reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Moja smieje sie jeszcze nieswiadomie ale nawet ten usmiech jest urodzy Coraz bardziej obserwuje i rusza glowka w jedna i druga strone Ale nie lubi pozycji na brzuszku :-(

Dorotko układaj małą na brzuszku choćby na parę minutek - pozycja dobrze wpływająca na bioderka oraz przy takim leżeniu mała masuję sobie brzuszek i lepiej gazy odchodzą.

Z czasem się przyzwyczai do tej pozycji napewno.
Byle nie zasypiała na brzuszku - podczas czuwania jak najbardziej możesz ją kłaść.

reklama
Moja Gabrysia to tez juz prawdziwa silaczka. Coraz dluzej trzyma glowke w gorze. Czasami przekreca sie z brzuszka na plecki, skupia wzrok na twarzach. Uwielbia patrzec na swiatlo i jasne sciany :) Czasami jak sie do niej duzo mowi to sie usmiecha szeroko i szczerzy dziaselka. Zaczyna juz powoli gadac po swojemu i gulgotac.

Och i mój Sebastian uwielbia patrzeć na światło lampy i na jasne ściany :-)
Czasem to jak zahipnotyzowany patrzy i patrzy :-) ale jak powiem do niego coś to zaraz się odwraca.

No widze nowy wateczek:)))
Mój mały wdał sie w siostrzyczki bo niecierpi lezec na brzusiu, znów bedzie opr od lekarza:sorry2: Ale mimo wszystko kładziemy go choc na chwilke:tak: i tez ładnie juz unosi główke i przekreca.
Tez potrafi juz tak nieswiadomie (a moze juz swiadomie) usmiechac sie:-pAle jego ulubionym zajeciem jest cycolenie i płacz:-D

U mnie też z tym jasnym i światłami, lubi lampy, telewizor, myszke od komputera, i karuele bo tam są światełka, a jako wabiki do patrzenia M pokazuje mu papierki po principolo- też mu sie podoba

Moja jak uzjzy nagle swiatlo to zamyka i otwiera ozka chyba ja to razi ale jak juz ma je szeroko otwarte to patrzy po swojemu tam gdzie sie jej podoba I czasem robi takie fajne oczka
Czasem ja kladziemy na brzuszku ale widze jak ona tego nie lubi i sie meczy ale Madziu masz racje musze ja troche pomeczyc w takiej pozycji :-)

Widziałam już uśmiech raz jak sie zblizałam do łóżeczka ale to jeszcze chyba był przypadek;-)
Wiem, kiedy Hania szczela kupkę w pieluszki bo zawsze niczym mantre mówi: ejo, ejo, ejo, ejo
Wczoraj M kupił grzechotki do zawieszenia na łóżeczko (karuzela FP poszła do śmieci bo sie nie dało naprawić a nie można było odesłac na gwarancji) i z zadowoleniem paca po tych grzechotkach - pewnie jeszcze tez odruchy bezwarunkowe.

Ostatnio mamy pies polizał Hanie po stopie jak ją mama przewijała i robiła oczy wielkie jak podstawki;-)

Nasz Skarb tez coraz czesciej sie usmiecha.uwielbia odgłos suszarki i odkurzacza oraz jasne swiatlo.głowke tez juz unosi a z pozycja na brzuszku roznie bywa.a cyca ciągnie za dwóch:)

reklama
świetny nowy wątek dziewczyny:-)

Lilianka też sztywno potrafi trzymać główkę, przekręcać ją jak leży, bardzo dużo się rozgląda i wodzi wzrokiem za światłem i kontrastami kolorystycznymi- b.jasne=b. ciemne, no i swoimi uśmiechami raczy nas od ubiegłej niedzieli- są naprawdę cudowne a jak leży wyspana najlepiej u nas na wielkim łóżku i sie rozgląda to gaworzy albo pluje:-D jest taka słodka że czasem chciałabym ja schrupać:rofl2:

Do góry