jo.m mi taki zestaw badań ułożył bo miałam mało z immuno a te co miałam były przeterminowane. Wcześniej sprawdziłam cała resztę i badania miałam super zero problemów a problem był ciagle niepowodzenia dlatego stwierdziłam ze szkoda mojego zdrowia bo każda porażkę bardzo przeżywam i ze trzeba zrobić te badania. One duzo wniosły i wytłumaczyła wcześniejsze straty . Niestety szanse po leczeniu na donoszenie lekarz dał mi 50procent a w tym momencie nawet mniej bo zle zareagowałam na leczenie . Ale jak to lekarz powiedział z immuno nigdy nie wiadomo do końca dlatego spróbowałam z tym transferem i czekam na swój cud świąteczny
reklama
_Infinity_
Fanka BB :)
No to bedzie nas szostka- Keki, Jogo, Lilia, Niepokorna, Zuzia i Elleni - czy jeszcze ktos testuje przed koncem roku??
Ja jeszcze przed transferem ale na pewno się też gdzieś ulokuje pod koniec grudnia z testowaniem

Esiek gratuluję i zazdoszczę - tak pozytywnie oczywiście :-)
Ostatnia edycja:
elleni
Zusia2011 ojj będzie się działo
oby owocnie:-)
U mnie po podaniu 3 dniowych zarodków za pierwszym razem beta w 12dpt była już na poziomie 157 czy 175 jakoś tak, wiem, że te liczby ale nie pamiętam w jakiej kolejności więc myślę, że i u ciebie wyjdzie spokojnie w tym 14tym dniu
Ja pewnie 12dpt pójdę na betę
30grudnia.
_Infinyty_ ojj tak,trzeba sprawdzić czy będzie można opijać nowy rok
oby nie
U mnie po podaniu 3 dniowych zarodków za pierwszym razem beta w 12dpt była już na poziomie 157 czy 175 jakoś tak, wiem, że te liczby ale nie pamiętam w jakiej kolejności więc myślę, że i u ciebie wyjdzie spokojnie w tym 14tym dniu
Ja pewnie 12dpt pójdę na betę
_Infinyty_ ojj tak,trzeba sprawdzić czy będzie można opijać nowy rok

Infinity to zrób 27 tak jak my a będzie to dzień wysokich betek
))
lilia masz racje chyba nie ma co sobie głowy zawracać tym sikaczem bo on mi nic nie da. W szpitalu kazali mi test sikany zrobić 26 ale to ja już wole poczekać do 27 .
jo.m yplocka ja miałam duzo wiecej tych badań zrobionych i jesli chcecie to znajdę wyniki i podam wam nazwy.
Martaczi ja tez uwielbiam suwaczki ciazowe i jak ich przybywa a potem jak się przesuwają. Czekamy
lilia masz racje chyba nie ma co sobie głowy zawracać tym sikaczem bo on mi nic nie da. W szpitalu kazali mi test sikany zrobić 26 ale to ja już wole poczekać do 27 .
jo.m yplocka ja miałam duzo wiecej tych badań zrobionych i jesli chcecie to znajdę wyniki i podam wam nazwy.
Martaczi ja tez uwielbiam suwaczki ciazowe i jak ich przybywa a potem jak się przesuwają. Czekamy
madzia i piotr
no i nie wytrzymałam i dla pewnosci zrobiłam test,wyszły 2 krechy:-),ale w czwartek beta???
madzia i piotr
5.12 miałam transfer,czyli dzis 12dpt
keki84
Esiek serdecznie gratuluję!
Yplocka przykro mi bardzo... Niesprawiedliwe to wszystko :-(
mmm... poczekaj czy się rozkręci, ja tak zawsze robiłam, bo w praktyce plamienie to nie @...
Dziewczyny, czy myślicie, że jest sens robić betę w sobotę (6 dpt 5-dniowego blastusia)? Kurczę, męczy mnie to, bo w związku z tą moją cholerną pracą chciałabym wiedzieć jak najprędzej
Wiem, że beta może jeszcze wyjść zero mimo ciąży i mogę się niepotrzebnie podłamać... Wkurza mnie to wszystko
Poza tym rozważam też sprawdzenie progesteronu, choć lekarz nie kazał... Dzisiaj to mi się nawet śniło, że był 8dpt i progesteron wyniósł 4 
A i byłam w PIP i mam potwierdzenie u źródła, że nieważne czy umowa była na czas określony czy nieokreślony, w przypadku ciąży wypowiedzenie zostaje uznane za bezskuteczne (tak, jakby go w ogóle nie było), więc dalej trwa zatrudnienie, a jeśli jest już po okresie wypowiedzenia, to wtedy muszą przywrócić do pracy. Och jak ja bym chciała...
Yplocka przykro mi bardzo... Niesprawiedliwe to wszystko :-(
mmm... poczekaj czy się rozkręci, ja tak zawsze robiłam, bo w praktyce plamienie to nie @...
Dziewczyny, czy myślicie, że jest sens robić betę w sobotę (6 dpt 5-dniowego blastusia)? Kurczę, męczy mnie to, bo w związku z tą moją cholerną pracą chciałabym wiedzieć jak najprędzej

