reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Toć wczoraj pisałam, że lada moment zacznie i wykrakałam - hura Oliwcia chodzi sama :-)

U nas też nieeeeeeeee i nieeeeeeeeee a odgłosy to tylko jakby lew :tak:

Zresztą ja myślę, że latem to już rozgadają się maluchy.

reklama
Gratulacje dla Oliwii!!!

U nas w dalszym ciągu głównie mama, tata, cici (na kota), chyba jakoś mówi na Martynę, ale nie powtórze, mówi "da to" jak chce czegoś, chodzi i robi i mówi papa jak ktoś gdzieś idzie albo on przechodzi z pokoju do pokoju. Bardzo lubi oglądać naszą galerię zdjęciową w pokoju - patrzy na nasze ślubne zdjęcie i opisuje "mama, tata"
A generalnie wszystko załatwia poprzez "yyyyy" i kiwanie głową jeśli został zrozumiany :-)

u mnie tez z mówieniem ciążko, tata i tatuś, baba, brrrrr- auto, mama to kilka razy tylko powiedział a tak to jestem tateeeee, dzidzia, didi-dziecko, bam piłka i bam, au pies, kwakwa- kaczka ale i kura czy gęś, cmoka na konie, jedzenie i picie; pokazuje co chce palcem lub łapie mój i pokazuje ale wtedy chce by to nazywać, kiwa głową nie, są brawa, kosi kosi, papa, taki duży, tańczy, tupta, kręci się wokół własnej osi, a dzisiaj wszedł na parapet a ja mało zawalu nie dostałam jak oznajmił to swoim oooooooo

no rozchodzilo mi sie dziecko hihihi

Ze slow to tata,taty,mama,baba,dada,dady,pay to nie wiem co to znaczy TY,ej,daj i EEEEE lub YYYYYY
gaga Wiec duzo nie mowi ale za to coraz wiecej rozumie

Ja pamiętam, że grubo przed świętami BN Sebcio zobaczył w tv dziecko a ja go karmiłam kaszką.
A on dzidzi i dzidzi - na początku nie skumałam o co chodzi.
Dopiero później załapałam - teraz już wiem jak jest dzidzia gdzieś to woła.

A jak bardzo jemu się coś podoba to aż piszczy i takie wydaje dźwięki jakby piesek się przymilał - śmieszne to jest.

reklama
Do góry