reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kto po in vitro?

GizaS ale posiłki oprócz tego jadasz? Czy te tabsy to tak na zagryzkę? :-)
Żartuje znam ten ból i mój M dziś otworzył szafkę z lekami i zapytał ile leków jest tu jego a ile naszych z córką ;-) U mnie jak w aptece teraz. Mam nadzieję że kiedyś ograniczę się do tab p/ bólowej, na biegunę i wit C :tak:
A tak serio to mojemu M po suplementacji poprawiły się parametry w porównaniu do 1 procedury. Teraz mu przerwę zrobiłam ale chyba znów go podkarmię by do 3 procedury to się utrzymało.

Ostatnia edycja:
reklama
dariaa16 - oczywiście nie martw się na zapas, bo to nie jest tak, że na pewno ją będziesz mieć. Przyjmuje się, że hiperstymulacja zaczyna się, gdy estriadol wynosi 6000 jedn, czyli ok. 20 jajeczek wtedy się ma. Ja miałam 27, lekarz powiedział, że mam lekką hiperkę i leki nie są potrzebne. Po 3 dniach od punkcji wzdęło mi brzuch, wymiotowałam raz, bóle przucha w dole i w górnej części, co jakiś czas ostre napady bólu. Okazało się, że mam wodobrzusze i bardzo powiększone jajniki. W końcu lekarz dał mi Dostinex (tabletki) i Clexane (zastrzyki). Już w zasadzie po I tabletce mi nieco ulżyło. Miałam 2 tygodnie zwolnienia i dochodziłam do siebie. Trzeba uważać, bo można wylądować w szpitalu pod kroplówką.
Podsumowując, im więcej będziesz miała dużych pęcherzyków, tym większe ryzyko hiperki. Na pewno podczas stymulacji trzeba pić dużo wody niegazowanej, jeść dużo białka, a jak i tak Cię dopadnie to tylko leki. Warto mówić lekarzowi, jeśli będzie Cię brzuch bolał, będzie wzdęty, będziesz miała mdłości czy nawet wymioty, bo to mogą być objawy hiperki. Albo jeśli osiągniesz wynik estriadolu powyżej 6000 jedn. może zapytaj o hiperkę i czy nie warto wziąść Dostinexu na wszelki wypadek, nawet jednej tabletki (w opakowaniu są 2).

Hess oni tam chyba wszystkim tak mówią, tzn. lekka hiperka. Ja tez to usłyszałam, ale wodobrzusza nie miałam, może dlatego że przed punkcją dostalam już dostinex. Ale ja miałam mniej pecholi, bo ty prawie 30:szok:. A objawy masz raczej jak średni zespól, przy ciężkim są kłopoty z oddychaniem itp. Hiperka może i średnia ale konsekwencje jej cięzkie:-p

Tola w sumie to zebrawszy wszytsko na stół co łykam w ciągu dnia to wyglada jak jeden solidny posiłek:tak: Ja też swoejgo M faszerowałam witaminami, ale nie wiem czy są efekty bo zapomniałam zapytać embriologa a poźniej dr o stan plemników M do ivf. Ale chyba lepiej bo wszystkie 5 komórek się zapłodniło, dwie się nie podzieliły. Dwa zarodki mam ze sobą i jeden słabeuszek zamrożony

Asia, plamienie / delikatne krwawienie może utrzymywać się do 2 tygodni po zabiegu, może też zanikać na parę dni, a w razie dużego krwawienia lub krwotoku prędko do szpitala. U mnie oczywiście też było nietypowo bo po 11 dniach dostałam typowego @. Tak więc kochana leciutki luzik, nie masz innego wyjścia. Uwierz, dojdziesz do siebie. Po mojemu to u Ciebie nawet nie było próby pobrania jajek więc jak dla mnie to się Ciebie nie tyczy, myślę że to chodzi o budowę układu rozrodczego czy jest łatwy dostęp do jajników. A jak będziesz pisać takie głupotki, że to już nie Twoje forum, to się do Ciebie teleportuje i Ci po prostu nakopię w cztery litery.

11 lutego na 99% idę do szpitala, zapisałam się, no to Kate możesz mnie dopisać do kalendarza.
I u mnie apteczka pęka w szwach, jak chyba u każdej z nas, a na szafce lista leków by nie zapomnieć.

Ostatnia edycja:
Profertil, Koenzym Q10 300mg, cerutin, Magnez, B complex
Żywotność znacznie lepsza niż w 1 procedurze

kate_p7 - tak, u mnie był średni stan, nie ten najgorszy. Ale powiem Ci, że jeśli mój był średni, a bolało nieźle, to aż boje się wyobrażać sobie ten stan najpoważniejszy. Widzisz, Ty i calineczka dostałyście przed Dostinex, a Pałka mnie olał i powiedział, że nie trzeba :-(. Gdyby jednak dał, może nie byłoby tego "średniego" stanu.

reklama
Do góry