reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Oj latwo powiedziec....uspokoje sie chyba jak beta bedzie wysoka ;)

Niepokorna - ale super prezencik - dwie kreseczki - a ty mialas blastusia tak?? Po cichutku gratuluje. A jak sie ne uspokoisz z tym stresikiem to przez tylek dostaniesz - chyba lepiej ze jest druga kreseczka niz mialo by jej nie byc prawda??? I pamietaj ze niejedna tutaj chcialaby byc na twoim miejscu - wiec narazie pocichutku cieszymy sie testem a w piatek czekamy na ladna betke:)

reklama
Niepokorna - ale super prezencik - dwie kreseczki - a ty mialas blastusia tak?? Po cichutku gratuluje. A jak sie ne uspokoisz z tym stresikiem to przez tylek dostaniesz - chyba lepiej ze jest druga kreseczka niz mialo by jej nie byc prawda??? I pamietaj ze niejedna tutaj chcialaby byc na twoim miejscu - wiec narazie pocichutku cieszymy sie testem a w piatek czekamy na ladna betke:)

Zuzia ja mialam dwa zarodki 3 dniowe podane... lekarz na bete wyznaczyl 27 grudnia...ciesze sie bardzo ale to jeszcze nic pewnego...

Keki rozumiem Cię i przykro mi.
Siaga, Niepepokorna gratuluję.
Dziewczyny jak przezylyscie Wigilię? Ja pękłam i płakałam przy życzeniach. Babcia starowinka mnie rozwaliła tkliwoscią i czułością, a byłam świeżo po operacji. Płakałam aż mi wstyd- a na życie potrafię panować nad emocjami.

Niepokorna, ja będę Tobie gratulować w piątek, po becie, ale teraz po cichu cieszę się z tego pięknego prezentu.
Oktavi, wigilie spędzaliśmy u mojego brata, ma trójkę uroczych dzieci, Martynka 4 lata, Leo 1,5 i Kubuś 4 miesiące. Byłam dzielna, ale ciężko było, tym bardziej że siostra mojej bratowej jest w ciąży a widok kiedy trzymała się za brzuch był naprawdę nie do zniesienia, zaciskałam zęby by nie pęknąć. To naprawdę są ciężkie święta :-( zaczynam ich nie znosić, jak dla mnie mogłoby ich nie być.

Niepokorna wchodzę sobie na forum w wolnej chwili bo czekamy na znajomych a tu takie dobre wieści :-) Jak wyszedł sikaniec to beta musi być wysoka. Ja już gratuluję i nie przyjmuję innego rozwoju wydarzeń :tak::tak::tak:

Octavi chyba każda z nas podczas wigilii miała chwilę słabości mniej lub bardziej widoczną ale przyjdzie czas na nasze szczęście, musimy w to wierzyć :tak::-):tak:

Ostatnia edycja:
Niepokorna w 9dpt przy 3 dniowych zarodkach jeżeli masz druga krechę na teście z moczu to naprawdę jest dobrze :-)
Nic sobie nie wkręcaj :-p a ja po cichutku Ci gratuluję! :tak:

Na mnie nastrój świąt niestety też nie wpływa pozytywnie, jakoś zupełnie straciłam wiarę :baffled:, nie wiem czemu ale nawet przeszła mi potrzeba zrobienia badań, jakoś nie wierzę że się udało .... :-(

Niepokorna no proszę :cool2:super !!! oby teraz beta była wysoka !!! a ja dzisiaj siedziałam i zastanawiałam się czy jutro sikańca nie zrobić;) U mnie w piątek będzie 9dpt -5dniowego blatusia więc zarodki nasze mają w sumie tyle samo dni tylko u ciebie wcześniej transfer był.
No ciekawa jestem :] zobaczymy czy wytrzymam do piątku czy jednak jutro wyciągnę teścior. Brzuch mnie trochę boli w okolicy jajników:confused: też tak macie ??:>

Dziewczyny wy też macie clexane (zastrzyki) po transferach ??? czy tylko duphaston/luteinę ??
A ten acard to do kiedy mam brać ?? kurcze,pamiętam któraś z was pisała to ale wyleciało mi z głowy.
Najgorzej, że miałam 15 zastrzyków z clexane i ilościowo by wyszło idealnie gdybym miała transfer 3 dniowego zarodka,a przesunęli mi o 2 dni i podali 5 dniowy i teraz brakuje mi dwóch zastrzyków :/ akurat w sobotę mi się kończą więc chyba muszę zjawić się w klinice po receptę na 2 kolejne sztuki. Ciekawe czy jak zrobiłabym betę w piątek i daj boże by wyszła pozytywna to mogę darować je sobie:confused:

reklama
Oktavi – u mnie na szczęście na Wigilii tylko teść mi życzył, żeby w końcu się wnuka doczekał, a reszta życzyła mi spełnienia marzeń, więc jakoś przeżyłam.

dorotav – ja też zaczynam nie znosić tych świąt, to kolejne które spędzamy we dwójkę. Jak w przyszłym roku na święta dalej będziemy w dwójkę to wyjeżdżam, gdzieś gdzie jest bardzo ciepło i mam wszystko w nosie.

_Infinity_ - no tak to już jest, że zaraz po transferze jesteśmy pełne nadziei i wiary, a czym więcej dni upływa i bliżej do bety to jest coraz gorzej.

martaczi - :tak:powodzenia na podglądanku

Jogo, Niepokorna
​ - naprawdę wysokiej bety Wam życzę.

GRUDZIEŃ:

27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka
27: Lilia
- wysoka beta
27: Jogo - wysoka beta
27: Niepokorna - wysoka beta

30: Zuzia2011 - wysoka betka
30: elleni - wysoka beta
30: dorotav - podglądanie przed crio

STYCZEŃ:

3: dorotav - criotransfer ?
7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 - punkcja
Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ja chce już jutrzejszy dzień nadszedł, mam już dość tego czekania. Niech się to w końcu wyjaśni i przestanę się łudzić…

Ostatnia edycja:
Do góry