reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
dorotav
Fanka BB :)
Olusia, ja biorę femibion zawartość kwasu foliowego 0,8, czytając Was zaczynam się zastanawiać czy nie dołączyć dodatkowo 4 tabletek samego kw.foliow. tak by mieć te ok. 5mg.
Co do acardu to od kiedy go bierzecie ? ja się zastanawiam, ale że mam niedomykalność zastawki w sercu to trochę się obawiam czy mogę go brać.
Co do acardu to od kiedy go bierzecie ? ja się zastanawiam, ale że mam niedomykalność zastawki w sercu to trochę się obawiam czy mogę go brać.
Ostatnia edycja:
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
A co jest lepsze femibion czy prevenit intensiv? tez tak myslalam zeby brac wiecej tego kwasu foliowego... hmmm
Jo.M.
Witam dziewczyny po Świętach.
Nawiązując do Waszych odczuć świątecznych to u mnie też podobnie czyli dobrze , że już po Świętach.
Ogólnie bardzo lubię Święta , choinkę , prezenty i te całe przygotowania ale kolejne "samotne" Święta już mi bokami wychodzą.
Człowiek stara się żeby był jednak ten nastrój świąteczny ale w głębi serca to nie cieszy nic ani ta choinka ani prezenty a o życzeniach to już nawet nie mówię.
Bardzo dużo się dzieje u Was. Cieszę się , że dla niektórych z Was zadziałała jednak magia Świąt i jesteście w ciąży:-). Gratuluję !!!
Keki , Lilia - Bardzo mi przykro , że Wam się nie udało:-(
Lilia - Tobie szczególnie kibicowałam i strasznie mi przykro , że tak a nie inaczej się to skończyło. Jak ochłoniesz troszkę to daj znać co dalej. Masz jeszcze jakieś śnieżynki? Powiem szczerze , że ja zaczynam poważnie wątpić w te nasze Katowickie kliniki
. Buziaki
Olusia - Dowiedziałam się w końcu jaki mam wynik tego AMH i jest 0,63 także jestem zadowolona. Ola możesz powiedzieć mi co jeszcze trzeba zrobić w naszej klinice do rządówki , chyba jeszcze LH z tego co pamiętam ale nie jestem pewna. Możesz mi napisać jak to wyglądało w Twoim przypadku. Dzięki
Olusia - już doczytałam że to ma być badanie FSH 2-3 dniu cyklu
Nawiązując do Waszych odczuć świątecznych to u mnie też podobnie czyli dobrze , że już po Świętach.
Ogólnie bardzo lubię Święta , choinkę , prezenty i te całe przygotowania ale kolejne "samotne" Święta już mi bokami wychodzą.
Człowiek stara się żeby był jednak ten nastrój świąteczny ale w głębi serca to nie cieszy nic ani ta choinka ani prezenty a o życzeniach to już nawet nie mówię.
Bardzo dużo się dzieje u Was. Cieszę się , że dla niektórych z Was zadziałała jednak magia Świąt i jesteście w ciąży:-). Gratuluję !!!
