reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

na opakowaniu jest napisane , że skład pomaga w prawidłowym metabolizmie homocysteiny i to chyba ma znaczenie . była tu jakaś dziewczyna , która miała zaburzony metabolizm bo coś w badaniach wyszło jej nie tak ale nie pamiętam czy to były badania na mutację i chyba brała ten prevenit . w każdym bądź razie profilaktyka nie zaszkodzi i wydaje mi się , że jeśli biorąc prevenit można skutecznie zapobiec skutkom tej mutacji to nie ma sensu robić badania

reklama
Labo - Ja chyba spróbuję ten prewenit bo wcześniej zawsze brałam femibion , także warto spróbować, Ale moje pytanie do Ciebie jest takie czy Prewenit + omegamed wystarczy czy dodatkowo brać jeszcze Q10 . I nie wiem co z tym dha i dhea czy to to samo?

omegamed to już w ciąży .przed tak jak pisałam d3, kwas 5 mg , prevenit , q10 , dhea i polocard lub acard od początku stymulacji aby endo było dobrze ukrwione

Witam dziewczyny po Świętach.

Nawiązując do Waszych odczuć świątecznych to u mnie też podobnie czyli dobrze , że już po Świętach.
Ogólnie bardzo lubię Święta , choinkę , prezenty i te całe przygotowania ale kolejne "samotne" Święta już mi bokami wychodzą.
Człowiek stara się żeby był jednak ten nastrój świąteczny ale w głębi serca to nie cieszy nic ani ta choinka ani prezenty a o życzeniach to już nawet nie mówię.

Keki , Lilia - Bardzo mi przykro , że Wam się nie udało:-(

Lilia - Tobie szczególnie kibicowałam i strasznie mi przykro , że tak a nie inaczej się to skończyło. Jak ochłoniesz troszkę to daj znać co dalej. Masz jeszcze jakieś śnieżynki? Powiem szczerze , że ja zaczynam poważnie wątpić w te nasze Katowickie kliniki:eek:. Buziaki

Olusia
- Dowiedziałam się w końcu jaki mam wynik tego AMH i jest 0,63 także jestem zadowolona. Ola możesz powiedzieć mi co jeszcze trzeba zrobić w naszej klinice do rządówki , chyba jeszcze LH z tego co pamiętam ale nie jestem pewna. Możesz mi napisać jak to wyglądało w Twoim przypadku. Dzięki

Olusia - już doczytałam że to ma być badanie FSH 2-3 dniu cyklu

Jestem bardzo zadowolona, że już jest po świętach. To były moje najgorsze święta, cały czas chodziłam zestresowana i chwyciłam się ze szwagierką. Przytyło jej się ostatnio i jej brat, a mój mąż powiedział jej, żeby wzięła się za siebie jakieś spacerki itp. Na to ona powiedziała, żeby sam się wziął za sobie, a mój M powiedział, że nie ma po co, bo ostatnio schudł. Nie miała już argumentów, więc czepiła się mnie, powiedziała, że ja powinnam się wziąć za siebie. Wkurzyła mnie, dobrze wie w jakiej jesteśmy sytuacji, biorę te tony hormonów i niestety trochę mi się przytyło z jakiś 3-4 kg. Głupia pinda :wściekła/y:

Dziękuję Ci za kciuki, ale niestety nie mam już mrozaczków. Ja też wątpię w Nasze kliniki. Cieszę się z Twojego wyniku AMH to oznacza, że łapiesz się do rządówki :-) Chcesz podejść do kolejnej próby w Gyncentrum??

Wszystkim dziewczynom gratuluję wysokich betek :tak:

Lilia, więc jednak, tulę Cię bardzo mocno, a szwagierką się nie przejmuj, musiała Ci dopiec bo sama nie może spojrzeć prawdzie w oczy tzj w lustro. Masz jakiś nowy plan ?

dha i dhea to 2 różne związki , dhea to naturalny hormon młodości im jesteśmy starsi tym mniej go mamy więc warto uzupełniać a dha to jeden z kwasów omega3 i w sumie też nie zaszkodzi żeby go brać

Labo - Ok już rozumiem dziękuję Ci , i sorki że Cię wymęczyłam. Zastosuję się do Twojej wskazówki odnośnie prewenit-u . Raz jeszcze dziękuję

Lilia - No to widzę , że masz tak samo superową szwagierkę jak i ja:szok:. Ach brak słów.
Jeżeli chodzi o zmianę kliniki , to mam mieszane uczucia. Z jednej strony to miałabym ochotę przenieść się do Artemidy Białystok lub do Novum W-wa ale z drugiej to nie jest łatwo tak jeździć przez całą Polskę na wizyty i to mnie powstrzymuje więc chyba nie mam wyjścia.
A Ty co planujesz?

reklama
Olusia - Ostatnio brałam i teraz zacznę brać wit D3 , Q10 , magnez, kwas foliowy i dodatkowo kupię ten prwenit i dhea.

Do góry