reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Krew w kupie

Dzień dobry, mamy problem z naszym 7 tygodniowym synkiem.
Syn karmiony mlekiem modyfikowanym. Początkowo Nan Optipro plus. Po tygodniu stosowania tego mleka zaczęły pojawiać się problemy z brzuszkiem (wzdęcia oraz krew i śluz w kupie). Po konsultacji z pediatrą przeszliśmy na mleko Bebilon Pepsi Syneo. Na 1,5 tygodnia pomogło, następnie znów zaczął się śluz i krew. Zostaliśmy skierowani do szpitala. Po badaniach(krew,kał,mocz,USG brzuszka) lekarze stwierdzili że w wynikach wszystko jest Ok i zalecili zmianę mleka na Neocate Syneo. Po zmianie krew znów ustąpiła, 3 tygodnie był spokój i od 2 dni znów pojawił się śluz i krew. W środę mamy wizytę u gastroenerologa, liczymy że nas pokieruje i pomoże, ale tak czy siak chcielibyśmy się doradzić Was, może ktoś miał podobną sytuację.

reklama
Tzn? Wody używanej do robienia mleka? Używaliśmy głównie Primavere, w ostatnim czasie również zwykłą butelkowaną źródlaną z biedronki. Nie widać żadnej różnicy.

No to chyba jednak tylko gastrolog Ci pozostaje.
U nas różne problemy były, ale krwi i śluzu w kale nie było.

Być może przyczyną jest wciąż niedojrzały układ pokarmowy i tylko czas może uleczyć. I należy przyjąć strategię wyczekiwania. Być może rozszerzenie diety pomoże.
Ale warto zasięgnąć opinii specjalisty dla własnego spokoju.

reklama
U mojej córki był śluz i krew w kupie nawet przy neocate. Ale ona dostawała go jako dodatek do mojego mleka. Więc w razie trudności neocate odstawiliśmy. Zwróć uwagę jeszcze nie tyle na mleko ile na probiotyk. Ja nie mogłam go podawać dziecku.

Do góry