Keki , Lilia - Bardzo mi przykro , że Wam się nie udało:-(
Lilia - Tobie szczególnie kibicowałam i strasznie mi przykro , że tak a nie inaczej się to skończyło. Jak ochłoniesz troszkę to daj znać co dalej. Masz jeszcze jakieś śnieżynki? Powiem szczerze , że ja zaczynam poważnie wątpić w te nasze Katowickie kliniki

Olusia - Dowiedziałam się w końcu jaki mam wynik tego AMH i jest 0,63 także jestem zadowolona. Ola możesz powiedzieć mi co jeszcze trzeba zrobić w naszej klinice do rządówki , chyba jeszcze LH z tego co pamiętam ale nie jestem pewna. Możesz mi napisać jak to wyglądało w Twoim przypadku. Dzięki
Olusia - już doczytałam że to ma być badanie FSH 2-3 dniu cyklu
Ostatnia edycja:
dorotav
Olusia, porównałam skład obu leków
Skład femibionu
1 tabletka powlekana zawiera:
beta-karoten 3 mg witamina D3 10 µg (400 j.m.) witamina E 12 mg witamina C 180 mg witamina B1 1,5 mg witamina B2 1,6 mg witamina B6 2,2 mg witamina B12 2,2 niacyna20 mg kwas pantotenowy 10 mg kwas foliowy 800 µg
biotyna 100 µg magnez 70 mg żelazo 28 mg cynk 15 mg miedź 1000 µgmangan 1 mg jod 150 µg
Skład Prewenit Intensiv
Kwas foliowy, witaminy B6 i B12 w żadnej ulotce nie znalazłam ile kwasu jest w prewenticu
Cenowo: femibion ok.36 zł za 60 szt a prewentic ok 16zł za 30szt
Skład femibionu
1 tabletka powlekana zawiera:
beta-karoten 3 mg witamina D3 10 µg (400 j.m.) witamina E 12 mg witamina C 180 mg witamina B1 1,5 mg witamina B2 1,6 mg witamina B6 2,2 mg witamina B12 2,2 niacyna20 mg kwas pantotenowy 10 mg kwas foliowy 800 µg
biotyna 100 µg magnez 70 mg żelazo 28 mg cynk 15 mg miedź 1000 µgmangan 1 mg jod 150 µg
Skład Prewenit Intensiv
Kwas foliowy, witaminy B6 i B12 w żadnej ulotce nie znalazłam ile kwasu jest w prewenticu
Cenowo: femibion ok.36 zł za 60 szt a prewentic ok 16zł za 30szt
kikifish87
niepokorna- kochana spokojnie narazie mozesz brac estrofem, ja jak bylam w ciazy to tez sie tego obawialam i w okresie wrzesnia pazdziernika dziewczyny mi mowily ze chyba do okolo 6 tyg ciazy mozna brac i ja tez tak bralam tyle ze do 7 tc bo potem juz sie okazalo ze to ciaza bezzarodkowa.
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
dorotav wiec chyba bardziej sie oplaca kupic femibion ma wiecej skladnikow dodatkowych.... no i mysle ze jednak zwieksze dawke leku kwasu foliowego... jak tak patrze na necie to ok 38 zl kosztuje femibion za 30 tabletek... myslalam o 3x 04 kwasu foliowego i tego co jest w preparacie a chyba jest ok 0,8 hmm....
Jo.M tak te badania FSH i LHw 2-3dc trzeba zrobic... no ja jeszcze mialam robione AMH oraz ths i chyba prolatyne... ja wzielam dokumentacje, zrobili mi badania i na podstawie badan zakwalifikowali mnie do rzadowki...
Jo.M tak te badania FSH i LHw 2-3dc trzeba zrobic... no ja jeszcze mialam robione AMH oraz ths i chyba prolatyne... ja wzielam dokumentacje, zrobili mi badania i na podstawie badan zakwalifikowali mnie do rzadowki...
Ostatnia edycja:
_Infinity_
Skład Prewenit Intensiv
jak klikniecie to się powiększy:

mi się wydaje że najlepszą opcją są dobre witaminy (z standardową dawką kwasu) + dodatkowo sam kwas (najlepiej na receptę, od lekarza - jest refundowany i mało kosztuje ...)
Załączniki
Ostatnia edycja:
reklama
Jo.M.
Olusia - Ok dzięki. Jutro jadę do kliniki bo potrzebuję spermiogram do immunologa także chcę zabrać ostatnie wyniki nasienia M z kliniki
i dopytam co tam jeszcze mam zrobić. A na decyzję to czekałaś długo czy od razu Cię zakwalifikowali?
i dopytam co tam jeszcze mam zrobić. A na decyzję to czekałaś długo czy od razu Cię zakwalifikowali?
Podziel się: