reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Jo.M. dzieki ze pytasz u mnie wszystko ok... jeszcze chwile i mam nadzieje ze zaczne stymulke... 20 mam wizyte i mam nadzieje ze powie mi lekarz to co chce uslyszec..he he
Odnosnie Lili w piątek miala miec laparoskopie ale wypadla jakas pilna operacja i dopiero ma dzis Laparoskopie, jutro ma ponoc wyjsc do domku....:-)

Esiek po cichu gratuluje....

Kiki
a jak tam u ciebie?

mmm trzymam kciuki za bete

Anulla28 i dorotav trzymam kciuki za wizyty....

reklama
dokładnie Majka tak jak Madzia mówi, ja liczę, że jak jest jutro 8 tydzień i 1 dzień to zaczyna się 9tc. Tak mi tłumaczył "obcy" doktorek na USG, jak mi wykrył krwiaczka, że w ten sposób liczy się tc. Ale oczywiście spokojnie można podawać, że się jest np. w 8 tygodniu i 1 dniu ciąży.. tylko nie zawsze będziemy tak dokładnie pamiętały. Jak najbardziej jestem sporo za Tobą (transfer miałam 8.02) i niestety ten dystans nie chce się zmniejszyć :-D :-D:-D

przedwczoraj urodziła pierwsze dzieciątko moja najlepsza przyjaciółka i powiem Wam, że jej poród to było dla mnie takie przeżycie i radość, później zdjęcie tego Cudeńka... że normalnie jak to będzie mój poród i moje Cudo to nie jestem już nawet w stanie sobie wyobrazić jak ogromna to jest radość :-) coś pięknego.

Jogo naprawdę tak Ci powiedział Dr? ale mnie pocieszyłaś teraz dziewczyno.. :-) moje maleństwo tak naprawdę rzeczywiście odeszło wcześniej 7-8tc, tylko dowiedziałam się w 9tc, bo akurat była wizyta. Dlatego tak mi zależało, żeby na razie chodzić co tydzień.

Ostatnia edycja:
Olusia - Dzięki za informację o Lili. 20 już za 3 dni także myślę , że już niedługo zaczniesz stymulację. Jak dobrze pójdzie to chyba jeszcze przed Świętami będzie transfer ??? Fajnie się masz:-). Chyba jednak tym razem nie będziemy razem testować , no trudno. Daj znać po wizycie co ustaliliście.

Kikifish - ??????????????????????????????

Kiki - czekam na olbrzymią betę
dorota, anulla - kciuki za wizytę
Jo.M - ja jutro mam o 10 transfer, właśnie do mnie dzwonili

MARZEC:

17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
17: kikifish87 - wysoka beta
17: Anulla28 - wizyta kontrolna

18: Esiek - wysoka beta
18: Dove28 - wysoka beta
18: Mammoni - wysoka beta
18: kasik36 - wizyty kontrolne
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
18: lenkabar - czwarte spotkanie z dzidzią
18: zula_5 - transfer
19: Bzibziok - drugie spotkanie z dzidzią
19: _Infinity_ - kontrola + wyznaczenie daty crio
19: Foote - pierwsze USG
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna
24: Uda się - wysoka beta
24: Asita - wizyta kontrolna przed stymulacją
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
27/28: solimar - wysoka beta

Zula - No coś Ty , jak to ??? To ja chyba nie jestem w temacie. Ty masz crio ?

Sorki Zula właśnie doczytałam , że masz 7 pingwinków.:happy:
Kurcze ale fajnie , trzymam kciuki z całych sił. Nic nie mówiłaś że przygotowujesz się do crio już. A to niespodzianka:tak:

Ostatnia edycja:
Hej

Lenkabar - głowa do góry, u mnie też było identycznie - dowiedziałam się w 9tc ale dzidzia prawdopodobnie nie żyła już jakiś czas. W 7 tc byłam na USG i było OK więc stawiam na końcówkę 7tc lub 8tc.
Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, ja sobie myślę że kiedyś los musi się do nas odwrócić!

Dziewczyny ze Szczecina - miałam Wam pisać, bo dla mnie to nowość - najtańsza bhcg jaka robiłam w Szczecinie to teraz jest w Diagnostyce z kartą ich wychodzi 23,50zł :) A punktów maja u nas massssę i do tego wyniki on-line.
A także wynalazłam tani Duphaston po 29zł - w aptece na Wyzowlenia 10 pomiędzy Lotem a Kaskadą, taka stara bardzo apteka. I tam mają takie niskie ceny. Może ktoś skorzysta, bo wszyscy nas pchają do Magnoli pod Medicusem a tam zdzierstwo strasznze.

Powtórzyłam dzisiaj bhcg, ale byłam dop o 11.00 w laboratorium bo coś nie mogłam wstać więc z wynikiem zadzwonią tak myślę ok 13.00-14.00.

kiki
- zapewne krew już oddałaś więc z całych sił trzymam kochana kciuki żebyś dołączyła do zaciążonych!

ESIEK trzymam kciuki za ładny przyrost bety &&&&&&&
jutro mamy dzień pełen wrażeń, kciuki to będę trzymała nawet palcami u nóg, żeby dla każdej starczyło ;-)

MARZEC:

17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
17: kikifish87 - wysoka beta
17: Anulla28 - wizyta kontrolna
17: Esiek - II weryfikacja bety
18: Dove28 - wysoka beta
18: Mammoni - wysoka beta
18: kasik36 - wizyty kontrolne
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
18: lenkabar - czwarte spotkanie z dzidzią
18: zula_5 - udany transfer
19: Bzibziok - drugie spotkanie z dzidzią
19: _Infinity_ - kontrola + wyznaczenie daty crio
19: Foote - pierwsze USG
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna
24: Uda się - wysoka beta
24: Asita - wizyta kontrolna przed stymulacją
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
27/28: solimar - wysoka beta

Ostatnia edycja:
Jo.M - po tak jakoś szybko poszło. W ten dzień co mi portfel ukradli to mi lekarz kazał przyjść w sobotę i teraz w sobotę powiedział, że crio we wtorek... Jakoś dziwny wogóle ten cykl bo w poniedziałek miałam pęcherzyk 13mm, dali mi estrofem po jednej tabletce dziennie i w sobotę lekarz mi mówi, że transfer we wtorek. A ja pytam co z owu a On mi na to, że nie ma pęcherzyka, który by zagrażał. Ja natomiast podglądałam jak robił mi usg to zbadał tylko śluzówkę - trwało to 5 sekund i nawet nie popatrzył na jajniki... mam nadzieję, że nie zrobi znowu błędu tak jak Gizie i nie zostanie mi po tym torbiel albo może teraz być już za późno na transfer 2dniowego zarodka. Nic mi nie kazali zbadać.

Esiek trzymam mocno kciuku za ładny przyrost &&&& tak jak mówisz w końcu szczęście musi się do nas uśmiechnąć i mocno wierzę, że jest i cały czas już będzie ok. ale gdzieś tam ta trauma siedzi

reklama
witam dziewczynki:-D
dziekuje wam za wiare w moja kruszynke, dziekuje ze choc wy wierzycie.
Moje zdanie znacie-ja jestem w 100 % pewna ze sie nie udalo- a jezeli sie myle to stawiam kawe:-D albo oficjalnie bedziecie mogly mi dupe przetrzepac.

Zula zaskoczylas nas, ale nie mniej zycze powodzenia. teraz tobie bedziemy towarzyszyc w oczekiwaniu na bete

Jo. m , Olusia mam nadzieje i ze wy juz niedlugo ruszycie i powiadomicie nas o szczesliwej becie:-)

esiek- trzymam kciuki za twoj przyrost bety. zazdroszcze pozytywnej bety ale wspolczuje stresow-wiadomo mimo radosci stres i czarne mysli siedza w glowie. ale bedzie dobrze i tym razem bedziesz sie tylko przygladac rosnacemu brzuszkowi:tak:

dorotav, anulla powodzenia na wizytach, aby byly owocne w pozytywne wiadomosci

Do góry