reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Wczoraj Rafalek pierwszy raz tak naprawde zauwazyl swoja karuzele:-Da to za sprawa Igi ktora chciala go zabawic w czasie przewijania zeby nie plakal no i zobaczyl te maskotki i bardzo im sie przygladal:tak:a juz myslalam ze tylko Wasze dzieci wodza za czyms wzrokiem bo moj do tej pory jak kret....
widze ze u Was dzieci przewracaja sie z brzuszka na plecki itp a u mnie nic:-(nawet nie probuje.hmmm to normalne?
ale za to jak go przedwczoraj przewijalam wzielam go za stopki zeby pampersa podlozyc pod pupe a on mi sie odbil doslownie od rak i ledwo go zlapalam a spadl by mi z przewijaka:szok::no:teraz juz tak mi nie wywinie bo za przeijakiem sciana i najwyzej sie w glowke uderzy...

Moja też jeszcze nie myśli o przewracaniu się.
Najwyżej z boczku na plecki potrafi.
I też nie bardzo lubi na brzuszku.
A im więcej leżą tym szybciej się przewracają i główkę podnoszą.

reklama
No rzeczywiscie kazdy inaczej....moj z kolei kocha na brzuszku i bardzo szybko tak zasypia i chyba bede to w noy stosowac:-pjak nie bedzie chcial spac to poloze go na brzuszku poczekam az zasnie i go przeloze do normalnej pozycji...ciekawe czy wypali:rofl2:
a moj zawsze jak zaba lezy to moze dlatego sie nie chce przewracac.

Moja tez lezy ja zaba wiec moze dlatego sie nie przewraca Ale jak ja poloze na boku to ona se wierci ale tardo nadal na boczku lezy nie mysli sie przewracac:-(
Coraz bardziej zaczela obserwowac wszystko :tak:

A Marika zaczyna dłużej zawieszać wzrok na czymś - na razie ulubione "obrazy" to zebry nad naszym łóżkiem (bo czarno-białe) i naklejki nad jej łóżeczkiem (duże i bardzo kolorowe)

U nas co raz więcej uśmiechów i zaczepiania wzrokiem. Z boczku na plecki też się przewróci i próbuje "gadać", ale na razie głos w gardle zostaje - "mówi" cała reszta, przede wszystkim rączki i nóżki :-)

Oj tak Kasiu u nas podobnie - gdyby mógł powiedzieć to krzyczałby w cały głos a tak rączki chodzą i nóżki :-D
Za to jak mówię do Sebcia to tak zaczyna rączkami machać i nóżkami i uśmiecha się.
A obserwacja pokoju jest codziennie - więc wiem, że już dostrzega więcej przedmiotów.

Asiu skoro Rafałek bardzo lubi pozycję na brzuszku to układaj go jak czuwa.
Natomiast jak śpi, to raczej na pleckach bądź boczku.

Dziewczyny jeszcze nasze malce mają czas na przekręcanie się.
I cieszmy się tymi chwilami, bo później to już będzie coraz bardziej ruchliwe, więc oczy i uszy szeroko otwarte.

Oliwia od niedawna bardziej obserwuje Jak jest na rekach i sie z nia chodzi po mieszkaniu to tak fajnie obserwuje wszystko I wczoraj wieczorem jak M mial ja na rekach a ja nagle podeszlam to ona na mnie popatrzala :-D:-D:-DAle sie ucieszylam Coraz bardziej zawiesza gdzies oczko
Polozylam ja na brzuszku w pozycji NIE JAK ZABA hehe i 2 razy sie przekrecila :tak:Jak ja trzymam brzuszkiem do mojego brzuszka i chodze z nia to ona tak glowke wygina do tylu bardzo hi

Maciuś potrafi się obrócić z boczków na plecki i na odwrót. Udało mu się też parę razy odwrócić z brzuszka na plecki, siłą rozpędu po rozkołysaniu sie na boki ;-).
A oto moja mała foczka :-p

Załączniki

• mmm.JPG
    mmm.JPG
    113,6 KB · Wyświetleń: 48
Naprawde slicznie podnosi Macius glowke, a moja jjutro konczy 2 miesiace i leniuch taki ze szok.Trzy tyg. temu potrafila podniesc glowe na chwile a teraz nawet jej sie nie chce probowac.Juz jej powiedzialam ze od dzis 3 razy dziennie lezy i cwiczy, nie ma zmiluj sie;-)
Za to sie smieje sie jak nie wiem co.Nawet jak jej nie zaczepiam to sie na mnie patrzy i smieje.

reklama
Agniesia moje szkraby żadne nie lubiało lezec na brzuchu i zawsze dostawałam opier... od lekarza:-p Sami tez sie strasznie drze jak lezy i albo trze nosa (przewraca głwoke tam i spowrotem) albo przekreca sie na bok i plecy:-p

Do góry