reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Hej hej.
Myslałam, że będę mieć więcej czasu, ale ha ha.
Od rana: zrobilam 7o pierogow z jagodami, drugie tyle z mięsem z ciasta drożdzowo- kruchego, pieczone nie gotowane, ugotowalam gar zupy, gar kompotu, skosilam trawniki, opielilam dwa zagony...haha...
zaczęłam przymiarkę do sprzątania i tak leci.
Ekstaza kobiety pracującej. gdzies w tle pałętają sie dzieci,maluch, tesciowie, dwie babcie dzisiaj byly,....
Ale bosko jest.
Minia, bardzo milusie te zdjęcia, kapelusik sliczny, zawsze zadzroszczę dziewczynkom, że mozna je tak ubrac...Mama chlopaka ma mniejsze pole do popisu.
Podroz do Suwalk pod znakiem deszczu, lało u kamedułów.
U ciotki obiad- poezja i pop 5 godzinach w domku.
Maluch spal całą drogę.

reklama
Jeden dzień w Białymstoku i znów wracamy na budowę.
A to mały ogrodniczek:
76b53a1df0cb4362med.jpg

I jeszcze co do szczepień.
Własnie w tym art. który przytoczyła Anetka jest akapit bedący podstawa do sądzenia się tej kobiety.

"Naukowcy wykazali również, ze 90 proc. Próbek krwi pobranych od dzieci autystycznych, które zawierały przeciwciała przeciwko składnikowi odrowemu szczepionki MMR, zawierało również autoprzeciwciała skierowane przeciwko podstawowemu białku mieliny (MBP, myelin basic protein). Przeciwciała te, według badaczy, uszkadzają mózg poprzez wiązanie do podstawowego białka mieliny (MBP), substancji otaczającej włókna nerwowe"

A nakręcac sie oczywiście nie ma czym. Kazda szczepionka moze spowodowac groźne powikłania. A nie jest to wszystko na tyle sprawdzone, by wiedziec, co to powoduje. Ja np. nie wiem czy wczesniejsza żółtaczka patologiczna nie spowodowała by u Witka po podaniu MMR niewłasciwej reakcji watroby. I porównujac ryzyko zachorowan na choroby wymienione w MMR (Przechodzilam, żyję i mam sie dobrze), nie będe ryzykowała. I to wsio. A nikogo nie namawiam ani nie zachęcam. po prostu piszę:tak::tak: o swoich przemyslaniach. Z tym, ze ja jestem wogóle przeciwna szczepieniom (oprócz np. tężca, medina i ospie) i co najsmieszniejsze wiekszość lekarzy tez nie szczepi swoich dzieci. Polska to zacofany kraj i trzeba na wszystko patrzeć przez pryzmat tego, co sie komu opłaca finansowo (patrz koncerny farmaceutyczne). Osoboscie to się nawet nacięłam na słynnego HIBa bo Witek juz 3 razy chorował na zapalanie krtani mimo, ze był HIBem szczepiony. I finał;-)

Hej.
Dzisiaj chyba też odpoczywacie?
U nas laĸło.
A ja sprzątałam .
Upiekłam sernik z czereśniami, nasmażyłam placków z jagód.
Upiekłam chlebek...
Jedlismy z maslem i pomidorami, nic więcej do szczęścia nie trzeba.
Mieszczuchy na wieś! ktoś tam mial odwiedzić kalinę, co?
Juz zapomniałyście...a ja bym was ugościła...po 18 lipca rodzina z zagranicy sie zjeżdża, nici będą, z wizyty, znaczy, cały dom mi zasiedlą. 4 dodatkowe osoby oprocz naszej siodemki domwej, hihi...

Puk puk?
Nie mówcie, że wszystkie wyjechałyście.
Żużak tak, ale reszta?
Ja dzisiaj po urzędach biegalam...zus sie po 7 latach o papiery opomniał i ze zgrozą w oczach szukałam wpisó/wyspisów z rejestru, nipow i regonow.
Poza tym rybka po grecku, nalesniki z serem i mloda kapusta zrobione, zapasy na dwa dni.
I bylam w szkole...i sprzątam kuchnię...a wy, leniuszki? Maluch mowi na mnie " mama awa".
Cudnie, prawda?

Melduję się posłusznie :-)
Maniuś, Ty urodziłaś czy co...?

Dotarła dziś do mnie smutna wiadomość. Zmarł mój nauczyciel z LO. Był na diecie Kwaśniewskiego - zmarł na zawał.... Komentarz jest chyba zbędny :tak:

Widocznie ogólny stan lata przyprawił wszystkich o niechęc komputerową.
Nie nie, nie potępiam was, kochane.
Tak cudnie na dworze, wieczorem, z chmurami jak wachlarz pawia, z gruchaniem gruchaczy, sennym gwizdaniem drozda na modrzewiu.
Ale maluch juz chrapie, a ja odprawiam wieczorny laptopowy rytuał.
odpisujẹ na listy, wysyłam zdjęcia.
Skrobię na blogu, zastanawiając się, czy jeszcze kogoś oprócz mnie to obchodzi, to moje skrobanie wirtualne?
Joasia, zapraszam, zbierz tylko ekipę herbaciana i przyjeżdżajcie, może w przyszlym tygodniu?
Ma być ładnire- zreszta u nas nawet w deszcz jest ładnie...
Jutro jadę z rodzinką do Olsztyna, pozdrawiam mocno i zmykam. :-)

reklama
Do góry