reklama

Kiedy na zakupy ;)

Aestima - napisz koniecznie jak się Mieszkowi opera podobała :)Ja jestem bardzo teatralna, ale w marcu sobie odpuściłam gł. z uwagi na szkołę rodzenia. Ciuchowo to wchodzę jeszcze w niektóre niecążowe sukienki :-p Koleżanka przyniosła mi jedną taką elegancką czarną, która myślę, że by się i do opery nadawała.
Któraś pisała niedawno, że nie mam co kupować wiosennej kurtki albowiem zaraz ciepło będzie a tu co :-( Musiałam przełożyć moją sesję zdjęciową z uwagi na temperaturę i opady zapowiadane na dziś. :wściekła/y:

reklama
Chciałam tylko napisać że byłam wczoraj na hucznym otwarciu Mothercare i powiem Wam że lipa straszna !!! Spodziewałam się jakichkolwiek promocji na otwarcie i baaardzo się zawiodłam. Ogólnie ludzi był ogrom, ale tak samo jak wchodzili szybko tak wychodzili. Jedyną promocją było 20 % taniej na zestaw dla dziecka taki 8 rzeczy - body czapeczka skarpetki łapki . Normalnie chyba 120 zł kosztuje. Drugą promocją to było za zakup skarpetek, następne za 50 % . I jeszcze przy zakupach za 179 zł dawali pluszowego tygryska. A tak to ceny jak z kosmosu. Pomyślałam że chociaż wanienkę kupię , patrzę na cenę a tam przeszło 200 zł. Pieluchy tetrowe białe 100 zł za 10 sztuk a kolorowe 120 :) Byłam tam 5 minut, i wyszłam. Smyk wydaje mi się teraz strasznie tanim sklepem :-D

cinamon to faktycznie nie zabłysnęli z promocjami na otwarciu...aż dziwne:zawstydzona/y:Ja w Mothercare kupiłam kilka rzeczy w naprawdę fajnych cenach np.5 par skarpeteczek za 9 zł lub 2 czapeczki dla noworodka za 9 zł.Były wtedy wyprzedaże starszej kolekcji a w miejsce starej wchodziła całkiem nowa w kosmicznych cenach.:szok: Pamiętam wtedy 7-pack body (ładnych kolorowych) od 0-3 mc kosztował 39 zł!Nie kupiłam jak byłam pierwszy raz a jak przyszłam za 2 dni nie było ani jednej paczki już...:-(
Trzeba pilnować promocji wtedy bardzo korzystnie można kupić wiele rzeczy.ooo np biustonosze do karmienia były 2 op (czarne lub białe) za 47 zł...

Cinamon - nie wiedziałam, że na otwarciu Mothercare było aż tak tragicznie :-( Ale pewnie tłum był. Koleżanka smsowała, że żadnych promocji, ale z tego co napisałaś zrobili ceny jak w normalnym sklepie. Nie wiedziałam również, że ichnia wanienka taka droga - ja mam pożyczoną :-) Tak jak napisała Katamisz, u nich trzeba polować na okazje wyprzedażowe i wtedy kupować, choć czapeczki czy niedrapki kupiłam w cenie katalogowej. Wogóle traktują nas jak Trzeci Swiat - weszła na stronę sklepu internetowego a tam promocja - i to z punktu widzenia PL - goni promocję tylko już nie pamiętam czy wogóle nie wysyłają do PL czy koszt przesyłki byłby nieadekwatny do zakupów.....:wściekła/y:
Zebrra za pamięci - ten sklep do którego linka wstawiłaś odnośnie lanoliny nie odpowiedziała na moje pytanie w sprawie czasu przydatności, a więc przy takim kontakcie zakupów w nim raczej nie zrobie.
AgatkaT - Pani Kocyk miliczy od wtorku, chyba czas na kolejne kroki. A swoją drogą zaczęłam odnosić wrażenia dokonując dwóch zgłoszeń na temat nieuczciwości Sprzedających w ostatnim czasie, że jest to i tak pro forma działania, bo Allegro umywa ręce wstawiając gotowe formułki odpowiedzi. Wydaje mi się, że w sprawie Pani Kocyk wogóle ani nie skontaktowali się ze Sprzedającym ani nie sprawdzili rewelacji o "włamaniu się do systemu"
Dla wielbicielek Oliatum sprawdziłam skład - głównie parafina - to a propos wymiany zdań na temat mycia wanienek. ;-)

Cinamon, ale masakra z tym otwarciem! :/ Ja chcę się przejść do Mothercare, bo w którejś gazetce napisali, że są tam ażurowe kocyki za ok. 30zł. Trzeba to sprawdzić, bo wyjdzie taniej, niż z allegro z przesyłką, a jeden ażurowy by się przydał.

Ja - Zołza - wątpię, żeby tam mieli takie ceny kocyków ewentulnie jeśli już to o wymiarach znaczka pocztowego ;-), ale przy najbliżej okazji mogę sprawdzić. Jak kupiłam dwa na Allegro u jednego sprzedającego za dwadzieścia parę, no ale faktycznie koszt przesyłki podrożył sprawę.

reklama
zolza właśnie sprawdziłam mój rachunek ze smyka sprzed 2 tygodni.Ja w smyku za ażurowy płaciłam 29,99 taki sam jak na allegro jest.Podejrzewam ,że każdy smyk będzie miał te same ceny więc sprawdz u siebie.

Co do Mothercare to ja też w to wątpię u mnie na wyprzedażach dużych był za 69 zł

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry