reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

witajcie :) jestem tu nowa czeka mnie całe przygotowanie do in vitro czy mogłybyście mi jakoś to opisac co mnie czeka mniej więcej jakie leki zabiegi itp.będę bardzo wdzięczna :)pozdrawiam

Agulla witaj wsrod nas - co do tego jak wyglada IVF to dlugo by pisac jak bedziesz nas czytac to wszystko sie wyjasni no i lekarze tez ci duzo wyjasnia a pozniej i tak pewnie nie raz bedziemy ci doradzac. Zeby nie zadlugo pisac to sa dwa tak zwane protokoly dlugi i krotki - lekarz zadecyduje ktory bedziesz miala. Ja mialam krotki ktory wyglada tak ze od pierwszych dni cyklu bierze sie zastrzyki przez okolo 8-12 dni pozniej jest punkcja czyli pobranie jajeczek sa one zapladniane no i zaleznie od kliniki i jak sie zarodki zachowuja transferowane z powrotem po 3-5 dni... dlugi protokol polega na tym ze w cyklu poprzedzajacym podawane sa leki wyciszajace a dopiero pozniej leki stymulujace a reszta juz podobnie... nie wiem dokladnie co bys chciala wiedziec czy o takie podstawy ci chodzilo czy juz cos bardziej konkretniej??

No chyba ze chodzi ci jeszcze przed in vitro ?? nie wiem na jakim etapie jestes

Ostatnia edycja:
reklama
mamy już wszystkie badania,mieliśmy podchodzic już w styczniu ale zaszłam w ciąże naturalnie ale niestety pozamaciczną :( teraz mam wizytę 27 lutego.a do programu już się dostaliśmy bo już nie mam dwóch jajowodów.pytam o wszystko bo mój lekarz prowadzący jest małomówny i nie wiele wiem:( ale wspominał coś o braniu leków od pierwszego dnia cyklu .

cześć dziewczyny jestem tu nowa, ale podczytuje Was od niedawna, chciałbym dołaczyć do Was bo jak dobrze pójdzie to w marcu będę podchodzić do ivf-ICSI niestety prywatnie bo na refundację się jeszcze nie łapię. Lecze się w klinice invimed w Poznaniu, czy któraś z Was też tam się leczy??? U nas problem jest z m. tzn. jego nasieniem mała ilość plemników 10 mln/ml i 81% brak ruchu :-( miałam 2 IUI i stwierdziłam, że więcej nie a sensu robić, odłożyliśmy kaskę i wystarczy nam na 1 ivf am nadzieje, że uda nam się podejść i zakończy się ciążą :zawstydzona/y: staramy się z mężem już od prawie 4 lat, ale tak intensywnie, gdzie monitoruję cykle to własnie zaczynam 20 cykl starań. Mam 28 lat, w kwietniu będę mieć 29 m. jest rok ode mnie starszy, tyle chyba o mnie bo i tak nieźle się rozpisałam :-D z kilkoma dziewczynami się znam z innych wątków ;-) jutro idę na badania potrzebne do ivf, gin. mówił że najlepiej zrobić w 3-4 dc cyklu ale niestety część z tych badań moje labo wysyła i robią tylko w poniedziałek i czwartek, ale gin. powiedział także że jak się nie uda trafić się w te dni to można zrobić je w sumie 2-7 dc, także trzymajcie kciuki żeby wszystkie badania wyszły ok, bo wtedy może już w marcu uda mi się podejść do ivf :tak: z rozmowy z gin. wywnioskowałam, ze chyba będę mieć długi protokół bo od 15 dc mam się do niego zgłosić, więc pewnie chce mi dać leki wyciszające :sorry2: ale się rozpisałam :-D

gratuluje wszystkim dziewczynom którym się udało :tak::tak::tak::tak:
a tym które jeszcze walczą życzę powodzenia i trzymam kciuki z całych sił &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dbrych wieści nie mam :(, moja beta w 7dpt 0,100 mlU/ml. Dopiero odczytałam wynik na necie bo bylam w pracy, jestem zalamana, tym bardziej ze mialam dzis objawy, brzuch bolal jak na okres, plamienia, z rana temp. 37,4. Nie ma co się łudzić, nawet chyba nie ma co robić badań w piątek jak zalecal lekarz :-:)-:)-(. To jest straszne uczucie. Załamana jestem....

Jogo super nowiny nam tu fundujesz, bardzo się cieszę. Życzę ci najnudniejszych 9-miesięcy w Twoim życiu

Lenkabar no to jednak blastusie będą no to trzymamy kcuki za całą szóstkę

Pyscek a czemu Ty czekasz do 16 dnia, kto ci tak kazał i po co się tak zadręczać ????

cześć dziewczyny jestem tu nowa, ale podczytuje Was od niedawna, chciałbym dołaczyć do Was bo jak dobrze pójdzie to w marcu będę podchodzić do ivf-ICSI niestety prywatnie bo na refundację się jeszcze nie łapię. Lecze się w klinice invimed w Poznaniu, czy któraś z Was też tam się leczy??? U nas problem jest z m. tzn. jego nasieniem mała ilość plemników 10 mln/ml i 81% brak ruchu :-( miałam 2 IUI i stwierdziłam, że więcej nie a sensu robić, odłożyliśmy kaskę i wystarczy nam na 1 ivf am nadzieje, że uda nam się podejść i zakończy się ciążą :zawstydzona/y: staramy się z mężem już od prawie 4 lat, ale tak intensywnie, gdzie monitoruję cykle to własnie zaczynam 20 cykl starań. Mam 28 lat, w kwietniu będę mieć 29 m. jest rok ode mnie starszy, tyle chyba o mnie bo i tak nieźle się rozpisałam :-D z kilkoma dziewczynami się znam z innych wątków ;-) jutro idę na badania potrzebne do ivf, gin. mówił że najlepiej zrobić w 3-4 dc cyklu ale niestety część z tych badań moje labo wysyła i robią tylko w poniedziałek i czwartek, ale gin. powiedział także że jak się nie uda trafić się w te dni to można zrobić je w sumie 2-7 dc, także trzymajcie kciuki żeby wszystkie badania wyszły ok, bo wtedy może już w marcu uda mi się podejść do ivf :tak: z rozmowy z gin. wywnioskowałam, ze chyba będę mieć długi protokół bo od 15 dc mam się do niego zgłosić, więc pewnie chce mi dać leki wyciszające :sorry2: ale się rozpisałam :-D

gratuluje wszystkim dziewczynom którym się udało :tak::tak::tak::tak:
a tym które jeszcze walczą życzę powodzenia i trzymam kciuki z całych sił &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Cześć Asita, witaj wśród nas, razem zawsze raźniej. :-) Ja również leczę się w invimed Poznań.

co to są te leki wyciszające?po co się to robi?

agulla84, ja miałam długi protokół i polegał na tym, że miesiąc przed stymulacją przez cały cykl brałam antyki, mają one za zadanie wyciszyć jajniki i nie dopuścić do potencjalnych torbieli.

montana8, tulę z całego serca

reklama
Montana... bardzo mi przykro :-( tulę z całych sił ...

Magda nikt mi nie kazał, poprostu ja sobie coś tak ubzdurałam, może to z tego że boje się zrobić :( nie tyle co samego badania a boje się wyniku ..
Asita witaj i tutaj :)

Do góry