reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Dziewczyny u mnie niestety Tchibo nie ma ale dla Olka mam sporo rzeczy dzięki mojej mamie bo mieszka w DE. Mam 2 komplety pościeli i kocyk taki z welurku śliczny. Kocyk z takim samym motywem co pościel miałam jeszcze jeden pasujący do drugiego kompletu ale przepadł i głupio się upomnieć. Mogę z pewnością polecić bo są super jakościowo fajnie się piorą a widziałam że pościele są też przecenione. Ja kupować nie musze bo mam aż 4kpl.
Ja na bank kupie otulaczek z matherhood no i do szpitala rożek ale może znajomi porzyczą na te kilka dni:-)

reklama
A nam się trafiła świetna okazja. Nie stać nas na nowy wózek, od początku wiedzieliśmy, że kupimy używany, ale nie sądziliśmy, że nam się trafi taka okazja :happy2: Wózek głęboko-spacerowy plus śpiworek na misiu, taki super cieplutki, kombinezon na zimę i torba [naprawdę duża] ciuszków plus grzechotka do wózka... za 149,99zł :happy2: Mój mąż wyczaił to na allegro. Świetni ludzie, którzy to sprzedawali, jeszcze na miejscu coś nam dorzucili. Wszystko w naprawdę dobrym stanie. I jakoś przebolejemy, że wózek jest bordowy z... różowymi wstawkami ;-)

Ja bym miała z tym poważny problem....:tak:
Dzięki Bogu mój zestaw tj wózek plus spacerówka plus fotelik Chicco jest oliwkowy - nie chciałam za darmo od koleżanki bo mi głupio, ale i tak uważam, że 300 zł to niedużo.

He he, mi sie marzył oliwkowy wózek, jednak nie mogliśmy przepuścić takiej okazji ;-)
Oczywiście, że 300zł to niedużo - wózki używane widzieliśmy od 200zł i to w różnym stanie...

Byłam wczoraj na zakupach i powiem Wam żadnych rewelacyjnych przecen to u nas nie ma. Kupiłam śpiochy, pajaca i sweterek każde po 25 zł w 5 10 15 przecenione odpowiednio z 35, 40, 50 zł. NO i jeszcze w Tesco taki komplecik - wyprawkę za 37 z 53 zł. I to wszystko.
Szczerze więcej nic mi nie wpadło w oko. No były jeszcze śliczne sukienusie, ale ja nie wiem czy to dziewczynka, czy chłopak bo nie chce pokazać ;-)

Ja będę musiała zrobić przegląd ubranek, niewiele pewnie tego będzie, bo bardzo dużo dostaliśmy po Jasia starszej kuzynce. Więc zakup pajacyków i bodziaków nad odpadł, chyba że ktoś przyniósł w prezencie. A teraz i u nich znów się rodzinka powiększy więc nici ze spadkowych ciuchów ;)
Za to muszę się pochwalić, że zrobiliśmy pierwszy zakup. Trochę tak z obawą, bo z Jasiem zdecydowanie później zaczęliśmy zakupy. Kupiliśmy fotelik samochodowy, ale był w promocji i szkoda było nie skorzystać :)

Już fotelik ???? Moim zdaniem dziecko będzie najpierw jeździć w gondolce, a poza tym mam obiecany druga, którą będę mogła przypiąć na stałe w aucie.

Jaś nie jeździł w gondolce, mieliśmy spadkowy fotelik samochodowy. Choćby na wyjście ze szpitala się przydał. Później jeździł tylko w wózku, w gondolce, bo nasz wózek nie miał możliwości zamontowania fotelika.
Nie sądzę żeby za wcześnie ;) Niektóre z Was już mają niezłą wyprawkę, łącznie z wózkami ;)

reklama
no ja mam wszystko po Marcelku... a jak bedzie babeczka to noworodkowi tez bedzie ladnie w niebieskim ;-) najwyzej czapeczke dokupie bardziej dziewczeca ;-)
z zakupow to mi zostala chemia i pampersy dla dzidzi i w razie W mleko w proszku :tak: i herbatki ;-)

Do góry