reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

ewik nie jest źle, naprawdę brzuszek jest taki sobie, ale kręgosłup już dokucza:-p już ma strach w oczach czy poznam że rodzę, czy to dzisiaj będzie? Bo to już każdego dnia może się stać.. i coraz bardziej się boje :-(Cykor ze mnie..

@kate @emenems Jesteście bohaterkami dla mnie. Odpękałyście już tyle miesięcy. Kate, kochana, to będzie cudowne.... zobacz... będzie tak:) mnie to zachwyca... jak taniec... i kręgosłupik już niedługo odpocznie:
https://www.facebook.com/167820153243963/videos/1241551319204169/?pnref=story

@martka skoro skórki to siostra jesteś, jak nic! :)

@ewikewik Z całego serca dziękuję ci za takie piękne słowa :) Bardzo mi jest miło

@annamarie Guten Morgen, jak tam w pracy

reklama
Dorota oszukany ten film. A gdzie stekanie, jękanie, krew, jakiś bączek:-p przecież nie zebraliśmy się dla przyjemności :-DJeszcze ta lewatywa przed, kto to wymyślił..natura mogła lepiej to wszystko zorganizować. To wcale nie będzie piękne, tfu tfu..

OlaSzy jak będzie przechodziło po nospie to jeszcze nie poród:-) no i lepiej nospe brac, bo jak to silne skurcze to mogą doprowadzić do skracania się szyjki.

Dorota no dobra niech będzie:-p ale fajny film instruktazowy, szkoda ze Przemo nie widzi :-D

Dziewczyny, machnęłam się w pierwszej chwili w obliczeniach i moja beta 70 z ogonkiem to beta z 12. dnia po zapłodnieniu a nie z 11. @prof. Kate Czy to coś zmienia w rokowaniach?

Dziewczyny kochane ile wy produkujecie! A na cuezarowkach cisza....
Dorotka gratuluję kochana bety :) bliźniaki fajna sprawa, od razu dwa razy tyle miłości!
Ja po wczorajszej szkole rodzenia na temat porodu jestem przerażona, nie oszczędzano nam szczegółów.... Ale i tak chyba zdecyduje się na sn... Tyle na to czekałam, że chyba dam radę.... Chociaż boję się ze będę rodzić giganta, mój mąż był wielki jak się urodził, a nasza kluska w zeszłym tygodniu (26 Tc) miał już ponad kilogram więc o ponad tydzień do przodu...
Ale ja mam przeczucie ze do stycznia nie dotrzymam, coś czuję że tegoroczny będzie.... Chociaż na razie jest ok i nic się nie dzieje, ale wiecie jak to jest z przeczuciami.... Siare mam już od kilku tygodni, ale szyjka na szczęście długa i zamknięta i oby taka pozostała... A daje sobie jeszcze listopad w pracy a potem odpuszczam przynajmniej wyjazdy, w domu pewnie jeszcze trochę popracuje....
Olaszy nam na szkole mówią że w przypadku podejrzanych skurczy to nospa + ciepła co najmniej polgodzinna kąpiel żeby zobaczyć czy skurcze przejdą....

W poniedziałek miałam badaną szyjkę - 3,5 cm więc dłuuuuuuuuuga. Lekarz zalecił mi przyjmowanie magnezu i luteiny i dużo odpoczywać.. Zastanawiam się, czy szyjka może się radykalnie skrócić z dnia na dzień?

reklama
Czytałam na forach, że tak czasem bywa, nieczęsto. Ostatnio dziewczyna pisała, że w ciągu tygodnia drastycznie jej się skróciła. Czasem po wcześniejszym porodzie szyjka może być uszkodzona.

Do góry