reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kiedy poczujemy ruchy Maluszka ???

azik pisze:
agawa jek dodasz resztki to wychodzi z obliczeń:
4*4 =16 + około 12 dni czyli 2 tygodnie - czyli wynik 18
czyli w osiemnastym tygodniu konczysz 4 miesiac a zaczynasz piąty...

miesiąc trwa od 1 do 30, od 2 do 29 od 3 do 28 itd u mnie od 8 do 7....

i to miałam na myśli jak ktoś jest w 20 tygodniu to na pewno w piątym miesiącu :)

reklama
Mam w domu takie koleczko jak lekarz ginekolog wiec zamiast liczyc,jesli chcecie moge sprawdzac watpliwosci. Potrzebna jest tyko data pierwszego dnia ostatniej @

agawa, tylko nie kończy się 5 meisiac w 20 tygodniu, tylko koło 22...

wydaje mi się ze najłatweij liczyć od 8 do 7 kazdego miesiąca (u mnie ;) ).. .wtedy człowiek nie ma szans sie pomylić

też mam to kółeczko.. ono potwierdza moją tezę ;) te kółeczka działają na tej samej zasadzie co nasze suwaczki.

maggusia - to wszystko masz tak samo jak ja ....

czyli, skończyłaś 19 tydzień i zaczęłaś 20 tydzień
jesteś w połowie 5 miesiąca (skończysz piąty miesiąc 7 listopada)

lekarz może mówić inaczej bo dla niego ważne sa skończone tygodnie i skończone misiące..

dlatego jak wpisuje coś w karcie to pisze 19 tydzień (bo tyle tygodni skończyłaś)

to tak jak z wiekiem życia
ja teraz mam skończone 27 lat ale rocznikowo 28 (czyli 28 rok mojego zycia trwa, trwa rwa, jeszcze do listopada ;) )

reklama
Do góry