reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Szumna, przynajmniej wiadomo co się dzieje. Czyli słusznie spekulowałam, że może uszy. Podobno właśnie przy uszach jest taka gorączka no i tego nie widać, lekarz musi zajrzeć do ucha. Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Buziaki dla Julusi-mądrusi:tak:Niech szybko zdrowieje.
Garcia, może byś się przedstawiła i wyjaśniła po co Ci te informacje:confused: to może odpowiemy, haha:rofl2:
Maniuś, spokojnie, na pewno uda się kogoś znaleźć. Uszy do góry.

reklama
Z tego wszsystkiego zapomniałam przywitać nowe koleżanki, witajcie!
Obdzwoniłam kilka babek, zastanawiają się. Jedna dzwoniła, ale może tylko między 8.15 a 14, bo pilnuje starszej pani. Póki co ciocia powiedziała, że pomoże, sąsiadka z dolu też w miarę możliwości godzinowych ( opiekuje się 5 letnią dziewczynką, na zmiany, tzn. raz na rano raz na popołudnie). Pocieszam się, że dopóki nie znajdę kogoś na stałe to będę miała z kim zostawić dzieci, ufff!
szukam!!!!!:szok:

Najlepsze jest to że dopiero po dwóch dniach gorączki powiedziała że ją boli uszko.
A jak byliśmy u lekarza to oczywiście już nic ją nie bolało.
Ale dwie lekarki jej to uszko oglądały i obydwie powiedziały to samo.

Dobrze mamusie że tu jesteście i możecie coś podpowiedzieć....

Witam serdecznie Wszystkie Białostoczanki :-)

Mam do Was takie pytanie , jak żyje się Wam w Białymstoku. Czy miasto jako tako zapewnia lokale do opieki nad maluchami np:. przedszkola , żłobki czy niestety może ich brak ?
A może któraś z Was po prostu "wynajmuje" nianie ? :-)

Piszcie :)

bardzo bym prosił by ktoś mi odpowiedział :) :-D

Garcia ale i tak nie czytasz co piszemy:-p :cool2::cool2:

:szok: Wiesz co jakoś tego nie zauważyłem... oj może ślepnę :no:

No mam na imię Łukasz i tak pytam jak to jest w Białymstoku (w którym mieszkam) . Czy posyłacie dzieci do żłobków , przedszkoli , czy odpowiada Wam to ;) , a może nianie wynajmujecie :)

Pozdrawiam serdecznie

1. w Białymstoku jest sporo dobrych przedszkoli
2. w kwestii żłobków się nie wypowiadam
3. Co do "czy odpowiada wam to" To nie bardzo wiem o co chodzi. O np. "och, wolała bym siedzieć w domu z dzieckiem ale musze pracować" i takie tam? Chyba to dziecka należało by spytać, czy mu to odpowiada. bo jedne dzieci lubią przedszkole a inne nie.
4. Czy to uliczna sonda celem wybadania rynku? Nianiem chce Pan zostać? To prosimy o kwalifikacje:-D:-D:-D:-D
5. W Białymstoku jest też sporo dobrych okulistów.....

Khy, khy...khy khy...:-)
To chichot.
Pożużaczkowy.
Łukaszu vel Garcia ( czy cos wspólnego z sierżantem Garcią masz?).A moze, moze Garcia Lorca?Kocham Garcię Lorcę.
Za gazele gorzkiego korzenia, i za gazelę straszliwej obecności i za romance lunatyczną. Tak, najbardziej za romancę.
Trzysta ciemnych róż splamiło
biel twej bluzy poszarpanej...
Aha, o co pytałeś?Przedszkola.Szkoły.
Ja niestety mieszkam w Narwi. Uczę w szkole, ale nie jestem z niej zadowolona. ;-) Nikt tu nie czyta Lorci oprócz mnie. :-)
Ale nie mozna mieć wszystkiego...A Białystok lubię za jesień w parku Branickich, Praczki, piorące zmierzch kamiennymi rękami no i za herbaciarnie.:-)
Shoomna, zdrowiejcie szybciutko. Mania, trzymam kciuki. Pozdrawiam nowe i mlode mamy i Garcię Tajemniczego Mam Nadzieje, Nie Sierżanta....:-)

reklama
Mnie się Garcia kojarzy najbardziej z Gabrielem Garcią Marquezem, bo to jeden z moich ulubionych pisarzy. No, ale coś już wiemy o Garcii- to że jest mężczyzną, faceta tu jeszcze nie było, haha.
Nie boisz się Łukaszu? Same baby do tego trochę świrnięte, zamiast o żłobkach to o jakichś szemranych literatach piszą (sorry Kalina, ale jednak wszyscy literaci są trochę szemrani;-)). Nie wiadomo co im jeszcze przyjdzie do głowy(babom, zresztą literatom też:-)).
Nadal nie wiemy po co Ci te informacje. Masz dzieci? Spodziewasz się dzieci? Planujesz? Chcesz założyć przedszkole, żłobek, zostać nianią? A propos, Mania potrzebuje kogoś do opieki nad dwójką chłopaczków. Może byś się nadał?;-):-D
Szumna (Ty też nie z Białegostoku, hahaha), podobno można sprawdzić uszy delikatnie naciskając okolice. Jak dziecko zapłacze to można podejrzewać, że coś się dzieje. Często dzieci też drapią uszy jak je boli.

Do góry