reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

kochane ja sie balam porodu jak nie wiem co!!! to normalne:) na szczescie i nieszczescie mialam cc...
lepiej rodzic naturalnie wiem to napewno bo po cc lezy sie 12h bez ruchu i do końca połogu dochodzi sie do siebie bo szwy sie rozpuszczaja w srodku i ciągna...
veronica ty silna baba jestes dasz sobie rade...
kamila niedlugo obraczka wróci na palec:)
co do siusiania ja pod koniec ciazy praktycznie z toalety nie wychodzilam:D

reklama
Kamia_22- narazie nie mam wybranej swojej poloznej, mam znajomych w szpitalu wiec moze nie bedzie tak zle. myśle ze moja ciocia zalatwi mi jakas dobra polozna...jest tam pielegniarka i zna wszystkich dookola :D
aaaaa no to pewnie:-) zawsze dobrze wtedy mieć jakąś życzliwą duszę z personelu szpitala:-)
a ja wyprawka już gotowa?:-)
blondplatyna szczerze? boję się... nawet nie bólu czy wstydu...bo to zniosę i zapomnę... po prostu się boję czy wszytsko pójdzie w porządku, czy malutkiemu nic się nie stanie itp dlatego chcę zeby przy porodzie była moja znajoma, która jest położną bo wiem ile zależy od chęci, spostrzegawczości i umiejętności osoby, która poród odbiera:-)a żeby się tym nie stresować starm się nie myśleć o tym, nie oglądać filmików, czytać itp

mamaFFia - tylko tak Wam sie wydaje ze jestem silna ;p nawet nie macie pojecia jak plakalam jak sie dowiedzaialm o ciazy. no bo kto w wieku 18 lat chcialby miec juz dziecko? fo tego wszystkiego cale wakacje rodzice sie do mnie nie odzywali bo sie mnie wstydzili :( mama do dzisiaj mi wszystko wypomina:wściekła/y:

Kamia_22 - ja mam takie szczescie , ze szpital ktory wybralam ma prawie wszystko dla dzieciaczkow :) musze miec tylko swoje pieluszki i jakas oliwke, no i wyprawke dla samej siebie :) no i wiadomo - rzeczy dla synka na wyjscie ze szpitala :0
no a majac jakas znajoma osobe w szpitalu zawsze jest lepiej bo latwiej sie wszystko zalatwia. moja ciocia zna wszystkie pielegniarki i polozne wiec mam nadzieje ze nie bedzie jakis problemow ;-)

Ja ma te same obawy, w szczególności że pracuję z lekarzami i wiem, że większość z nich nie powinna wykonywać tego zawodu. Też staram się nie czytać, bo to mnie przyprawia o mdłości, o oglądaniu filmów nie wspomnę. W sumie najgorsze są rzeczy nieznane.
Veronica musimy sobie powtarzać że jesteśmy silne, bo inaczej byłoby mało fajnie. Rzeczywiście nie zazdroszczę Ci sytuacji, ale musimy pamiętać że los każdej z nas zapisany jest gdzieś tam na górze i najwidoczniej tak musiało być - wiem że to brzmi jak jakieś tandetne pocieszenie. Ale uwierz że ja ciąży nie planowałabym jeszcze długo, gdyby nie mój mąż, który od zawsze marzył o dziecku. Uległam, chciałam żeby się cieszył. Nie myślałam że będzie tak fatalnie pod względem samopoczucia. Na początku się cieszyłam, ale później jak zaczęły się te wszystkie objawy ciążowe myślałam, że się nie nadaje, że za wcześnie. Tylko że już teraz czasu nie cofniemy i musimy cieszyć się że ktoś tam w środku za trochę czasu powie Ci "kocham Cię mamo".

Ostatnia edycja:
to ja chyba robie zle ogladajac rozne programy o porodach :baffled:

szczerze to ja najbardziej sie stresuje po tym jak tos mi cos powie...bo takie gadanie innych "nie boj sie, bedzie wszystko dobrze" strasznie mnie denerwuje ;/

blonplatyna własnie dlatego chce zeby była przy porodzie ta znajoma, nawet kosztem mojego wstydu
VeronicaMelania napewno to musial byc szok, ale fajnie ze tak dojrzale podchodzisz do sprawy, nie chcę idealizować macierzynstwa ale mysle ze synek wynagrodzi ci te przykrości, które teraz przechodzisz... a wózek itp?:-) pytam bo sama jestem na etapie wybierania:-)

dziekuje :)

a wozek kupuje uzywany :) mam juz nawet osobe, od ktorej go kupie :)
łozeczko dostane od znajomych bo maja 3 letnia corke i powiedzieli ze bez problemu nam pozycza:) jakos w tm tyg mi je przywioza:)
a teraz ejstem w trakcie remontu bo robimy pokoik dla mojego malucha :)

Nie oglądaj żadnych filmów, w szczególności jak inne kobiety rodzą, bo to tylko cię uprzedzi.
Kamia a wybrałaś już jakiś wózek? Bo ja napewno wiem, że musi być lekki - mam problemy z kręgosłupem a będę musiała go dźwigać na 1 piętro.

Veronica musimy sobie powtarzać że jesteśmy silne, bo inaczej byłoby mało fajnie. Rzeczywiście nie zazdroszczę Ci sytuacji, ale musimy pamiętać że los każdej z nas zapisany jest gdzieś tam na górze i najwidoczniej tak musiało być - wiem że to brzmi jak jakieś tandetne pocieszenie. Ale uwierz że ja ciąży nie planowałabym jeszcze długo, gdyby nie mój mąż, który od zawsze marzył o dziecku. Uległam, chciałam żeby się cieszył. Nie myślałam że będzie tak fatalnie pod względem samopoczucia. Na początku się cieszyłam, ale później jak zaczęły się te wszystkie objawy ciążowe myślałam, że się nie nadaje, że za wcześnie. Tylko że już teraz czasu nie cofniemy i musimy cieszyć się że ktoś tam w środku za trochę czasu powie Ci "kocham Cię mamo".

no wiesz, ja tez nie planowalam ciazy. ale szczezre mowiac dzieki tej ciazy duzo rzeczy mi sie zmienilo na lepsze :)
teraz to sie bardzo ciesze ze bede miala synka...ze bede miala kogos kto bedzie mnie kochal i ze to bedzie ktos komu bede naprawde potrzebna :)

reklama
blonplatyna jakieś typy mam ale tylko na allegro wybrane:-( ale w tym tyg mój M obiecał, że w czwartek pojedziemy na żywo pooglądać:-) tylko boję się, że tych co mi się podobają w skepie nie będzie:-(

Do góry