Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
cześćDrogie mamusie,
Wczoraj miałam wizyte I mojego lekarza martwi to że, moja szyjka jest krótka 25mm, mam luteine, magnez, duphaston mamy to obserwować. Mam tendencje do paniki więc chce zapytać tutaj czy można z krótka szyjka donosić ciążę to terminu?
Dziękuję za odpowiedzi
cześća w którym tygodniu ciąży jesteś ?
Mamy obserwować bo oprócz długości wszystko inne jest w porządku, jeśli się skróci za 2tyg to lekarz będzie informować o dalszym postępowaniu ale nic nie mówił jeszcze o pessaerze, mam brać lekki i prowadzić bardzo oszczędny tryb więc przez większość czasu leżęJa mam stwierdzoną niewydolność szyjki.. pierwsza ciąża książkowa ale druga ciąże straciłam w 20 tyg, lekarz nie wychwycił problemu z szyjka. W trzeciej ciąży od początku obserwacja szyjki i niestety potwierdziło się , szybko zaczęła się skracać i założono mi szew w 19 tygodniu na szyjkę 2 cm. Po zabiegu szyjka wydłużyła się do 2,5 i tak trzymała do końca 37 tygodnia
Czy miałaś wcześniej mierzona szyjkę ? Czy lekarz wspomniał o np pessarze ? Myśle, ze bezpieczniej by było go jednak założyć..