reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kate ja się czuję bardzo dobrze, brzuszek już zaczyna rosnąć:tak:drugie prenatalne mam 6 czerwca ale chyba przełoże kilka dni wcześniej bo M chyba poleci do Anglii na komunię chrześniaka. Moje dzieko ma już 13 cm od główki do dupci, nóżki też spore ale zapomniałam ile mają. Waży szacunkowo całe 214 gram:tak:ma malo miejca, znowu klęczy koło łożyska, bo moje łożysko jakieś narazie pofalowane i wygląda jak litera S i ta wystając cześć wchodzi młodemu pod brodę:confused2:ale dr mówi że łożysko się wyprostuję, wody się zwiększą i dzieko będzie miało więcej miejsca. Mam bardzo dobre wyniki, szyjka ok, kolejna kontrola za 3 tyg czyli 25 maja, nie kazał robić badań bo są dobre wyniki. Pochwalił wagę, zmierzył mnie w pasie i nie wiem dokładnie co ale jakby od łona do połowy odległości do pępka:baffled:nie zapytałam po co...

Pochwalę się ze dziś kupiłam pierwsze rzeczy dla dzieka. Byłam w TK maxie i dorwałam śliczny kocyk w sówki i komplecik wyprawkoy tj body, spodenki, pajacyk rozpinany po całości, czapeczka, skarpeteczki i śliniaczek, wszytko w kremowym kolorze bo płeć nie określona ale nie mogłam się już dziś powstrzymać:-)

reklama
Witajcie babole :-)

Niestety nie mam czasu was odwiedzać czytam przez telefon ale ostatnio mam problem żeby z niego pisać odpowiedzi.

Cieszę się, że u was dobrze moje małe ciężarówki (Kate, Szkrabek, Calineczkaa, GizaS a co u Kiki? mam nadzieję że wszystko dobrze) Olaszy gratuluje serduszka i trzymam kciuki za ciebie - wszyscy mi powtarzają, że teraz to już musi być dobrze.

Calienczkaa dobrze, że tylko na strachu pozostało i wszystko jest już ok. Odnośnie ruchów to niestety ale z nimi różnie bywa ja już jestem na etapie wypatrywania i nawet pisałam o tym z dziewczynami na innym wątku ale też wiele przeczytałam i rozmawiałam z moją ginką, jest kilka rzeczy które mogą wpływać na to że nie czujemy tak wcześnie ruchów. M.in to jak się ma łożysko na przedniej ścianie macicy wtedy działa jak poduszka i tych pierwszych możemy w ogóle nie wyczuć, dopiero kopniaki, jak się jest większych gabarytów to też może być nie czuć bo dzidziuś ma wtedy dużo miejsca i się aż tak nie rozpycha no i oczywiście możemy mieć mało ukrwioną ścianę brzucha.
U mnie ruchów typu kopniaki też nie czuć no ale ja spełniam 2 wyżej wymienione warunki :-) ale od 19 tygodnia i 3 dni czuję mocne bulgotanie w brzuchu, ostatnio nawet czułam je przez położenie ręki na brzuchu więc coś zaczyna się moja maleństwo odzywać.

GizaS to strasznie szybko wpadłaś w zakupy:-) ja jeszcze omijam w ogóle miejsca związane z dzieciakami :-) ale teraz w piątek mam już połówkowe więc myślę, że pomału zacznę się rozglądać :-) dostałam tylko prezent w postaci tycich skarpeteczek białych i próbek dla dzidziusia:-)

Gizas często mace te wizyty u lekarza? ja mam raz w miesiącu ( jak dla mnie zbyt rzadko )

Dziewczyny zastanawiałyście się nad szkołą rodzenia?

Cześć!
11dpt dzis, jutro wyniki bety, wygrzebalalm test w domu z czułością 25, to wyszło.
ImageUploadedByForum BabyBoom1430800988.783270.jpg

Czy tylko ja widze bladzioche??

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1430800988.783270.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1430800988.783270.jpg
    8,6 KB · Wyświetleń: 171
Widać i to jak na 25 to ładnie :-)

Ja dzisiaj mam wizytę. Chciałbym, żeby mąż był ze mną bo portki juz mi się trzęsą ale nie wiem czy zwalnia go szybciej z pracy... do mnie ostatnio same niedobre wiadomość docierają - moja przyjaciółka wczoraj poronila trzeci raz. Nie wiem jak ja pocieszyć... aż nerwy biorą :-( miłego dnia

Pigwa - te nerwy sa strwszne. Ja sie nie umiem cieszyć bo juz mysle o pustym jaju płodowym i o wizycie serduszkowej ze sie rozczaruje i wogole masakra.

Tak juz mamy. Moze powoli z biegiem dni dotrze.
Poki co nie dociera....

Emenems spokojnie poczekaj na wynik bety, szkoda że u was tak długo się czeka na wynik bo byś sobie powtórzyła czy przyrasta. Coś się zadziało skoro test pokazał 2 kreski, moja też była słaba a teraz zaczęłam 5 miesiąc:-) każda z nas ma lub miała podobnego stracha to normalne.

No wczoraj była i zrobie e poniedizalek bo mam znowu wizyte.
Takze bede cos wiedziec wiecej.
Kupie chyba dzis clearblue z oznaczeniem tygodnia

:-) mi te dni do wizyty szybko zlecialy ale jak myślę o gabinecie to aż mnie w żołądku ściska. Ja nie wiem co to będzie jak u mnie będzie coś nie tak :-( pocieszam się, że cycki bolą jak nigdy, włosy co dziennie musze myć bo smalec się robi... no i mam nadzieje ze to wystarczy bo więcej objawów nie mam.
Emenems a czujesz się jakoś inaczej? Czulas, że się udało? Ja miałam takie przeczucie co do Ciebie

reklama
Oj to trudne pytanie.
Miałam ostry bol brzucha 4dpt, 1 2 3 tez ale to raczej po punkcji bo brzuch był spuchnięty.
Potem czułam sie zupełnie normalnie, potem w piatek chyba bol podbrzusza ale nie tak mocny ( zawsze rano) i potem nic. Czuje sie normalnie.
Cyce jakos rosnąć nie chcą dalej małe jak były :) pozatym troche bola ale nic ponad bol przy jajeczkowaniu czy miesiaczce.

Takze ciezko powiedziec. Raczej jakbym naturalnie zaszła nie poznałabym w zyciu. A do tego nazarlabym sie przeciwbólowych na bank.

Jutro jak beta sie wczorajsza potwierdzi, to sikaniec w piatek jak kazali na potwierdzenie i w pon kolejna beta.

Do góry