie,ale popoludniami to oczy same mi klapia,a pracuje i musze byc sprawna umyslowo,brzuch mnie bardzo boli i te nudnosci i zapachy mnie dobijaja czasmi.
szczegolnie dym z papierosow,nigdy nie palila,,moj maz teraz rzuca,ale jak czuje od innych ten smrod ,to nozyczki w kieszeni mi sie otwieraja,niewiem dla czego zawsze dym leci na mnie jak na zlos ,nawet jak sie odsune
wczoraj bylo tez tak z grilem,az sie umialam gdzie sie nie przesialdlam tam dym mnie szukal ;D

no tak,wiesz oraganizm chyba tak poprostu sam reaguje bo wie ze ma w sobie fasolke ktora musi chronic,mowie ci czasmi to az bym zabila ze ktos na mnie dmucha ,albo dym zawiej choc zdaje sobie sprawe ze przeciez oni nie wiedza,ze ja jestem w ciazy i to mi tak bradzo przeszkadza ;D ;D ;D

Maxin ja palilam a jak zacelam juz odczuwac ze to ciaza (tydzien po owulacji) to przeszkadzal mi dym jak niewiem!! teraz maz nie pali w domu i ja nieprzebywam z nikim kto pali!! drazni mnie to strasznie!!

A mi zas jakby wracaja objawy! i zgaga i zas piersi bola heh...Malinko a tak sie balam!!
Usmiechy oczywiscie przesylam!!o dzidzi jestem spokojna!:):) ale te bee mnie mecza!

Hej kobitki. Postaram się opisać dokładnie sprawę która mnie nurtuje... mianowicie;
Mam cykle 26-28 dniowe. W ostatnich 5 cyklach bóle owulacyjne ok. 17 dnia cyklu – temperatura z 36,7 wzrastała do ok. 37,1 stopni po owulacji i spadała do 36,6 na dwa dni przed okresem. Oczywiście z tą owulacją to takie moje przypuszczenia bo wynikało to z obserwacji tempki – przynajmniej tak mówią podręczniki że jak się podnosi to dzień wcześniej owu była – stąd moje przypuszczenie że u mnie było to ok 16 d.c.
W tym cyklu natomiast zdziwienie.... cykl 28 dniowy a od 10 do 12 d.c. niezłe bóle owulacyjne. Seksik był w 6,11,12,13 d.c.. śluz ok 10 dnia raczej z tych niepłodnych bo biały i grudkowaty. A później zniknął wogółe – nawet bym mogła powiedzieć że dziwna suchość. W 15 dniu temperatura – wieczorem 37, 4 a o 7 rano 36,9. Nawet by mnie tak to wszystko nie zastanowiło gdyby nie to że od 15 dnia zaobserwowałam nadmierne wydzielanie śliny co nigdy mi się nie zdarzyło i zmniejszony apetyt. Nie wiem czy to nie paranoja pytać o to w 16 d.c. ale czy mogłam zajść w ciąże i od razu po kilku dniach mieć takie objawy??? Szczególnie zadziwiły mnie te nie „moje” temperatury i to ślinienie ;) Aha: ślinie się ale jednocześnie pić się chce hehe – co wy nato dziewczyny? P. S. Jeszcze jedno głupiutkie pytanie: czy jeśli plemniki dotrą do jajowodu to gorąca kąpiel ich nie „zniszczy” ?? Chodzi mi o to czy jeśli tam dotrą a ja wezmę gorącą kąpiel to czy coś im się stanie i nie będą zdolne do zapłodnienia? ;)

reklama
JESLI STARASZ SIE ZAJSC W CIAZE TO ANI TY ANI TWOJ PARTNER NIE BIERZCIE CIEPLYCH KAPIELI!!!
cO DO OBJAWOW TO SAMA NIEWIEM CO CI O NICH POWIEDZIEC...BO Z JEDNEJ STRONY MAOGA BYC UROJONE A Z DRUGIEJ PRAWDZIWE!
JA OBJAWY CIAZY MIALAM JUZ OD 5 DNI PO OWULACJI! CZYLI OD 16-17 DC!!! ALE BYLY TO PIERSI!! WIEKSZOSC INNYCH DOLEGLIWOSCI PRZYSZLA POZNIEJ...PRZED @ ALBO W JEJ DNIU!
RACZE CI SIE POKI CO USPOKOIC I ZROBIC TEST JESLI @ SIE SPOZNI!!! LEPIEJ SIE NIE ROZCZAROWAC!!!

Do góry