reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
Tak Kasiunka rozumiem i moj maly teraz ma cos takiego w miejscu dolnej lewej jedynki bo prawa juz calkiem spora:tak: Ale to inaczej wyglada górna lewa jedynka tez sie tak jakos powoli przebija i jeszcze sie do konca nie przebila ale to wyglada inaczej bo jest bardziej widoczne jakby kawalek zeba juz urósl pod dziasem wlasnie:confused:
No wiec podsumuje bo moj Alek zaczal zabkowac przed ukonczonym 11 miesiacem a teraz tuz przed 12 mies. ma 2 wyrzniete (górna i dolna prawe 1)-rosnace sobie, 2 w trakcie wyzynania aktualnie (górna i dolna lewe 1) i jeden uparciuch w dziasle;-)

reklama
Aha dziewczyny zapomnialam zapytac ja wy myjecie te zeby dzieciaczkom? bo ja nie wiem jeszcze...wczoraj probowalam przetrzec mu woda przegotowana ale nawet przez sen sie budzil i jeczal zaciskajac buzke:baffled:
A pozatym zaczal okrutnie zgrzytac zabkami heh w koncu ma czym na dole mu wylazla ta lewa 1 wiec ma 2 a na gorze 1 i 2 do konca nie przebite: Az mi skora cierpnie jak to slysze:eek:

najpier w silikonowa szczoteczka na palec a teraz zwykla - Igi to lubi chociaz nie daje s\obie gornych umyc za bardzo. poki co daje mu szczotlke do gryzienia i jestesmy oboje zadowoleni, :)

Aga

ja myje przed kapiela, najczęsciej własnie wacikiem zwilzonym przegotowana wodą, też nie powiem ,żeby to lubiła, najgorzje jak zaciśnie te swoje zębiska kiedy ja mam palec w środku-poryczeć się idzie z bólu(ciekawe ile ton dziecko ma nacisku na szczęki?)Ma też takie specjalne szczoteczki NUka (3 rodzaje),ale traktuje je raczej jak gryzaki i najpierw udaje, że myje zęby, a potem całą podłogę i spowrotem zęby jak nie zauważe w porę:-)

My myjemy zabki szczoteczką colgate 0-2 lat, i pastą też colgate !
U nas naszczęście mycie ząbków to prawdziwa frajda jak Kacper zje wieczorem mleczko to na moje pytanie "idziemy myć ząbki" pojawia się u niego uśmiech od ucha do ucha a jak zobaczy szczoteczkę i paste to prawdziwa euforia bardzo to lubi i mam nadzieję że mu już tak zostanie !

ja myję tak jak Abryz nenedentem i silikonową nakładką na palec zawsze przed kąpielą i potem nie dostaje już nic poza czystą,nawet lubi,potem jej daję i sobie ciamkoli,a co do zgrzytania to Kinia też zgrzytała,ale jej przeszło,za to Ewa podobnie jak jej tatuś zgrzyta przez sen to dopiero jest masakra:)

Ja myje jej rano i czasami wieczorem,ogolnie to lubi ale po 1mni.zaczyna grysc szczoteczke,jezykiem wypycha ja z buzi,:-)

ktoras z was byla juz moze u dentysty??????

a ja dzis odkrylam po dokladnym zbadaniu dziasel(o dziwo sobie dala),ze wychodza jej gorne 4:szok:,przebily sie po jednej i drugiej stronie rozki,ale dziwnie te zeby wychodza,spodziealm sie ze wyjda dolen 2,albo gorne 3
czy u was tez tak bylo???Dlugo chyba wychodza trzonowe,tabelka przedstawia cos innego,jak to w zyciu co,wszytsko do gory nogami:rofl2:
roz_ze3.gif

reklama
Do góry