reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

Krew z dziase³...

pati80

MAMA SIERPIEN'06 MISI
Masakra macie tez tak ja normalnie juz nie daje rady i uzywam Elmex i innych drogich i nie pomaga co robic?????????? :(

reklama

silunia

mama Zuzu
Miasto
Ambilly
pati podobno krwawienie z dziasel to normalne w ciazy , gdzies czytalam , zeby szczotkowac zeby dluzej ale delikatniej, nie przyciskaj tez za mocno, zmien tez szczoteczke na bardziej miekką to powinno pomoc , ja naprzyklad szczotkuje zeby miekka szczoteczka i jest duzo lepiej i jeszcze plyn do plukania ust i higiena pelna ;D

dominique.p

Fanka BB :)
Na krwawiące dziąsła polecam pastę LACALUT (ok. 9zł w aptece) i miękką szczoteczkę. Moje dziąsła strasznie krwawiły, wystarczyło, że dotknęłam ich szczoteczką, a już krew sikała, a poza tym były bardzo bolesne i opuchnięte. Po Lacalucie wszystko wróciło do normy. Stosuję tę pastę 10 dni i jestem bardzo zadowolona, pomimo, że nie jest najsmaczniejsza, a po umyciu przez chwilę w ustach jest uczucie jakby było sucho.

karoo-kp

Mama Jagodzianki
No wlasnie, wyskoczyl mi blad jak pisalam odpowiedz - zmienic szczoteczke na miekka, szczotkowac delikatniej, plukac jame ustna plynem do buzi i chlodna woda po myciu zabkow. Ta przypadlosc dotyka jakichs 90% kobiet w ciazy, tez ja mam, jak mylam zabki elektryczna szczoteczka do zebow to az mi krew sikala z dziasel. Teraz mam mieciutka szczoteczke i tylko troche mi leci krew :)

K@si@

Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
No ta przypadłośc mnie nie dotknęła, tzn. zdarza mi się, że przy szczotkawaniu gdzieś tam mi troche krwi sie znajdzie, ale nie jest to masakra.

asmodis

Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
Miasto
Lublin/Nałęczów
u mnie tez masakry nie ma ale zdarza mi sie..troche sie nad tym zastanawialam czy przypadkiem jest wszystko tak jak powinno byc. teraz juz wiem...musze kupic miekka szczoteczke a nie srednia

Jotemka

Niestety w kazdej ciazy mam z tym powazne problemy. Miekka szczoteczka duzo zalatwia. Uzywam tez pasty i plynu elmex.

silunia

mama Zuzu
Miasto
Ambilly
jak juz mowimy o dziaslach i zebach , w przyszlym tygodniu ide do dentysty i mam nadzieje, ze nie znajdzie mi czegos bo ja straszna panikara jestem na fotelu i bez znieczulenia nigdy nie moglam wytrzymac , a teraz to znieczulenie chyba nie bardzo :-[

Jotemka

Silunia, bez stresu. Mozna znieczulenie. Mialam leczone zeby w ciazy i ze znieczuleniem. Wprawdzie mniejsza dawka wiec musialam dluzej czeka az zadziala a potem szybciutko po leczeniu odpuszczalo. W czasie karmienia tez. Boje sie czyszczenia w czasie ciazy, bo naprawde strasznie mam wtedy wrazliwe dziasla...

reklama

Frutisek

Sierpniowa mama'06 Entuzjast(k)a
Miasto
Poland_Kraków
:-[ a ja wogóle mam problem z zebami.To że ich nie leczę..to może mieć jakis wpływ na moją 'kluseczkę"...? Niby nic mi nie dolega..ale zapach z ust z samego rana może świadczyć że coś z moimi zębami nie tak..A denytsty sie boję tak jak i pająków.Wolę Rodzić niż iść do dentysty....

Do góry