reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krwiak poporodowy. Zajrzyj proszę

Devokado

Zaciekawiona BB
Dzień dobry przyszłe i obecne mamy
Post bardziej skierowany jest do mam, które miały do czynienia z krwiakiem na główce po urodzeniu u dziecka
Moja młoda przy skurczach odwróciła się w kanale rodnym przez co rodziłam ulożeniem twarzyczkowym. Niestety poród przez to był ciężki i bolesny wzmocniony jeszcze oxy.
Młoda urodziła się zdrowa ale okazało się że doznała urazu główki. Lekarze mnie uspokajają bo mówią, że krwiak się wchłonie do 8 tygodni . Na USG niby wszystko ok ale chciałam zapytać o podobne doświadczenia mam. Nie przeraża mnie nie sam krwiak a jego wielkość i konsekwencje w przyszłości.
Dodaje zdjęcie w załączniku.
Pozdrawiam i dziekuje

Załączniki

• IMG_20200120_101648.jpg
    IMG_20200120_101648.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 5 581
reklama
Synek po urodzeniu też miał mały krwiak ale nie pamiętam w tej chwili jego nazwy. Był mniejszy niż na twoim zdjęciu. Bez problemu się wchlonął i nie pozostawił śladu. Oczywiście po jakimś czasie od wyjścia że szpitala miał wykonywane usg i po wchłonięciu się także. Nie pamiętam już w ciągu jakiego czasu się wchlonął, bo było to kilka lat temu.

Post bardziej skierowany jest do mam, które miały do czynienia z krwiakiem na główce po urodzeniu u dziecka
Moja młoda przy skurczach odwróciła się w kanale rodnym przez co rodziłam ulożeniem twarzyczkowym. Niestety poród przez to był ciężki i bolesny wzmocniony jeszcze oxy.
Młoda urodziła się zdrowa ale okazało się że doznała urazu główki. Lekarze mnie uspokajają bo mówią, że krwiak się wchłonie do 8 tygodni . Na USG niby wszystko ok ale chciałam zapytać o podobne doświadczenia mam. Nie przeraża mnie nie sam krwiak a jego wielkość i konsekwencje w przyszłości.
Pozdrawiam i dziekuje

Spokojnie, wchłonie się. U nas było to samo, z tym ze na środku główki (okolice ciemiączka) bez żadnych komplikacji/konsekwencji dla rozwoju. Przy wizytach położnych czy pediatry pytaj po prostu jak tam, będziesz spokojniejsza jak ktoś spojrzy :-)

Moje dzieci miały to samo. Podobno mam jakąś wadę kanału rodnego. Jedynie co to kontrola żółtaczki (bo może być wzmorzona) i usg. Wchłonęły się bardzo dobrze, bez żadnych problemów. Syn ma już 17 lat i młodszy 8 i żadnych konsekwencji do tej pory nie ma. Spokojnie, pozdrawiam

Witam. Moja mala tez ma krwiaka i jest to dokładnie krwiak podokostnowy. Muala usg i wszystko ok tez zapewniali ze sie wchlonie tylko u nas sie to nie stalo w tej chwili ma juz prawie dwa lata i krwiak skostnial bylismy u chirurga który stwierdzila ze juz sie nie wchlonie i pozoatanie na cale zycie. Byl iczywiscir mniejszy a w tej chwili pod wlosami nie widac wcale tylko rrka mozna wyczuć

Syn urodzil sie przy pomocy vacuum z krwiakiem na glowce. Od razu badal go neurolog i wszystko bylo ok. Wchlonal sie po kilku tygodniach :-)
Jesli chodzi o konsekwencje to chyba ich nie bylo. Syn zachorowal w wieku 9lat na epilepsje wczesnodziecieca, ale jedno z drugim raczej nie mialo nic wspolnego.

Mój syn urodził się z takim krwiakiem, podobno zbyt długo był wciśnięty w kanal ta strona główki. W dniu narodzin krwiak miał 9*8 cm, po 2 tygodniach 7*4, a całkowicie zniknął po 3 miesiacach

Syn urodził się też z dużym krwiakiem podokostnowym, też byłam przerażona, ale każdy uspokajał, że się wchłonie. Wchłonął się chyba koło 8-10 tygodnia. szczerze to nawet nie zwróciłam uwagi kiedy, bo był był i nagle nie było. Nie martw się, będzie ok :)

Pozdrawiam i dziekuje
Witam, czy krwiak opisywany w poście wchłonął się u Pani córki? U Naszej córeczki również pojawił się krwiak w usg nazwany podczepcowym

reklama
Moj syn tez urodził się z krwiakiem na głowie niestety są tego konsekwencje min. wzmożone napięcie mięśniowe, opadająca powieka,zez...

Do góry