reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Aestima - napisz koniecznie jak się Mieszkowi opera podobała :)Ja jestem bardzo teatralna, ale w marcu sobie odpuściłam gł. z uwagi na szkołę rodzenia. Ciuchowo to wchodzę jeszcze w niektóre niecążowe sukienki :-p Koleżanka przyniosła mi jedną taką elegancką czarną, która myślę, że by się i do opery nadawała.
Któraś pisała niedawno, że nie mam co kupować wiosennej kurtki albowiem zaraz ciepło będzie a tu co :-( Musiałam przełożyć moją sesję zdjęciową z uwagi na temperaturę i opady zapowiadane na dziś. :wściekła/y:

reklama
Chciałam tylko napisać że byłam wczoraj na hucznym otwarciu Mothercare i powiem Wam że lipa straszna !!! Spodziewałam się jakichkolwiek promocji na otwarcie i baaardzo się zawiodłam. Ogólnie ludzi był ogrom, ale tak samo jak wchodzili szybko tak wychodzili. Jedyną promocją było 20 % taniej na zestaw dla dziecka taki 8 rzeczy - body czapeczka skarpetki łapki . Normalnie chyba 120 zł kosztuje. Drugą promocją to było za zakup skarpetek, następne za 50 % . I jeszcze przy zakupach za 179 zł dawali pluszowego tygryska. A tak to ceny jak z kosmosu. Pomyślałam że chociaż wanienkę kupię , patrzę na cenę a tam przeszło 200 zł. Pieluchy tetrowe białe 100 zł za 10 sztuk a kolorowe 120 :) Byłam tam 5 minut, i wyszłam. Smyk wydaje mi się teraz strasznie tanim sklepem :-D

cinamon to faktycznie nie zabłysnęli z promocjami na otwarciu...aż dziwne:zawstydzona/y:Ja w Mothercare kupiłam kilka rzeczy w naprawdę fajnych cenach np.5 par skarpeteczek za 9 zł lub 2 czapeczki dla noworodka za 9 zł.Były wtedy wyprzedaże starszej kolekcji a w miejsce starej wchodziła całkiem nowa w kosmicznych cenach.:szok: Pamiętam wtedy 7-pack body (ładnych kolorowych) od 0-3 mc kosztował 39 zł!Nie kupiłam jak byłam pierwszy raz a jak przyszłam za 2 dni nie było ani jednej paczki już...:-(
Trzeba pilnować promocji wtedy bardzo korzystnie można kupić wiele rzeczy.ooo np biustonosze do karmienia były 2 op (czarne lub białe) za 47 zł...

Cinamon - nie wiedziałam, że na otwarciu Mothercare było aż tak tragicznie :-( Ale pewnie tłum był. Koleżanka smsowała, że żadnych promocji, ale z tego co napisałaś zrobili ceny jak w normalnym sklepie. Nie wiedziałam również, że ichnia wanienka taka droga - ja mam pożyczoną :-) Tak jak napisała Katamisz, u nich trzeba polować na okazje wyprzedażowe i wtedy kupować, choć czapeczki czy niedrapki kupiłam w cenie katalogowej. Wogóle traktują nas jak Trzeci Swiat - weszła na stronę sklepu internetowego a tam promocja - i to z punktu widzenia PL - goni promocję tylko już nie pamiętam czy wogóle nie wysyłają do PL czy koszt przesyłki byłby nieadekwatny do zakupów.....:wściekła/y:
Zebrra za pamięci - ten sklep do którego linka wstawiłaś odnośnie lanoliny nie odpowiedziała na moje pytanie w sprawie czasu przydatności, a więc przy takim kontakcie zakupów w nim raczej nie zrobie.
AgatkaT - Pani Kocyk miliczy od wtorku, chyba czas na kolejne kroki. A swoją drogą zaczęłam odnosić wrażenia dokonując dwóch zgłoszeń na temat nieuczciwości Sprzedających w ostatnim czasie, że jest to i tak pro forma działania, bo Allegro umywa ręce wstawiając gotowe formułki odpowiedzi. Wydaje mi się, że w sprawie Pani Kocyk wogóle ani nie skontaktowali się ze Sprzedającym ani nie sprawdzili rewelacji o "włamaniu się do systemu"
Dla wielbicielek Oliatum sprawdziłam skład - głównie parafina - to a propos wymiany zdań na temat mycia wanienek. ;-)

Cinamon, ale masakra z tym otwarciem! :/ Ja chcę się przejść do Mothercare, bo w którejś gazetce napisali, że są tam ażurowe kocyki za ok. 30zł. Trzeba to sprawdzić, bo wyjdzie taniej, niż z allegro z przesyłką, a jeden ażurowy by się przydał.

Ja - Zołza - wątpię, żeby tam mieli takie ceny kocyków ewentulnie jeśli już to o wymiarach znaczka pocztowego ;-), ale przy najbliżej okazji mogę sprawdzić. Jak kupiłam dwa na Allegro u jednego sprzedającego za dwadzieścia parę, no ale faktycznie koszt przesyłki podrożył sprawę.

Forever, zerknij, jeśli byś mogła, przy okazji. Też mi się to wydało dziwne, ale pomyślałam, że może jakiś taki rzut mieli cy cuś.

reklama
zolza właśnie sprawdziłam mój rachunek ze smyka sprzed 2 tygodni.Ja w smyku za ażurowy płaciłam 29,99 taki sam jak na allegro jest.Podejrzewam ,że każdy smyk będzie miał te same ceny więc sprawdz u siebie.

Co do Mothercare to ja też w to wątpię u mnie na wyprzedażach dużych był za 69 zł

Do góry