A i byłam w PIP i mam potwierdzenie u źródła, że nieważne czy umowa była na czas określony czy nieokreślony, w przypadku ciąży wypowiedzenie zostaje uznane za bezskuteczne (tak, jakby go w ogóle nie było), więc dalej trwa zatrudnienie, a jeśli jest już po okresie wypowiedzenia, to wtedy muszą przywrócić do pracy. Och jak ja bym chciała...
mmm...
keki84 wiem, że plamienie to nie @ ale ja mam zwykle takie brązowo-czerwone plamienia a to była czerwona krew... dziwne, ale może to przez luteinę?
Może zamiast bety zrób test? taki o czułości 10? powinien sie pokazać przynajmniej cień.
Może zamiast bety zrób test? taki o czułości 10? powinien sie pokazać przynajmniej cień.
reklama
keki84
mmm... a czy ciąża wykluczona? Ja takie jednorazowe plamienie właśnie z krwi miałam jako plamienie implantacyjne (tak podejrzewam). Może dlatego wystąpiło mimo brania lutki (ja też wtedy byłam na lutce)? Niestety nie pamiętam, na jakim Ty jesteś etapie, czy miałaś potwierdzoną owu, który masz dc itd.
Co do sikacza, to wiem jak to dziewczyny skomentują ;-) Ale powiem Wam tak, 2 lata temu jak zaszłam w tę ciążę moją pierwszą, zrobiłam takiego sikacza w sylwestra (sobota) - był to Nord Test i wyszła blada kreska (owu nie była potwierdzona na USG, ale na podstawie obserwacji był to 14dpo). Następnego dnia zrobiłam Bobo Test i nie było nawet cienia cienia. Następnego dnia beta wynosiła 19. Wierzę zatem w tak dobrą czułość testów, no bo 2 dni przed tak niską betą jednak test wyszedł. Sikacze na tak wczesnym etapie mogą być mało wiarygodne, ale za to trzykrotnie tańsze niż badanie z krwi. Zastanowię się jeszcze co z tym zrobić...
Co do sikacza, to wiem jak to dziewczyny skomentują ;-) Ale powiem Wam tak, 2 lata temu jak zaszłam w tę ciążę moją pierwszą, zrobiłam takiego sikacza w sylwestra (sobota) - był to Nord Test i wyszła blada kreska (owu nie była potwierdzona na USG, ale na podstawie obserwacji był to 14dpo). Następnego dnia zrobiłam Bobo Test i nie było nawet cienia cienia. Następnego dnia beta wynosiła 19. Wierzę zatem w tak dobrą czułość testów, no bo 2 dni przed tak niską betą jednak test wyszedł. Sikacze na tak wczesnym etapie mogą być mało wiarygodne, ale za to trzykrotnie tańsze niż badanie z krwi. Zastanowię się jeszcze co z tym zrobić...
Podziel się: