reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Gratulacje :-D i trzymam kciuki za przyrost bety, a w którym dniu jesteś?

po cichu dziękuję - wczoraj 10 dpt

Jeszcze się powstrzymajcie z gratulacjami. Bardzo bym się chciała cieszyć ale póki co mam całą masę obaw!! Zobaczymy jak w środę będzie, a i tak na pewno będę się dalej stresować.
dzisiaj 10dpt 3 dniowego kropeczka. To nasz walentynkowy prezencik!
jak to mówimy w domu - po cichu się cieszymy :) teraz już będzie stresik do końca ... i gratuluję również

Lalka
tak mi przykro :( ale pamiętaj nadzieja umiera ostatnia - poczekaj bo może jeszcze nie ma wyniku. Jak czekałyśmy na transfer to różne daty od różnych lekarzy do testowania miałyśmy

Maja czekam na suwaczek :-)

a u mnie najgorsze jest nie moc spania w nocy - nosz budzę się i kręcę i nie mogę zasnąć, a potem wyglądam rano jak ... nie ma co ale cienie pod oczami mam jak wampir :-D
z objawów to tylko nadal mdłości i częste siku ze muszę a czasami tylko lekki sik leci

oby do jutra i żeby beta wzrosła

Dziewczyny trzymam kciuki za wysokie bety, udane punkcje i transfery &&&&&&&&&&&&&&
BZIBZIOK aaaaaaaaaaaa zaciskam kciuki za piękny przyrost bety w środę &&&&&&&&&&&
Ja dzisiaj jadę do pani docent w sprawie tej toxo. Mam nadzieje że da mi zielone światło do ivf.

Dziewczyny tak bardzo chcialam byc z wami na bierzaco ale to chyba nie jest mozliwe tyle piszecie ze po jednym dniu nie idzie nadrobic:szok:

Gratuluje z calego serca tym ktorym sie udalo - a widzicie ze marzenia czasem sie spelniaja:) Czekamy na Was mamuski na ciezarowkach po in vitro, bo brakuje pazdziernikowych:)

Za te ktore wciaz walcza trzymamy z maluszkiem mocno kciuki - wiem ze czasem wszystkiego sie odechciewa ale zobaczycie nadejdzie wasz czas a ja sie modle zeby jak najszybciej - specjalnie dla Was moc fluidkow ciazowych zebyscie szybko dolaczyly do ciezarowek i zobaczycie jeszcze bedziecie narzekac na dolegliwosci ciazowe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Widze ze wczoraj pozytywne betki u Gosi i Bzibzioka - po cichutku gratuluje dziewczyny i trzymam kciuki za piekne przyrosty betki

Majka. Lenkabar - czekamy na ciezarowkach:) Co do dolegliwosci - wiem ze ciezko ale wierzcie mi lepiej ze sa przynajmniej wiecie ze jestescie w ciazy bo bez objawow jeszcze gorzej:tak: A podobno nudnosci swiadcza o zdrowej ciazy:)

Zula - zastanawiam sie co tam u ciebie - rozpoczelas juz przygotowania??

A u nas jutro pierwsze wazne usg - troszke mam stresa trzymajcie kciukaski. Z dolegliwosci mecza mnie mdlosci i mam problemy ze snem ale mam nadzieje ze to juz koncowka:)

Powodzenia dla wszystkich wizytujacych sie dzisiaj - niech pozytywna moc bedzie z Wami:)

zuzia no ja majka i lenkabar będziemy październikowe :-D

a swoja droga kończąc temat pani od durnego posta to faktycznie jakoaś idiotka jest i nawet nie boję sie tu tego napisać bo co taki człowiek chce swoja durna wypowiedzia osiagnąć ???. Faktycznie szkoda słów i nie ma co reagować.

Dzien doberek ;), trzymam mocno zaciśnięte kciuki za dzisiejsze bety, mam nadzieje ze posypią sie same dobre wiadomości.
Dziewczyny mam takie pytanie, czy jest możliwość by w klinice na moje życzenie zamrozili zarodeczki np w 3 dobie, bo trzymanie wszystkich zapłodnionych do 5 doby to jest duże ryzyko. Tak jak mialam w styczniu z 5 komórek 1 była piękną blastocystą kl 4AB, 3 zaczeły bardzo wolno sie rozijać, embriolog przetrzymal do 6 doby i zarodki nie przetrwały, były za słabe. Dlatego wolalabym by przy kolejnej probie zamrozili zarodki (o ile bedzie ich wiecej) w 3 dobie, a do stadium blastocysty zaryzykowali np 1 zarodek ewentualnie 2. Jak myślicie w programie rządowym lekarz zgodzi sie na takie moje małe życzenie? :zawstydzona/y:

Montana 8 - Ja też jestem w programie rządowym i mi embriolog na spotkaniu w trzeciej dobie powiedziała, że te które dalej będą się rozwijać to w 5 dobie zamrożą. Zapewne mają takie wytyczne z ministerstwa, albo takie procedury stosują w klinice. Moim zdaniem warto się zapytać, może się zgodzą, albo chociaż dokładnie wytłumaczą dlaczego robią tak a nie inaczej.

w piątek wizyta, więc zapytam. U mnie do 3 doby pięknie rozwijało sie 5 zarodków, w 4 dobie jeden przestał się dzielić, a 3 zwolniły tempo, w piątej już w ogóle były słabiutkie,że embriolog nie dawała dużych szans, a w 6 straciliśmy wszystkie ;(. Dlatego wolałabym by w 3 dobie mrozili, bo gdzie będzie lepiej zarodeczkom jak nie w brzuszku mamy ;-)

Też racja, w brzuszku najlepiej. Chociaż czasami zarodeczki robią psikusy, mi tak zrobił ostatnio jedne, powiedzieli mi że raczej się nie podzieli, a tu bum i się dowiaduje, że jest piękny "blastuś" :-D

reklama
No kurcze to świetnie, takie psikusy jak najbardziej wskazane :-). Czytając różne strony to faktycznie nieraz zaskakują te nasze zarodeczki. Ile razy najlepszej klasy nie przyjął się, zaś słabiutki, dobrze rokujący niestety nie został w brzuszku.

Do góry