reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witam dziewczyny te co znam i tych co nie znam:)
Udzielam się na innym wątku, ale mam pytanko a wiem że mi pomożecie...

W niedziele miałam transfer 2 blastusiów. Dzisiaj mega kuły mnie jajniki raz jeden raz drugi że chwilami się zginałam, ale na zagnieżdżanie to za wcześnie przecież?:( noi wczoraj zrobiłam progesteron dzień po transferze i wyszedł chyba mega niski bo 13,85 ng/ml. Czy to może przez ten niski progesteron mam takie uczucie? czy on z każdym dniem będzie wzrastał? czy mam mu pomóc? czy to za wcześnie na badanie progesteronu? Kochane pomóżcie :(

reklama
AnneMarie - same przyjemności :) mam nadzieje ze w tym przypadku po prostu strach ma wielkie oczy, pokluje, pociśnie i pozamiatane.
Wkurza mnie ze faceci tak łatwo im sie materiał genetyczny pobiera a z nas cos wytrząsnąć to igły 30cm trzeba:D

Jak tak dobrze pomyslisz dla KOGO to robisz...to bedzie inomig i po wszystkim:)
Jak jest dobry lekarz to zrobi to po mistrzowsku.Gorszy jest stres i to jak potrafimy sie same nakrecic,mistrzostwo swiata :)

Enni, to sa prawdopodobnie objawy po punkcji,moga sie utrzymywac nawet do dwoch tygodni,z drugiej strony twoje jajniki sa napompowane hormonami i maja prawo swirowac...Z progesteronem musisz poczekac na odp. pewno do jutra :) Mamy tu takie super przyszle mamy ktore maja pojecie,czasami wieksze od lekarza. Nie stresuj sie,twoje dzieciatko potrzebuje zdrowej ,spokojnej mamy...dobranoc :)

annemarie - super, że wróciłaś!!! :-) z nowymi siłami i zapałem! Trzymam mocno kciuki za Ciebie! :tak: idziesz długim protokołem?

A lookator, jak zniknął ze 2 miesiące temu tak się nie odzwał... ciekawe co u nich... i kiedy znów podchodzą...?

pigwa beta to nic więcej jak hormon podtrzymujący ciąże, oczywiście nie może być za niski, bo ciąża się nie utrzyma. Jednak w przypadku naturalnej ciąży bety w ogóle się nie bada, chyba ze jest problem ale nie bada się przyrostów tylko sprawdza czy nie spada. Beta nawet najładniej przyrastająca nie mówi o tym czy dziecko jest zdrowe i czy utrzyma się ciąże, mówi tylko ze jesteś w ciązy. Na początku ciąży powinna się podwajać do około 4tc a potem może robić co się jej podoba. Za granicami kraju beta jest markerem określającym ryzyko ciąży pozamacicznej która jest bardzo groźna dla matki, gdy nic się nie dzieje w ogóle nie bada się przyrostów.

Zrobiłam research naukowy i wielu artykułach naukowych ustalono najniższy przyrost bety na 50% co 48h as nie 66%. Z czego sa dwa rodzaje krzywych przyrostu bety i jedna to jest krzywa przypominająca parabole - tam beta podwaja się caly czas stabilnie. Oraz krzywa Gaussa gdzie sa bardzo wysokie przyrosty na początku a potem spowolnienie pomiędzy 10-14dpt w naszym przypadku i po 14dpt znów zaczyna się podwajać, wolniej przyrasta ten hormon stąd objawy ciążowe u tych kobiet są dużo łagodniejsze.
Poza tym spójrz na moją bete:-)

bubu a ja róznie, myślałam że psychicznie będzie lepiej jak się uda, ale presja jest taka wysoka bo jestem już tak bisko pozytywnego zakończenia. Cały czas się modle oby było zdrowe i żeby dało rade zostać już na stale. Z dnia na dzień czuje się lepiej, i to mnie martwi, ale każdy jest inny więc może ja tak mam w konncu już 10tc, to kiedy mdłości mają znikać jak nie teraz:-p trzymam kciuki za zielone światlo, a teraz zabierasz jednego szczęśliwca czy dwojeczke?

Emenems kciuksay za jajcobranie i seksik którego "nie za bardzo będziesz pamiętać"... beznazwy.png

Missdior gratki z powodu awansu:-)

Załączniki

• beznazwy.png
    beznazwy.png
    7,6 KB · Wyświetleń: 114
reklama
Do góry