reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Noto ja się ochwalę że Potworniasty powoli zaczyna łapać pełzanie do przodu. Tz wygląda to tak że jedną ręką podnosi się do góry , jedną nogą odpycha a reszte ciała ciągnie za sobą. Wygląda to przezabawnie. Najleprze z tego jest to że zrobi to kilka razy po czym zapomina jak to robił i dostaje szału :-) Perfekcyjnie ma za to opracowane pełzanie do tyłu i w kółkoi jak chce gdzieś dotrzeć to się tam turla :-) Siedzi już też sam. Bawi się na siedząco. Choć jak się zapatrzy za jakąś zabawkę lub chce jakiejś dosięgnąć to się przewraca. Z pozycji połleżącej już sam się podnosi.

no to superowo,jak sam zaczął siadać,to ciocia moli cieszy się ogromniaście:-)

oj jak pieknie!!!!!!:tak:
a moj zrobil w koncu postep.wyobrazcie sobie ze moj leniwiec zaczal sie przewracac z plecow na brzuszek, odwrotnie tez mu sie kiedys udalo ale chyba ma skleroze:-p

eee tam leniwiec,poprostu ma sklerozę ghihih Żartuję oczywiście;-)Superowo,teraz to się będzie kulał po podłodze,zobaczysz:tak:

czesc dziewczyny gratkdla maluszków. NASZ ANTOS JUZ RACZKUJE ZASUWA PO MIESZKANIE JAK TORPEDA. JAK BEDE IC CHWLKE WKLEJE ZDJECIA I FILMIK. DZIS UCIEKŁA BABCI .

no nie mogę wyjść z podziwu:szok::szok:Te paździoszki to naprawdę jakieś zdolniachy:szok::tak::tak:BIGASTE GRATULACJE DLA ANTONIO:-)

A my jesteśmy na etapie turlanie po całym pokoju,obroty,pełzanie do tyłu(a co tam),próby pełzania do przodu-->zwłaszcza kabelki,regał z segregatorami,podnoszenie tyłka do klęku podpartego etc. no i ostatnio zdejmuje sobie rajtuzy Dziadyga a weź mu załóż z powrotem,to piszczy i płacze:tak::baffled:Jakiś ekshibicjonista rośnie nochmalnie mi tu:laugh2:mam nadzieję,że nie zacznie odpinać pieluch i rysować kwiatków mi swoją marchewkową szanowną kupką,bo zwariuję:eek::laugh2::rofl2:
Aha,no wielkie odkrycie Mikiego to SISIOR!!:szok::laugh2:Miętosi tego ślimona i ciaga go jak leży bez pieluchy:eek:

reklama

eee tam leniwiec,poprostu ma sklerozę ghihih Żartuję oczywiście;-)Superowo,teraz to się będzie kulał po podłodze,zobaczysz:tak:

no nie mogę wyjść z podziwu:szok::szok:Te paździoszki to naprawdę jakieś zdolniachy:szok::tak::tak:BIGASTE GRATULACJE DLA ANTONIO:-)

A my jesteśmy na etapie turlanie po całym pokoju,obroty,pełzanie do tyłu(a co tam),próby pełzania do przodu-->zwłaszcza kabelki,regał z segregatorami,podnoszenie tyłka do klęku podpartego etc. no i ostatnio zdejmuje sobie rajtuzy Dziadyga a weź mu załóż z powrotem,to piszczy i płacze:tak::baffled:Jakiś ekshibicjonista rośnie nochmalnie mi tu:laugh2:mam nadzieję,że nie zacznie odpinać pieluch i rysować kwiatków mi swoją marchewkową szanowną kupką,bo zwariuję:eek::laugh2::rofl2:
Aha,no wielkie odkrycie Mikiego to SISIOR!!:szok::laugh2:Miętosi tego ślimona i ciaga go jak leży bez pieluchy:eek:

Sam się do siedzenia z pozycji leżącej nie podniesie trzeba go posadzić ale sam rwie się do siadania. Opcja leżaczek nie wchodzi w rachubę. Podnosi się na niej do siedzenia i wyłazi mi z niego. Aktualnie to tylko albo siedzimy albo na brzuszku i samolocik :-D Nie sadzam go na długo tylko na chwilkę, zresztą i tak jak mu się znudzi siedzenie to na brzuch i w długą. No chyba że się bawi czymś na siedząco. ale to i tak uwagę skupia max 5 minut. W wózku jeździ na siedząco bo leżenie jest bleeeeeeee i nie widać. Ale jak mi tylko zaśnie to od razu go kładę. neurolog mi przepowiedział że w jego przypadku to szybko nastąpi :-)

łooo Matko wasze dzieciaki nie próźnują moja Jagunia jest len wygina sie i próbuje coś tam se podejść do zabawek ale jej nie idzie,a u was wielkie gratki za śmigające dzieciaczki

Oglądam zdjęcia Mariczki no naprawde pełen podziw dla niej chwila moment i będzie raczkować,niektóre dzieciaki nie raczkują moe i moja nie będzie chciała,ja musze ją zacząć kłaść na ziemi bo przeważnie kłade ją na sypialni a to jest zamiekkie łóżko.

MOLI nieźle Mikołaj z tymi rajstopami! musi to zabawnie wyglądać!
WESOLUTKA Marika od dawna juz tylko na podłodze, podobno dzieci, które są jak najwięcej na podłodze (i powinny mieć dywan - u mnie nie ma, tylko koc) szybciej raczkują

Bartek często leży na podłodze na kocu albo tych piankowych puzzlach.
I tez należy raczej do tych leniwych dzieci.:sorry:
Np jak leży na brzuszku i k ładę przed niego zabawkę to tylko czasem weźmie jak mu się chce ale jak jest zmęczony albo marudny to nie wyciągnie ręki do przodu tylko paluszkami rusza i ryczy że zabawka sama do ręki nie chce mu przyjść (no bo przecież rusza palcami:-D):laugh2::laugh2::laugh2:

No to jak obiecałam :-)

Załączniki

• DSC03133.jpg
    DSC03133.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC03140.jpg
    DSC03140.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC03157.jpg
    DSC03157.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC03244.jpg