reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Ja wczoraj specjalnie obserwowalam Oli jak sie zachowuje na brzuszku i tak podnosi glowke na kilka sekund rozglada sie itp a pozniej glowke opuszcza Chyba zbiera sily hahah.Jak byla na brzuszku to pokazywalam jej zabawke i slicznie wodzila oczkami i glowka za zabawka w rozne strony .Polozylam zabawke na przeciwko niej i siegla po nia i to juz byl koniec podnoszenia glowki Polozyla sie i lizala zabawke hihihiihi

Jak juz wspomnialam Oli obrucila sie z pleckow na brzuszek ze 2 razy al przypomnialo mi sie ze kiedys polozylam ja na podlodze na pleckach wracam do pokoju a ona na brzuszku :-) Ale nie robi tego czesto
MOLI
Moli Oliwia bardzi czesto praktycznie caly czas jak lezy na pleckach to wygina sie pleckami i glowka i tak jakby obraca sie na boki ale Wyglada to tak ze lezy na pleckach robi sie sztywna i o wypina brzuszek w bok i glowke w bok Robi taki jakby luk z ciala ale nogi ma przy tym proste Nie wiem czy rozumiesz cos z mojego opisu i Nie wiem czy to jest prawidlowe

Od dzis sie przenosze czesciej na podloge i bedziemy cwiczyc

reklama
Karolci nadal w głowie tylko faceci do wójków i tatusia śmieje się w głos od ucha do ucha aż rączki wyciąga zeby ją podnieśli kurcze a ja to tylko do karmienia i przewijania jestem potrzebna:-D:-D:-D

kaisa09 dobre:-D Miki ma to samo,tylko jak widzi cyca,to się cieszy i przyciąga go łapiąc za mój stanik i robi śmieszny kaczy dziób....:-D

dorotko rozumiem o co pytasz;-)czasem tak dzieci robią,mój Miki też tak robi,ale staram się żeby tak nie robił,np.gilgam go w boczki albo chwytam za bioderka i przesuwam do leżenia na pleckach albo pokazuję zabawkę i przenoszę ją nad brzuszek,wtedy wodzi za nią wzrokiem i prostuje główkę i pozycja NA BANANA (tak ją z M nazywamy;-))znika

ppatqa chodzi o to,że dzieci jak przekręcają się z pleców na brzuch to robią to na początku pod wpływem siły grawitacji,dlatego jest im łatwiej przekręcić się na brzuch...a jeśli chodzi o przekręcanie z brzucha na plecy,to musi mieć silny brzuch,żeby to robić i skręcać się przez bioderka i barki,co przychodzi z czasem...nie martwcie się dziewczyny;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja ciągle jestem w szoku jaka Lili jest silna, bo Laura dużo wolniej się rozwijała ale czytałam kiedyś na jakimś medycznym portalu że te duże dzieci własnie tak mają
Lili z kolei teraz jest na etapie stawania, prostuje nóżki i chce stac:rofl2:

Do góry