reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krzywa cukrowa

ladyinred66

Zaciekawiona BB
Hej, mam pytanie. Wiem, że nie można pić wody podczas krzywej. Niestety zaczęłam mieć odruchy wymiotne i wtedy wziełam taki minimalny łyczek wody na przepłukanie. Czy bardzo zaburzy to wynik badania? Troche się martwię, ale inaczej wszystko bym zwymiotowała...... 😟

reklama
Hej, mam pytanie. Wiem, że nie można pić wody podczas krzywej. Niestety zaczęłam mieć odruchy wymiotne i wtedy wziełam taki minimalny łyczek wody na przepłukanie. Czy bardzo zaburzy to wynik badania? Troche się martwię, ale inaczej wszystko bym zwymiotowała...... 😟
Hej, można pić czystą wodę :) tak mi pielęgniarka mówila. Wiadomo, nie jakieś ogromne ilości, ale normalnie bez problemu. Wiec w Twoim wypadku bym się nie przejmowała.

No tylko, że to jest niezgodne z zasadami poprawnej krzywej.
Mój "mąż" pije wodę by zbić cukier - jest cukrzykiem typu 1 od dziecka

Przechwytywanie.JPG

Akurat przepłukanie łykiem to nie sądzę, aby miało wpływ - ale picie kubka wody przez całe 2h jest błędem

reklama
Nie zauważyłam odchyleń w wynikach :) jak ma wyjść kiepsko to wyjdzie. 300ml glukozy w ciągu 5 minut i niecałe 200ml bo takie mamy kubki po łyku przez 2 h to nie zbrodnia.

Do góry