reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Ja dzięki telewizorowi przekonałam Izę do leżenia na brzuszku.
Miała motywację, żeby dźwigać główkę i już ładnie leży, chociaż dalej szybko traci cierpliwość moja mała złośnica.
A tak poza tym to TV zabronione :tak:

To u mnie podobnie. Dzięki tv Bartek zaczął się obracać na boki :happy:, a leżenie na brzuchu też mniej go stresuje ;-). Ja jeszcze kładę go na brzuchu w czasie kąpieli. Myję go w brodziku na misiu z gąbki i jak go odwrócę, to ona tak się wszystkiemu zdumiony przygląda. A wczoraj pierwszy raz zapatrzył się na siebie i na mnie w lustrze. Wcześniej się przyglądał, że coś się rusza i takie tam, a wczoraj, to aż mu ślina po brodzie ciekła ze zdziwienia :-D, a oczy takie wielkie zrobił :-D

reklama
hehe widze, że mój Oli nie jest wyjątkiem bo też strasznie lubi tv:-)
na brzuszku uwielbia leżeć, a zwłaszcza gdy ma przed oczkami jakąś zabawkę lub mamcie:-)
przekręcać się na boczki nie potrafi ale przyjdzie i na to czas
zaśmiał się w głos tylko 2 razy
cały czas nawija agu gugu meme uuuu no wiecie z reszta
zabawki chwyta obiema rączkami:baffled: dlaczego nie jedną???
i to by było jak narazie wszystko (chyba ze o czymś zapomniałam) więcej umiejątności moje dziecie nie posiada:-)

Maciek zrezygnował z pchania do buzi całej łapki na rzecz palca wskazującego. Lubi go sobie trzymać w kąciku ust. I to jest lepsze niż smoczek :)
TV też lubi oglądać. Tatuś go nauczył, bo jakoś nie ma pomysłu na zabawy z synusiem jak go pilnuje, a jak siądą w fotelu przed tv, to młody na dłuższy czas odpada.
Od paru dni Maciek uwielbia bawić się swoją śliną. Ostatnio próbuje bańki puszczać, ale na razie wychodzi mu tylko "pfyyyy, prrrryyyy". W każdym razie wzbogacił słownik o nową spółgłoskę "P". I ostatnio często jak opowiada mi co robi to mówi "mamamamamama" :-)

reklama
A Lena nie chce się tak na głos śmiać:no: Ona to wogole taka troszkę poważna bo trzeba się nagimnastykować żeby się śmiała:tak:ale za to gada jak najęta a najlepiej z tatą:tak: obraca się już z plecków na bok ale na brzuszek jeszcze nie, a na brzuszku leżeć lubi ale czasem jak ma zły dzień to wrzeszczy:-D noi odgapiłam od Was i polubiła koleżankę w lustrze bo do niej gada:-D

Do góry